Online Oyun Yapmak İstesek Nasıl Yapabiliriz?
-
blue_leader bunu yazdı:
-----------------------------
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------öle gorundugu gibi kolay olmuyo böle işler
musket in soyledikleri sadece yapım asamasında gecen zaman sanırım sen hic bir dili bilmiyon bide onları ögrenmen gerekecek bu yüzden biraz daha düşün derim
saolun hocalarım içimi ferahlattınız işte bide yapabilsek çook güzel şeyler olucak ama ing. az çook bişiler anlarım oda yani bana yetio
-----------------------------yüz yılın lafını yaptın hocam :)
-
Önce senın PHP, ASP, yada ASPx i köpek gibi öğrenmen lazım.
Hele sozkonusu oyun olunca, guvenlık daha da onplanda olmalı.
Aylık maliyeti de başlarda dediğim gibi 40 - 50 YTL olur.
Ama senın bu dillerden birini öğrenmen, en azından 6 ay ( cok saglam calısman lazım )
Bir de grafik derdi var tabii...
-
FOXXLY bunu yazdı:
blue_leader bunu yazdı:
RaAmLis bunu yazdı:
musket in soyledikleri sadece yapım asamasında gecen zaman sanırım sen hic bir dili bilmiyon bide onları ögrenmen gerekecek bu yüzden biraz daha düşün derim
saolun hocalarım içimi ferahlattınız işte bide yapabilsek çook güzel şeyler olucak ama ing. az çook bişiler anlarım oda yani bana yetio
-----------------------------yüz yılın lafını yaptın hocam :)
-----------------------------kafa efkarlandı laf beyinden bi kere geçiyor hoca üzüldük ne dediğimizi bile bilmioz :D
-
blue_leader bunu yazdı:
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------kardeş su mesajınla anladımki hic bişey bilmeden direk oyun yapmaya atlamısssın benin dil den kastım programlama diliydi
web tabanlı oyunlar için asp ,html ögrenmeye basla
daha profesyonel olsun istiyosan c++ vb. pro lar ögrenebilirsin grafik içinse 3ds max - maya ve photoshop da yardımcı olabilir
butun bu programları ve dilleri ögrenmen baya bir süre alır 5yıl veya daha fazla senin ögrenme şevkine ve hızına baglı
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Önce senın PHP, ASP, yada ASPx i köpek gibi öğrenmen lazım.
Ama senın bu dillerden birini öğrenmen, en azından 6 ay ( cok saglam calısman lazım )
hoca aslında iki tane sitem var php az çok biliyorum rahat 2 ay felan ona çalışmıştım yani domain ile hostumuz var hazırda -
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Önce senın PHP, ASP, yada ASPx i köpek gibi öğrenmen lazım.
hoca aslında iki tane sitem var php az çok biliyorum rahat 2 ay felan ona çalışmıştım yani domain ile hostumuz var hazırda asp yide bilioz -
Bu arada Bayadır Üzerinde Calıstıgımız Ultima serverini tht den bir kac arkadasla acmak üzereyiz online olarak acılınca detaylı bir yazı yazıcaz.
-
Aloryan bunu yazdı:
Bu arada Bayadır Üzerinde Calıstıgımız Ultima serverini tht den bir kac arkadasla acmak üzereyiz online olarak acılınca detaylı bir yazı yazıcaz.
detaylı derken yaniş nasıl açtığınız hakkında bilgi mi vericeksiniz hacı -
Hoca bunun programlamasi icin en ideal dil phpdir.(bence).Ama programlamayida gec;PHP,MYSQL,HTML yalayıp yutsan bile , oyunu farkli ve zevkli birsey yapman gerekir.Ben bi ara basit bi oyun icin tek basima giristim,neredeyse tamamladim ama, oyun degeri olmadi mesela.
-
Adam gibi bir online proje için hosting'in kesebilicegini sanmıyorum en azından bir reseller yada vps lazım işin ucunda veritabanın şişerse bandwithd hadi herşeyi geçtim 2000-3000 kişi aynı anda işlem yapmaya kalkarsa..önce bu hostingle olmaz bunu anlamanız lazım onu bunu geçtim bu iş sadece programlamada yada pazarlama kısmında bitmiyor.Bu tarz bir projeye başlamadan önce oturup adam gibi düşünülmeli nerede neyin olucagı hangi classların ve fonksiyonların kullanılıcagı bunların yazılması ve optimize edilmesi lazım.Veritabanı apayrı bir olay zaten ondaki tabloların secimi ve yazılımı en optimizie şekilde olmalıdır Web tabanlı oyunların büyük kısmı Db üzerinden gittigi için en kritik ve performans sorunlarının en çok yaşandıgı nokta burasıdır.Hani planlamayı yaptın ondan sonra oturup yogun bir şekilde yazsan 1-2 ayda yazarsın....
KO,WOW,WAR gibi oyunlara hiç değinmiyorum öyle kolay birşey değil iyi bir mühendislik çalışması lazım onlar için