Opera 11 Alpha

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Burdan    : http://ftp.opera.com/pub/opera/custom/11alpha/
    ve burdan:   http://www.opera.com/browser/next/

Opera 11′in daha önceki sürümlerinden en büyük farkının  eklenti desteği olacağını biliyorsunuz artı zaten. Bu eklentileri indirebilmeniz için bir adres (http://addons.labs.opera.com) açılmış görünüyor.Bu adrese de yine -muhtemelen- my opera kullanıcı adınız ile bağlanıp istediklerinizi indirebileceksiniz.
    Yeni Opera 11 ‘in kurulum ekranı aşağıdaki gibi karşımıza geliyor ve buradaki en önemli değişiklik kurulum sırasında kurulum dilini seçebiliyor ve bilgisayarınızdaki istediğiniz kullanıcıyı Opera için tanımlayabiliyor olmanız…

Opera 11 kurulum sonrası 11 Alpha 1029 versiyon numarası ile karşımıza geliyor. Bu arada yeni Opera’nın muhtemelen64 Bit desteği de bulunacak.

Kurulum sonrası tabii ki ilk incelediğimiz şey ise eklentilerin nerede olduğu, nasıl yönetileceği ve benzer şeylerdi işte…Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere eklentilere ulaşmak için “O” Menü/Extensions kısayolunu kullanabilirsiniz.

Yine buradaki “Manage Extensions” (Eklentileri yönet) menüsünü tıkladığınızda yeni bir yönetim penceresi açılmaktadır. Fakat şu an herhangi bir eklenti olmadığı için boş durumdadır.

Eklentileri indirebilmek için ise “O” Menü/Extensions/Get Extensions menüsünü, Ctrl+Shift+E kısayolunu  ya da üstteki “Get started” düğmesini kullanmalısınız. Sonrasında karşınıza aşağıdaki gibi bir giriş ekranı gelecek. Tabii şu an için giriş mümkün değildir.

Opera 11′in varsayılan hızlı erişim arka planında da ufak bir değişiklik bulunmakta ve aşağıdaki gibi görünmektedir.

Opera 11 şu an için resmi olarak duyurulmamıştır. Biz bu yazıyı deneme amaçlı Opera sunucularına konan sürümünü kullanarak hazırladık. Fakat yayınlanma tarihine kadar ekleme ya da çıkarımlar olabilmektedir. Dolayısıyla Opera Desktop Team tarafından resmi bir duyuru yapılana kadar herhangi bir kurulum  yapmanız halinde tüm risklerin tarafınıza ait olduğunu bildirmek isteriz.

Opera eklentilerini inceleyebileceğiniz sayfa yayına başladı. http://addons.labs.opera.com/ adresine giderek istediğiniz eklentiyi indirip denemeler yapabilirsiniz. İlk eklentiler arasında ; Youtube, Opera configurator,Mouse trail, Mini feed,  Bit.ly ve daha birçok eklenti var..
    Eğer bir My Opera kullanıcı adınız var ise sağ üstteki giriş kısmını kullanarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    Eklentiler hakkında daha detaylı bilgi almak için burayı, Opera  11′i incelemek için burayı ve indirmek için burayı tıklayın.
    Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin…

Arkadaşlar biliyorum cok uzun oldu ama genel anlamda bilgi vermek istedim. Yazılar ve görseller www.operaturkiye.net alıntıdır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

bide biraz az ram yese, baştacı ama

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı:
    -----------------------------

az yiyor zaten :)

=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:
    gkhn759 bunu yazdı:

yok be abi, benm makinayı çok kasıyor, bakıyorum 1 gb a kadar ram kullandığı oluyor

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:

x3uqm4 bunu yazdı:
    gkhn759 bunu yazdı:

yok be abi, benm makinayı çok kasıyor, bakıyorum 1 gb a kadar ram kullandığı oluyor

Oha. Ben de sadece FF'nin öyle olduğunu düşünürdüm.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    wking bunu yazdı:

gkhn759 bunu yazdı:

x3uqm4 bunu yazdı:
    gkhn759 bunu yazdı:

Oha. Ben de sadece FF'nin öyle olduğunu düşünürdüm.

Vallaha bende 150-200 MB Civarı kullanıyor ki ben çok sekme kullanırım.

=)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Şöyle bir test yapılmış..

Windows 7 32-bit
    Intel Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33 GHz
    4 GB RAM

Ben her ne kadar Operacı olsamda herhangi bir browsera tıkladıgımda ilk acılma hızının en iyi ie8'de oldugunu gördüm...tabi sonrası mağlum..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    _Dert_ bunu yazdı:

Şöyle bir test yapılmış..

Windows 7 32-bit
    Intel Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33 GHz
    4 GB RAM

Ben her ne kadar Operacı olsamda herhangi bir browsera tıkladıgımda ilk acılma hızının en iyi ie8'de oldugunu gördüm...tabi sonrası mağlum..

ben ieye tıkladıktan sonra 3-5 makale okurum :D o ne hantal bişeydir ya :D opera en hızlı açılan sonra firefox. hız olarak tabiki opera :) firefox 4ün tasarımına bakınız. operanın kopyası
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek
    Benim pc de ie8 cabuk acılıyor ama tabi boş sayfa olarak acılıyor..opera hep sekmeli acıldıgından belki öyle düşünmüşümdür... kapatırken 6-7 sekmeli kapatıyom sonra kaldıgım yerden devam edeyim diye :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

pcdoktor636 bunu yazdı:
    ben ieye tıkladıktan sonra 3-5 makale okurum :D o ne hantal bişeydir ya :D opera en hızlı açılan sonra firefox. hız olarak tabiki opera :) firefox 4ün tasarımına bakınız. operanın kopyası

Şaka yaptın değil mi? Firefox'a tıklıyorum yemek yiyorum geliyorum yeni açılmış. IE'ye tıklıyorum tıkladığım gibi açılıyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    _Dert_ bunu yazdı:
    Benim pc de ie8 cabuk acılıyor ama tabi boş sayfa olarak acılıyor..opera hep sekmeli acıldıgından belki öyle düşünmüşümdür... kapatırken 6-7 sekmeli kapatıyom sonra kaldıgım yerden devam edeyim diye :)
    Hız olarak operadan sonra yine opera, sonra bida opera =) Ff de hız diosan nasada ki pc lerden filan var sanırım sende :|

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
Toplam Hit: 3835 Toplam Mesaj: 25