Onu Son Görüsüm
-
twilight_flame bunu yazdı:
-----------------------------
bayzin hocam ben adamın yazdıklarından şunu anladım :
İnsanlar sevdiği için müslüman olsunlar korkutularak değil. Ha o ilk örneği çok güzel bir örnek değil ama yanlış anlamadıysam korkuyla yapılacak şeyden hayır gelmez demeye çalışıyor. Bu nedenle de Yunus Emre'nin şiirinden cennet için değil Allah'a ulaşmak için çaba sarfet anlamını vurgulamak için alıntı yapmış gibi geldi. :|
-----------------------------Müslüman adam Allaha ulasmak için ibadet etmesi gerekir.He ben Allahı seviyom ama ibadet etmem mi diyorsa bilmiyorum : |
-
bayzin bunu yazdı:
bayzin hocam ben adamın yazdıklarından şunu anladım :
İnsanlar sevdiği için müslüman olsunlar korkutularak değil. Ha o ilk örneği çok güzel bir örnek değil ama yanlış anlamadıysam korkuyla yapılacak şeyden hayır gelmez demeye çalışıyor. Bu nedenle de Yunus Emre'nin şiirinden cennet için değil Allah'a ulaşmak için çaba sarfet anlamını vurgulamak için alıntı yapmış gibi geldi. :|
-----------------------------Müslüman adam Allaha ulasmak için ibadet etmesi gerekir.He ben Allahı seviyom ama ibadet etmem mi diyorsa bilmiyorum : |
-----------------------------Hocam adamı savunuyormuşum gibi görünecek ama adam ibadet etmesin dememiş sankim :) Empati kurmaya çalışıyorum da sadece bu tür hikayelerle korkutulmasın insan dinden soğuyor demiş gibi gibi :)
-
bu hikayenin korkutmayla bilgisi yok gayet realist bi yaklaşım heran ölebilirizbunun bunun neresi abes gayet edebi bi şekilde anlatılmış
size sadece aşk şarkıları şiirleri öğretildiği için böyle şeyleri garipsemeniz normal
bütün dini eserlere ön yargıyla bakılıyo adamın biri hemen Atatürk şiiri yazmış zihniyete bakarmısın adamın adını kullanmasanız bari sizin gibiler yüzünden atasında soğuyacak bu millet;)
aziz amcana söle
ne girer insanlarla Atatürkün arasına hem kızıl bayrakçı hem Atatürkçü nasıl olunur onuda bi soruver
-
bayzin bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
AMpul bunu yazdı:
Böyle salak hikayelerle insanları müslümanlıktan soğutuyorlar, bazı mallar da uydurma olduğunu anlayamıyor. Avrupa da hiç namaz kılmayan adamların yaş ortalaması 80 bizim 65. Kuran'ı tuvalet kağıdı yapıp vidyosunu çeken ateistlere birşey olmuyor, biz belden aşağı tutarsak çarpılıyoruz.
Bırakın artık şu sır kapımsı hikayeleri, işiniz gücünüz milleti korkutmak. Hiç kimse sevdiği için müslüman olmasın herkes korktuğu için olsun, böylece bir yığın aptal sürüsünü yönetmek kolay olsun. Yıllardır yapılan da bu zaten.
Şahsen ben kuran'la yatan bir insandım, bu yüzden yavaş yavaş ateistliğe doğru gidiyorum.
cennet cennet dedikleri
birkaç köşkle birkaç huri
isteyene ver onları
bana seni gerek seni
-----------------------------Çok cahilsin çookkk.
Yazdığın dörtlükten belli cehaletin yukarıyı okumaya bile luzüm yoktur.
-----------------------------Cahilsin diyen arkadaşa İslamiyet'te Tasavvuf inancı konusunu araştırmasını rica ediyorum :) Şayet burada bana seni gerek seni sözlerinin Allah için yazıldığını anlamayacak kadar bilgili! bir arkadaş mış ;)
-----------------------------cahil diyen arkadas onu sölüyor zaten hocam :)
-----------------------------Öncelikle konuyu hortlattığım için özür dilerim bu aralar çok yoğun olduğum için konuya yazdığımı bile unutmuşum, ama elemanın yazdığına cevap vermeden duramadım.
Bayzininde söylediği gibi arkadaşa cahil dememin sebebi yukarıda yazdığı düşünceleriyle aşağıda yazdığı dörtlüğün bağdaşmamasıdır. Yukarıda artık tam bir ateist ağızıyla düşüncelerini yazmış. Artık dinle diyanetle işim yok demiş. Aşağıda da dörtlükle direk bana Allah lazım diyor.
Kısa lafın özeti
"Bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz"