folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Online Oyun Yapmak İstesek Nasıl Yapabiliriz?

Online Oyun Yapmak İstesek Nasıl Yapabiliriz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_leader
    blue_leader's avatar
    Erkek
    gVeR bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hoca bunun programlamasi icin en ideal dil phpdir.(bence).Ama programlamayida gec;PHP,MYSQL,HTML yalayıp yutsan bile , oyunu farkli ve zevkli birsey yapman gerekir.Ben bi ara basit bi oyun icin tek basima giristim,neredeyse tamamladim ama, oyun degeri olmadi mesela.
    hocam bende biliyodum ama ben musket hocamla konuştuğumda musket hoca bence asp ile yapın dedi php ile yapmayın dedi güvenliği olmaz felan dedi hostuda tahribattan tanıdığımız dj_alperden alıcaz yardımcı olursa

SInıfı Geçme Derdinde İnş. Geçer AMİN !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_leader
    blue_leader's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı:

Adam gibi bir online proje için hosting'in kesebilicegini sanmıyorum en azından bir reseller yada vps lazım işin ucunda veritabanın şişerse bandwithd hadi herşeyi geçtim 2000-3000 kişi aynı anda işlem yapmaya kalkarsa..önce bu hostingle olmaz bunu anlamanız lazım onu bunu geçtim bu iş sadece programlamada yada pazarlama kısmında bitmiyor.Bu tarz bir projeye başlamadan önce oturup adam gibi düşünülmeli nerede neyin olucagı hangi classların ve fonksiyonların kullanılıcagı bunların yazılması ve optimize edilmesi lazım.Veritabanı apayrı bir olay zaten ondaki tabloların secimi ve yazılımı en optimizie şekilde olmalıdır Web tabanlı oyunların büyük kısmı Db üzerinden gittigi için en kritik ve performans sorunlarının en çok yaşandıgı nokta burasıdır.Hani planlamayı yaptın ondan sonra oturup yogun bir şekilde yazsan 1-2 ayda yazarsın....

KO,WOW,WAR gibi oyunlara hiç değinmiyorum öyle kolay birşey değil iyi bir mühendislik çalışması lazım onlar için 

hocam bende anladım ama www.travian.com.tr gibi bi site yapacaz musket hocam o sizi fazla kasmaz asp den yaparsın felan dedi ben hanginizi dinlicem allah rızası için bi yardım dj_alper hocam da diyoki asp çok dandik php den yapın dio nasıl yapıcaz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    php ise biliyosun benim host herzaman sana açık her bir şeyide destekler %100 müşteri memnuniyeti garantisiyle çalışıyorum ama dediğim gibi... PHP ise asp makinalarım iyi değil

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_leader
    blue_leader's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:
    php ise biliyosun benim host herzaman sana açık her bir şeyide destekler %100 müşteri memnuniyeti garantisiyle çalışıyorum ama dediğim gibi... PHP ise asp makinalarım iyi değil
    hocam php yi biliyorum da online oyun sitesi yapmak için musket hocam asp ile yapın dio php ile güvenliği sağlayamazsınız dio

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    bende açıcaktım hoca ama bana 5 milyar felan dediler bende uha dedim o yüzden dahada o online oyun işine girmedim :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

blue_leader ciğim eğer birlikte yaparsak bide asp yaparsak hostu buzuldan alak :D ( alpercim kusra bakma :p ) ama hakaten kurtarması lazım travian oynuyom ama daha orji bi sistem olsa ii olur die düşünüyom

tahribat.com a can feda
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

blue_leader bunu yazdı:
    DJ_Alper bunu yazdı:
    hocam php yi biliyorum da online oyun sitesi yapmak için musket hocam asp ile yapın dio php ile güvenliği sağlayamazsınız dio

musket öle diyosa doğrudur. :)

asp rulzz :)) ezük linux ezük php :D 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

browser tabanlı oyun ilk başta çok basit gözüksede zor bir iştir bir arkadaşımız 40 ytl aylıkdan bahsetmiş ama sen 40 ytl aylıkla makınayı ayakta tutamazsın ki yapmaya niyetli arkadaş dj_alper den host alacaklarını söylemiş. olurda başarılı olursanız ve alperden host alırsanız alper anlayacaktır durumu normal bir site gibi gözükecek ama ne kadar kasılacak o oyun sitesi onun icin 40 ytl diye hesap etme.

ikinci olarak oyunu ister php ister asp yap degisen birsey olmayacaktir her kesilde guvenlik sikintisi cekiceksin cunku insanoglundaki listelenme hirsi buna zorlayacaktir. birinci ben olmaliyim diyerek az bucuk bu islerden anlayan herkes oyun scriptini yoklayacaktir. baskasinin hesabini calmaya calisacak vs. vs gibi oyunlar olacaktir.

en önemli sorunlardan birisi tarafsiz oyun yoneticileri bulmaktir neden mi cunku listelenme meraki olan her insan gibi oyun yoneticileri kendilerini listeleyecek yada es dost kayirmaya calisacaktir.

sen bunlari nerden biliyorsun dersen ben ve bir kac ark.im oyun yaptik ve oynattik bunun gibi benzer sorunlarla karsilastik.

umarim basarili olursunuz. 

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

blue_leader:
    "online oyun yapmak istiyoruz nasıl yapabiliriz acaba ve bu bize kaça patlar online oyun derken site üzerinden de ve ya knight gibi vb. "

:D hemen knight gibi demişsin kolay mı öyle sana tarif edelim 2 dk da knight online gibi bir oyunu nasıl yazılacagını, ki adamlar senelerce uğraşıyor bu işim mühendisleri öyle kitaptan baka baka olacak bir iş değil gerçekçi olmayı dene biraz.

ha çok iyi php asp falan bilirsin ufaktan sehemgame.com gibi o tarzdan bişeyler yapabilirsin ki çoook çalışman lazım çok.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_leader
    blue_leader's avatar
    Erkek
    Lathedarkman bunu yazdı:

blue_leader:
    "online oyun yapmak istiyoruz nasıl yapabiliriz acaba ve bu bize kaça patlar online oyun derken site üzerinden de ve ya knight gibi vb. "

:D hemen knight gibi demişsin kolay mı öyle sana tarif edelim 2 dk da knight online gibi bir oyunu nasıl yazılacagını, ki adamlar senelerce uğraşıyor bu işim mühendisleri öyle kitaptan baka baka olacak bir iş değil gerçekçi olmayı dene biraz.

ha çok iyi php asp falan bilirsin ufaktan sehemgame.com gibi o tarzdan bişeyler yapabilirsin ki çoook çalışman lazım çok.

evet hocam kolay değilmiş ama kınayt gibi değil www.travian.com.tr gibi bi site yapmak istiyoruz musket abiyle bi iletişime geçsek bide buzul la

Toplam Hit: 4680 Toplam Mesaj: 42