folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Önemli Olan İsimleri Mi? Değilse Neler?

Önemli Olan İsimleri Mi? Değilse Neler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

Renenin Önemli Notu : Forumda bu tip başlıkların, yükselen bir grafik ile arttığını sezmekteyim... Belli konularda art arda belli kişiler tarafından açılan konular var... Olayın dozunu kacırdığınızda, daha sıkı tedbirler almak zorunda kalacağım... Bilmem anlatabildimmi???

Herkezin bi dini, bi inancı, bi yaşam tarzı var ama buranın bir güvenlik hack security teknoloji altyapısına hizmet veren bir site olduğunu unutmayalım... 

Konuyu Kilitliyorum...

birazcık beyin fırtınası yapalım.

şimdi söze nerden başlıcam bilmiom ama bodoslama giriyom.

yane şöle bi örnek veriyim siz anlayın (: en çok kafam şı takılıyo

biz müslüman olarak O'na Allah diyoruz.Gayrimsülimler Tanrı diyo.(inanmayanları karıştırmayın) ve biz bunun tartışmasını yapıyoruz

tanrı değil allah vardır die. ya inandığımız şey aynı ama niye bunun kavgasını yapıyruz? 

yane  böle şeylerde isimi neden cisimden daha ön planda tutuyoruz? sizce hangisi ön planda tutulmalı? neden?

not: adam gibi cvp yazcaksanız yazın yoksa elleşmeyin konuyla 

heh bişi daha var onuda yazıyım 

mesela baya önceden 2 yerine 7 kullanılsaydı biz 1 7 3 4 5 gibi sayıcaktık. bu bize acık garip gelio (:

yane bu kelimelere nasıl böle isimler verilmiştir?

ilk insanlar konuşabiliyormuydu? yoksa konuşamıyoduda sonradan mı icat edildi?

hane tarihçilere göre feln ilk insan konuşmuyo da feln filan 

punto cero
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    tanrı eski türkçeden geliyo tengri gök tanrı demek yani sadece göğü tanrı yaratıcı olarak gösteriyor ama Allah yerde ve göktedir her yerdedir anlamına geliyor...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    iide güzel kardeşim, hristiyanların tanrı olarak saydıkları iki şey var 1 Allah 2 Hz. İsa, bide kutsal ruh diyolar onun ne olduğunu hala ne bilen gördüm nede duyan, onun için bizim inandığımız bi tek Allah vardır başka tanrı yoktur, fakat tanrı dendiğinde insanın aklına farklı binbir çeşit tanrı gelebilir fakat Allah dendiğinde  sadece bizim inandığımız tek olan Tanrı gelir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    yaa.. niyet onemlide... onlar tanrı dediği için değil .. allah demekten utandıkları için kızıyorum... allah demeye odleri kopuo piçlerin...İnan bicok kişi tanıyorum... allah diyorlar... utanmıyorlar...

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

İlk insandan itibaren insanların konuşabildiğine ve dilleri olduğuna inanıyorum.Çünkü yaptığımız her hareketi düşünerek yapıyoruz.Biz Türkçe düşüyoruz,Alman Almanca düşünüyor.Hiç dil öğrenmemiş bir kişi ya içgüdüleriyle hareket ederdi yada yaşamını sürdüremezdi.İçgüdü artık nasıl bir duyguysa.Acıktığında yemek yesem iyi olur gibi düşünceleri nasıl uygulardı bilemem.Hayvanlarında kendilerine özgü,yaşamlarını sürdürmelerine yetecek bir düşünce dilleri olsa gerek.Bu da hiç dil bilmeyen insanı hayvandan daha aşağı kılıyor.Fakat insan her zaman üstün geldi yoksa yaşamını sürdüremezdi.

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi

insanlar var oldukları gunden beri bir sekilde anlasıyorlar aralarında bir iletişim var ama fonetik zamanla gelişmiş bir yapı ilk baslarda seslerini kulanamıyorlardı tam olarak ayrıca konusmak kelimelerin uretilmesi gereksinimler sonucu ortaya cıkan birsey yani ilk caglarda adamın tekinin bilgisayar diye bir kelime kullanması dogru olmazdı insanlık geliştikce ihtiyacları arttı ve buna gore sesler cıkarmaya calıstılar farklı dillerin olmasıda birbirne cok uzak cografyalarda ysamaktandır herhalde bu bilgi tamamen bana ait degil ama tam olarak bir kaynak gosteremiyecegim sanırım bir edebiyatcıdan duymustum..

adlandırmaya gelincede bende gereksiz buluyorum böle ayrımların yapılmasını sonucta söylerken ne hissettigin onemli ama artık bazı kelimeler ideoloji yansıtmak adına bastırıla bastırıla soylenio ve saptırılıyor diye dusunuyorum

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Bkz. Kur'an- Kerim : "Neslinden 40.000 kişiyi gördü. 1500 yaşında iken çocuklarına peygamber oldu. Çocukları çeşitli dillerde konuştu. Cebrail aleyhisselam 12 kere geldi. Oruç, her gün bir vakit namaz ve gusül abdesti emredildi. Kendisine kitap verilip, fizik, kimya, tıp, eczacılık, matematik bilgileri öğretildi. Süryani, İbrani ve Arabi diller ile kerpiç üstüne çok kitap yazıldı. Bir rivayete göre 2000 yaşında iken Cuma günü vefat etti. Hz. Havva 40 sene sonra vefat etti. Kabirlerinin Kudüs'de veya Mina da Mescid-i Hif'de veya Arafat'da olduğu rivayetleri vardır."

İlk insanı "Hz. Adem"i daha fazla öğrenmek için >> http://www.menzil.net/kitap_html/ptarih/adem.html buraya bakabilirsiniz..

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

peki bu farklı diller nasıl oluştu o zman?(baştan beri konuşabiliyosak)

sadece adem ile havva yokmuydu bunlar bütün dilleri kendileri mi yaptılar?(yada biliyolardı)

çocuklarıda istedikleri dilleri mi seçtiler?

benim kafama takılanlar aslında bunlar yavaş yavaş açıldım (:

punto cero
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    ya söle bi dusun amerika ve asya 2 farklı kıta ve birbirlerine ne kadar uzaklıktalar bu iki topluluk birbirleriyle nasıl etkileşime girebilirdi amerika avrupalılar tarafından kesfedilene kadar birbirlerinden haberleri bile yoktu ve sonucta insanlar robot degil kendi zekaları var arttırılabilir bir bellek de denebilir buna gore farklılık gosterdi ve zamanla dil kendi gelişimini tamamladı zaten dilin tanımındada vardır dil temeli bilinmeyen zamanlarda atılmıs dogan gelişen buyuyen canlı bir varlık gizli bir anlasmalar sistemidir diye..

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Bkz. "Cebrail aleyhisselam 12 kere geldi."

Neden geldi sence ?

Kur'an-ı Kerim Arapça Yazıldı Daha Önceden de Vardı Bu Kitap Ama Yeryüzünde Değildi..

İlkler somut olarak "Adem" ile başlar ama soyutu Allah'tır..

Adem'den öncesini kimse bilemez..

Kur'an-ı Kerim'de belirtilmeyenler hariç tabi..

İnsanlığa melekler aracılığı ile Allah sunmuştur bunları..

Verdiğim siteyi okursan daha da açıklık getireceksindir bu konuya..

Kafandaki soru işaretlerine cevap bulabilirsin rahatlıkla..

Sadece "Adem"i değil diğerlerini de bulabilirsin orada..

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Farklı diller bağımsızlık akımları gruplaşma gibi şeylerden doğmuş olabilir.Mesela eskiden Osmanlı Türkçesi konuşuyorken şimdi farklı harflerle,kelimelerle vs yeni Türkçeyi konuşuyoruz.Ortaya yeni bir dil çıkartmış olduk.

λ
Toplam Hit: 4065 Toplam Mesaj: 25