Onu Son Görüsüm
-
Yıllar sonra onu ilk kez gördüm.Cuma namazına gidiyordum acelem vardı ve karsılastıgımızda yine eskisi gibi kıyafetleri ütülü,üstü başı tamamen şık ve düzgün konusması tamamen İstanbul Türkcesiydi.Biraz konustukdan sonra nereye gittiğini sordum " eve gidiyorum " dedi.Cuma namazına gidiyorum sende gelsene dedim " hayır işim var zaten ben sadece 2-3 kere gittim bosver ben sevmem " dedi.Israr etmedim tamam o zaman sonra görüşürüz dedim ve ayrıldık.
2 hafta sonra bana camide dediler heyecanlandım camiye gittim.Camiye gittiğimde hemen gözüme carptı.En öndeydi.Cemaatin en önünde.Onu o gün musalla taşının üzerinde son görüşümdü.
Bizede din hocası anlattı asagı yukarı bu.
-
bayzin imana geldi :)
-
edit: ikilemiş :W
-
hı? hacı bu ne mesaj yerine yeni konu attın sanırım.
-
Güzelmiş hocam.
-
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar!
Her yıl biraz daha benimsediğim.
Ne dönüp duruyor havada kuşlar
Nerden çıktı bu cenaze Ölen kim
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar.
Neylersin ölüm herkesin başında,
Uyudun uyanamadın olacak.
Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında
Bir namazlık saltanatın olacak,
Taht misâli o musalla taşında.
Cahit Sıtkı Tarancı -
Bir arayış içerisinde olmak güzel son zamanlarda yazdığın şeylerin satır aralrından ben de sende o yollarda bir gidişat olduğunu sezmiştim.Hayat karakter tanımlama oyunu gibi birşeydir türlü türlü şeyler denersin yeri gelir rockcu olursun yeri gelir kedi kesersin yeri gelir imam olursun yeri gelir pezevenklenlik edersin..herkesin kendi benliğini kendisine en uygun yerde sabitleyebilmesi dileğiyle hiç bir yerde aradığını bulamayanlara gelince;beni takip etmeyin çünkü bende kayboldum a.q
-
imzamla tamamlıyım :)
-
Allah rahmet eylesin... Zamanı gelmiş ölmüş ..
-
birgün hepimiz "o"nu göreceğiz. aceleye gerek yok.
-
bu hikayenin uzunu cüneyt suavinin hayatın içinden adli kitabında vardı. diyodu ki yeşil elbise giymeyi seviyodu camiye gel dedim pantolonumun ütüsü bozulur dedi ondan sonra camide gördüm yine yeşilleri giymişti falan diye devam ediyodu