Ordumuz Terörü Neden Bitirmiyor(Cevabı Burda)
-
Tamamen kendi düşüncelerimdir;
Ordumuz istese pkkyı , türkiyede , iranda suriye, ırakta 3 ay da temizler ancak!! yapmıyor nedenmi?
Yapmıyor çünkü bu ülkede teror biterse yapacakları iş kalmayacak yani aktif olmayacaklar, mesela almanya yada fransadaki gibi, dünyada bizim ordumuz gibi olan cok az ordu war yani her yönden etkin.Amerika - rusya gibi.Ve olayın birde maddi yönü war.Doğu bölgelerinde felan asker maaşları yüksek çift maaş felan.İstihbarat türkiyeye giren teröristleri silahları felan hepsini bilio ancak olay anında el koymuo neden?El kodularmı herşey orda olup bitecek yapcak iş kalmayacak etkin olamayacaklar.Bu tezimi kuvvetlendiren bi kac örnek;
------------------------------
Ordumuz dağa terörist avına cıkıo 10 teröristten 9 u kacıo 1 i ölüo!!!
nası olur bu yaaaa!?! Havada helikopter yerde secme komandolar, nası kacabilir bu asalak teröristler.Sadece 1 i yakalanabilir.Kedinin fareyle oynadıgı gibi oynuolar yani.Mesela Şemdinlide ki bomba olayı... Bidane emekli general cıktı tv ye bunu sindirme amaclı yapmıs olabilir ordu dedi ama beceremediler dedi.Yani şöle bir örnek vereyim bu olayla ilgili; Batıdan (istanbul izmir - ankara felan) hakim- savcı doğuya yeni görev için gelir - köyleri gezer - etrafı gezer herşey güllük gülistanlık yani terörden eser yok- bunu gider askere söler yaw der size pek gerek yok artık felan der- ertesi gün adamın evinin önünde yada yakınında yada arabası patlar.Ve sonra adam yakıla yakıla askerin yanına gider ve siz daha ii bilirsiniz die yakınır.Nasıl oluyo bu? Oluo işte ilginç gercekten...
--------------------------
Yada şu var;
K.ırak ta pkk partileri varya.Hani gecen günde talabani cıktı dediki - bu pkk partileri kapatılacak.Daha sonra noldu bilionuzmu.Bizimkiler kapamayın onlar türk partisi dedi.Olaya bak yaa.Burdaki amac şu; Bi secim zamanında talabani ve barzaniyi bölmek!!!
----------------------------
bunlar sacma yada komplo teorisi deil gercekler.Bunu okuyup bana sen nedion vatan hainimisin diyen denyolar cıkacak biliom.Onları şimdiden öpüom.Uyanalım biraz!!
-
Dötümüz yemez kardesim neden diceksin amerika bize karsı cıktığı zaman onlara karsılık veremeyiz cünkü : Dünyanın en iyi silahları Amerikada Türkiyeye silah veren Amerika...Aslında sana katılıyorum ama bunları yapmak cok basit olmuyor işte.. !
-
bi tane paşa adını unuttum şimdi.pkk yı istesek hemen bitiririz ama onlar bizim antrenman aracımız tarzı bişi sölemişti
-
evet çoğu konuda haklısın!bnm artık orduyada güvenim kalmadı!tamam bizi koruyolar hepsine cnm feda ama çok maaş uğruna ve koltuk sevdasına ülkenin bu kadar canı gitmemeli!parası gitmemeli!
-
ya golgelerim canım benim dikmisim amerikayı , amerikayla alakası yok konunun - konu ordunun kendini cok düşünmesiyle ilgili...
-
kardes anlamadın sen orduyu yönetende amerika..! sonucta ordu kendi züküne bişi yapamıo..! yani ordunun elinde olmayan seyleri dile getirmişsin elinde deil.!
-
yok baba amerikanın etkin olamadıgı bi ordu var orduda kendi derdine düşmüş . sonumuzu merak ediom :S
-
kokainman
Bu aktiflik olayı bir ara gündemdeydi bu konuyu babamla konuşmuştum ve ciddi şekilde olayın bu olduğunu savundu..Askerin eğitimi,devamlı hazır olma durumu,bu sayede devletten askeriyeye ayrılan pay vs bayağı konuştuk..Şimdi olayda maaş falan o kadar derinleme inmek bana göre yanlış kimse maaş için yapmıor bu işi(Pkklıları bunun için temizlememek) Yalnız bu sayede devletten askeriyeye büyük paralar ayrıldığı belli.Yinede feda olsun.Sağlık,eğitim,yollarımızn ne halde olduğu belli.En azından gururla konuşacağımız bir ordumuz var..
Şimdi bakın konudaki fikrimi söyleyim..Olayı Mesut Yılmaz tamamen açıklar umarım..Bir ara Mesut Yılmaz"ın Apo ile tel konuşması piyasaya çıkmıştı."Bu aralar çok karışığız saldırıları azaltın"diye.Konuşma tam bu değil ama anlamı bu..Aynen Pkk olayıda bana göre böyle Tr istediğinde PKKyı susturabiliyor.Dikkat ederseniz PKK bayağı alevlendiğinde bir süre sonra sessizliğe giriyor.Sonra yine hortluyor vs. Türkiye herşeyi biliyor teröristin nerede barındığına,nereden yardım aldığına kadar yalnız nedendir bilinmezgördükleri karşısında sessiz..
Yıllardan beri Pkklı itlerin Kürdistan hayalini engellemeye de yönelik olabilir.Çünkü Pkk bahanesi kuzey ırak'a girmeye yetecek bir mazeret..Talabani ve Barzani ile devletin görüşmeleri de yazdıklarımın bir kısmını destekler nitelikte..Ben PKKnın bitirilemeyeceğini düşünmüyorum.İstendiğinde çok daha farklı şeyler olabilir TR de..Siyasi ve Askeri oyunların oynandığı açık..Olan senin benim gibi insanlara oluyor zaten..Devlet adamlarının çocuklarının askerliği geldiğinde zaten Paralı askerlik vs kanunlar çıkıyor hallediyorlar..Her konuda olduğu gibi. -
antrenman için pkk yı bitirmiyoruz gibi bir söylem saçmdır. rütbeliden ere kadar son iki hafta içinde en az 15 askerimizi şehit verirken bunu hangi kaynağa dayanarak söylediğinizi sorabilir miyim? saçmalamayın
-
bi sohbette bu tarz şeyler konuşulmuştu
işte asker teroristleri çevreliomuş emir gelse hepsini öldürceklermiş ama bi türlü emir gelmiomuş teroristler kaçıomuş(!)
benzer düşünceyi daha sonra başka biyerde duydum baya ilginç gelmişti bana
sölenenler doğru imkan olduğu halde ordu bu işi bitirmiosa ölen askerlerimiz şehid olmuo mu yani ?
Toplam Hit: 6156 Toplam Mesaj: 36