folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ordu-Giresun Havalimanı‘Na İlk Uçak İndi

Ordu-Giresun Havalimanı‘Na İlk Uçak İndi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Erkek

Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km'lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak bu sabah 08.38'de iniş yaptı. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

İlk olarak 1964 yılında gündeme gelen havaalanı, bu dönemde Bayındırlık Bakanlığı yapan ve Ordulu olan Arif Hikmet Onat, 10 Mart 1964 tarihli yerel Zaman gazetesine, "Ordu’da havaalanı yapımına çok yakında başlanacaktır" açıklamasını yaptı. Gazete bu haberi kamuoyuna, "Ordumuz havaalanına kavuşuyor" manşetiyle duyurdu. Ancak bu haber gazete manşeti olmasıyla kaldı ve yıllarca bir daha gündeme gelmedi. 20 Eylül 1970 tarihli gazetelerde ise zamanın başbakanı Süleyman Demirel’in açıklaması yer aldı. Ordu’yu ziyaret eden ve belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Demirel,"Ordu’ya havaalanı ve rafineri yapacağız" sözünü verdi ancak bu söz de unutuldu.

Tarihler 14 Ağustos 1975’i gösterirken Ordu’ya gelen zamanın Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’e şehir protokolü ’havaalanı raporu’ sundu. Korutürk’ün raporu değerlendirip değerlendirmediği ise belirlenemedi. 12 Şubat 1978 tarihli yerel gazetelerdeki habere göre, Ordu Havaalanı’nın yapımına kaynak yetersizliği sebebiyle en erken 1982 yılında başlanabileceği açıklandı. 1990 yılı Mart ayında çıkan gazetelerde zamanın ANAP milletvekili merhum Nabi Poyraz’ın açıklaması yer aldı: "Havaalanı için yer arayışındayız."

KONU BİR DAHA GÜNDEME GELMEMİŞTİ

1992 yılı Mart ayında Ordu’yu ziyaret eden zamanın Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, Ordu’nun havaalanı için uygun olmadığını, Fatsa-Ünye arasında yer aradıklarını dile getirdi. 1993 yılı Mart ayında yayınlanan gazetelerde Ordu’ya havaalanı yapılmayacağının kesinlik kazandığı, onun yerine Samsun-Çarşamba’ya havaalanı yapılacağının açıklandığı vurgulandı. 1997 yılı Aralık ayında zamanın Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Ordululara müjde verdi:"Havaalanı için dış kredi bulundu." Yine bu dönemde dönemin Ordu Valisi Mustafa Malay, havaalanı yapımı için Ordu ve Giresun illerinde bir kampanya başlattı. Toplanan paralarla kurulan vakıf kanalıyla ihale yapılıp Gülyalı’da temeli atıldı. Ancak 200 metrelik mendirek inşaatının ardından para bitince konu bir daha gündeme gelmedi.

BAŞBAKANIN SÖZ VERMESİ YETTİ

2010 yılına kadar sessizliğin hakim olduğu sırada dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı M. Hilmi Güler, 1 Eylül 2010 tarihinde Ordu Gazeteciler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında havaalanı projesini kamuoyuna tanıttı ve yapılacağını açıklayarak Ordu ve Giresunluların yüreğine su serpti. Ardından 22 Ağustos 2010 tarihinde Ordu’da bir iftar programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordululara 2011 yılı için havaalanı sözünü 'samimiyetle' verdi. 2011 yılı Ocak ayında havaalanının yatırım programına alındığı ve  ihale aşamasında kullanılmak üzere 21 milyon lira ödenek ayrıldığı açıklandı.

Başbakan Erdoğan, 13 Şubat 2011’de katıldığı Ordulular Sevgi Şöleni’nde yaptığı konuşmasında bunu teyit ederek, "Kim ne derse desin, kim hangi dedikoduyu üretirse üretsin. Ordu-Giresun Havalimanı’nı en kısa zamanda Ordu ve Giresun’a kazandıracağız. Bu ülke yalan ve iftira siyasetinden çok çekti. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik." açıklamasını yaptı.

Digital Marketing Manager / Health Tourism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Nerelere gidip geliyor seferler,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Anlayamadigim icin merak ediyorum/soruyorum.

Cok yagmur yagip o inis pisti sular altinda kalmaz mi ?
    Kalirsa ucaklar nereye incek ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

Şimdi bakın 1871 yılına gidelim ilk uçan insanlar Wright kardeşler uçuş denemelerinde sayısız kere düşmüşlerdir. Hadi biraz ileri gelelim efendime söyleyeyim, 1900'lü yıllarda boğazda uçan martılar şehirhatları vapuruna çarpıp ölmüşlerdir. Bu işin fıtratında var. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Şimdi bakın 1871 yılına gidelim ilk uçan insanlar Wright kardeşler uçuş denemelerinde sayısız kere düşmüşlerdir. Hadi biraz ileri gelelim efendime söyleyeyim, 1900'lü yıllarda boğazda uçan martılar şehirhatları vapuruna çarpıp ölmüşlerdir. Bu işin fıtratında var. 

Kıvıramadın :) Hayırlı olsun diyeceksiniz.

Hoop.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

Sen zarar görürsün,gidersin idari yargıya açarsın davanı savunma gelir,mücbir sebepti oydu buydu.

Sen zarar görürsün,kaza derler.

Sen zarar görürsün,öngöremedik,öngöremezdik derler.

Sen konuşursun onlar yapar anlayacağın ;)

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

su taşması yağmur  gibi olayları binlerce kişi içinden 1 tane düşünen çıkmıştır

edit: böyle iyimişağaç kesmeyede gerek kalmıyo

DJ_Alper tarafından 22/May/15 13:56 tarihinde düzenlenmiştir

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    Fcuk bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Kıvıramadın :) Hayırlı olsun diyeceksiniz.

abi bu dediğini düşünmüşlerdir muhakkak bir önlemi vardır o kadar mal değildirler.

Hayırlı olsun ne diyelim, umarım eksik bi tarafı yoktur.

Yalnız estetiğe o kadar önem vermişler ki pilot bi hata yapsa hızını alamasa diğer havalanlarında toprakta moprakta sürüklenip dururdu uçak burda direkt hop denize :)

bi de bu havaalanı deniz doldurulup mu yapılmış?

Dentist tarafından 22/May/15 13:57 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Büyük dalgakıran şart bence. Sonuçta Karadeniz orası kış aylarında uçak kullanmak isteyenler uzuuunca rötarlara maruz kalabilir.

Anti Envato
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Seçime yetiştirmek için, bazı şeyleri eksik yapmışlardır, çok büyük ihtimalle.. Sonradan düzeltirler ama birinin başına bişey geldiğinde...

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

tabi yapacak yıl 2015 olmuş her ilde ilçede hava alanı olması gerekir

gavurun çük kadar adasında 7-8 tane hava alanı var

devlet asli görevi bunlar zaten devlet niye var

devlet bunları yaptı diye reklam yapıyor

yaptı yapmasına fakat milletin vergilerini çalarak yaptı yandaşına ihaleyi vererek yaptı

böyle oluncada hava alanın bi anlamı kalmıyor alsınlar soksunlar bi taraflarına hava alanlarını...

Toplam Hit: 6338 Toplam Mesaj: 42