folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Opencart Hakkında Birkaç Soru

Opencart Hakkında Birkaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

https://www.isimtescil.net/hosting/paketi/standart-windows-hosting.aspx

İsim Tescilin yukardaki standart Hosting paketini aldım.
    Burdan TBT den bir kac arkadasa sitedir , vs birkaç iş yaptırıp rica da bulunmustum.
    Bundan sonra hem bişeyler öğrenmek , hem de hobi anlamında site yapmayı , vs öğrenmek ıstıyorum.

Birkac tane de domaınım var.
       Ama bir kac sorum olacak bu işi anlayan müridlere.

* Yukardaki host 'ta birden fazla Domaın (site) barındırabilirmiyim? Barındırabilirsem sanırım ayrı ayrı ftp hesabımı eklicez nasıl yapıcaz bu işi?

* Şu opencart ın benim gibi bu işten anlamayanlar için sıfırdan anlatıldığı bir link , bir site var mı?

* Dün akşam ilk denememi yaparken yanlış bir dosya yükledim ftp den , dolayısıyla o yanlışı silerken Hostun içindeki kendi dosyalarını da sildim :) O dosyalar nelerdir? Nerden tekrradan hostu eski haline getşrebilirim?

* Aklima geldikçe , takıldıkça burda sormak istiyorum ve desteklerinizi bekliyorum.

İmza YOK !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Burası da bende kalsın :)

Daha çok lazım olur gibi :)

İmza YOK !!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Aldığın hosting paketinde ek domain host adedine X dediği için, eğer farklı bir yolu yoksa, birden fazla domain host edemiyorsun.

FTPden yanlış dosya sildiysen ve ilk anda aldığın sıfır yedek yoksa kullandığın FTP client'ından yaptığı son işlemleri (ekleme silme vb) görmeyi dene, FileZilla'da falan var öyle bir session window, sanıyorum ki hepsinde vardır, dosyaların ne olduğuna göre değerlendirirsin. Ya da kısaca hosting desteğe mail at, ilk günkü haline getiriverin şunu de halletsinler işleri ne (:

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Aldığın hosting paketinde ek domain host adedine X dediği için, eğer farklı bir yolu yoksa, birden fazla domain host edemiyorsun.

FTPden yanlış dosya sildiysen ve ilk anda aldığın sıfır yedek yoksa kullandığın FTP client'ından yaptığı son işlemleri (ekleme silme vb) görmeyi dene, FileZilla'da falan var öyle bir session window, sanıyorum ki hepsinde vardır, dosyaların ne olduğuna göre değerlendirirsin. Ya da kısaca hosting desteğe mail at, ilk günkü haline getiriverin şunu de halletsinler işleri ne (:

Dediğini yaptım isimtescile maıl attım ve ilk haline döndürün dedim :)

TeşekkurLEr

İmza YOK !!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

kurulan opencart'in uzerinde Kredikarti modulu varmi ? 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

Hocam şu versiyonu kurmayı dusunuyorum :)

http://code.google.com/p/opencart-tr-com/downloads/detail?name=opencart-tr_v1.5.1.3.1_tam_surumu.zip&can=2&q=

Sonucta amac bı sekılde sıteyı yuklemek sonra moduller kuruluyor , geliştirilebılıyor sanırım.

Ama bu işlerden hiç anlamayan biri için biraz konulara ingilizim işte :D

İmza YOK !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1. Birden fazla domain barindiracaksan bir hosta. Hersite için ayri ayri veritabani acarsin. 
    2.Sıfırdan direk opencarti ogrenmezsin sadece belirli kısımlari degistirirsin misal direk logo yu degiştireceksin datadan not datadan diyorum admin panelinden degil ornek olarak anlatiyorum . mozilla nun firebug kurarsin sag tusla acarsin firebug i mouseu nere götürürsen oranin data yolunu gosterir giri degiştirirsin. 
    3.Html ogrenmek gerekiyor Bunun için w3school sitesinden sıfırdan cok güzel bi şekilde ogrenebilirsin. 
    4.sırf opencart ıcın diyorsan opencarti ogreneyim yeter eren erduran var arayabilirsin onun videolari var opencart üzerine video ile ogrenirsin. fakat html bilmeden bi şeyler yapmak cok sacma hiç bi boka yaramaz en ufak yerde takilir kalirsin. o yüzden html cok kolay bişeydir 1 2 ayda ogrenebilirsin orta seviye düzgün bi calisma ile bence opencartla ugrasirken yaptigin işlemleri html olarak incele ne yaptigina dagir. En en en basit yöntemlerini anlattim sana. Ayrica kuracagin ve kopyalacagin her opencart sitesi için config dosyalari vardir data yollari onu kurduugn siteye ve database(veri tabanina ) göre düzenlemen gerekiyor. Başka Özel bişey soracaksan bende bilmiyorum okadarinin :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

kurulumu ben yaptim yasinin hostunda tüm sanalposlarin destegi var online odemeyi paypal araciligiylada alabiliyorsun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

kurulumu ben yaptim yasinin hostunda tüm sanalposlarin destegi var online odemeyi paypal araciligiylada alabiliyorsun.

Yok hocam sizın yaptıgınız degılbu :)
    Ben yenı bır domaın (telefonlarburda.com) ve yenı bır host alarak kendım yapmamk istedim bu işi.

İmza YOK !!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    suhatuna bunu yazdı
    scarletbeard bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

Ben yenı bır domaın (telefonlarburda.com) ve yenı bır host alarak kendım yapmamk istedim bu işi.

İ hadi bakalim hayirli ugurlu olsun. Derslerden ve bitirme tezinden dolayi yogunum hiç bişeyle ugrasasim gelmiyor ama yinede yapabilecegimi düsündügün bişey olursa rica degil emret yeter abicim

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı
    suhatuna bunu yazdı
    scarletbeard bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

İ hadi bakalim hayirli ugurlu olsun. Derslerden ve bitirme tezinden dolayi yogunum hiç bişeyle ugrasasim gelmiyor ama yinede yapabilecegimi düsündügün bişey olursa rica degil emret yeter abicim

Estağfurullah :) Emir değil ricamız olur :)
    Walla şuan için içinden çıkmaya çalışıyorum :D
    Çıkamazsam veririm isimtescil bilgilerimi düzene sokabilrsen sen halledersin :D

Ben 3 - 5 gün kurcalarım yapamazsam bile senın 1 gunde içinden cıkabilecegını tahmın edıyorum :)

İmza YOK !!!
Toplam Hit: 1850 Toplam Mesaj: 21