folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Önemli Olan İsimleri Mi? Değilse Neler?

Önemli Olan İsimleri Mi? Değilse Neler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

sevimsiz arkadaşım ben islama geçtikten sonra türkçe bazı kelimelerden vazgeçilip arapçalarının kullanılmasında sadece yozlaşma görüyorum...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Yaratanın esi benzeri olmadıgı vs. gibi seyleri bosa yazmısın bunları herkez biliyor inkar eden yok ve konu ile alakası yok. benim soyledigim Yaratanın isminin arapça olması için yaratanın arap olması gerektigi. oyle birsey olmadıgına gore herkez kendi dilindeki karsılıgını kullanır. benim dilimde arapca Allah kelimesinin sozluk karsılıgı Tanrı dır. ozaman ben Tanrı derim. isteyen istedigini desin kimseyi ırgalamaz. ayrıca tengri gok tanrı demek degildir. sadece tanrı demektir.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LdLd
    LdLd's avatar
    Erkek

Sevimsiz durumu gayet güzeL izah etmiş.. Tanrı iLe Allah arasındaki farkı LayıkıyLa anLamak hemen oLacak bir iş değiLdir.. Bu konuyu gerçekten anLamak isteyenLerin ciddi bir araştırma içerisine girmeLerini tavsiye ediyorum..

'' Bana göre, bence, mantıken '' vb ifadeLeri biLmediğimiz konuLarda kuLLanırsak yanıLgıya düşme ihtimaLimiz oLduğu gibi, bu tip hassas konuLarda kuLLanmanın da sakıncaLı tarafLarı vardır.. Allah korusun..

Namaza başLarken, Tanrı Ekber iLe, Allah-u Ekber demenin arasında o kadar büyük farkLar vardır ki.. Yeter ki biraz araştıraLım.. Şimdi birşeyLerden bahsetmek isterdim, ama ne yazsam hep yarım kaLacak.. En iyisi bu ve buna benzer konuLarı güveniLir kaynakLardan okumak ve öğrenmek..

Kimsenin hikayesi yoktur.. Bir hikaye vardır, aynı hikayeyi yaşarız..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tanrıda kullanılabilirde Allah bizim inandığımız yaratan için kullanılıyor sadece.Ateş tanrısı,şu tanrısı,bu tanrısı gibi tabirlerde olduğu için Allah tercih ediliyor.Farklı dinlerinde(Hristiyanlar ve Yahudiler hariç) tanrıları var.Fakat onların tanrılarıyla bizim tanrımız farklı.Allah direk bizim inandığımız tanrıyı işaret ediyor.Çünkü o isim sadece ona bahşedilmiş.Ateş Allahı gibi bir kavram yok bildiğiniz üzere.

λ
Toplam Hit: 4081 Toplam Mesaj: 25