folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ordumuz Terörü Neden Bitirmiyor(Cevabı Burda)

Ordumuz Terörü Neden Bitirmiyor(Cevabı Burda)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herseysanal
    herseysanal's avatar
    Erkek
    "Öcalan ele geçirilip İmralı’ya konduktan ve silahları susturup hizmet önerdikten sonra, eğer isteselerdi, bir genel afla PKK tümüyle silahlarını bırakır ve dağdaki insanlar sivil hayata karışırdı. Ama bunu bile bile yapmadılar. Onlara bir terör bahanesi, bir savaş gerekçesi lazımdı. PKK’nın güçlerini Kuzey Irak’a çekmesi Türk Genelkurmayı’nın bir planıydı. Apo’dan istendi o da hayata geçirdi. Ama bu iş olurken, çok ilginçtir, ilgili subaylar kendisine, “Tümünü nakletme, 500 kadarı içerde kalsın, lazım olur!” demişlerdi.. ((Bu, “görüşme notları”na geçen Apo’nun kendi açıklamasıdır)."

Doguda güneydoğuda askerliğini yapanlar bilir şartlar asker için genelde çok zordur .Tüm yükü askerler çeker operasyonlar genelde gece ve puslu yağmurlu havalarda olur çatışmalar bu tür havalarda yogunlaşır zordur askerin işi saatlerce yürür yürüyüşler gecenin kör karanlığında bir bilinmeze 1 metre önünde yürüyen adamı göremessin sadece sesi takip edersin dedim ya askerin işi zordur ölende kalanda giden de gelen de genelde halkın çocuklarıdır .Baştakilermi onlar içindede iyilri vardır elbette ancak ilk mermi sesinde en sağlam kayayı siper edrler kendilerine zamanın da ohal di güney dogunun pek çok yeri bu eşittir çift maaş ve bir sürü ek ödenek operasyon tazminatı ve buna benzer pek çok şey arkadaşım demiş ki Ordumuz Terörü Neden Bitirmiyor.

Ordu mu sadece o bölgede görev yapan asker,polis,korucu,halk ve bilinen bilinmeyen unsurlar asker polis korucu devletten alıyo istediği ödeneği halk devletin onlara verdiği ödeneklerden faydalanıyo örnek diyarbakırın çoğu ilçesinde ve daha pek çok ilde her ilçede bir komando bölüğü bir jandarma karakolu polis ve korucular vardır.kulp lice gibi yerlerde halktan çok asker ve polis vardır.Dünyada en karlı iş savaştır bu işten içeriden dışarıdan pek çok kimse nemalanmaktadır bçlgede o kadar asker olunca onların yediği ,içtiği ,giydiği ,attığı mermi kullandığı cephane bir yerlerden geliyor.Bunların hepsi para demek parada bugun kü dünyada ki sekeln tek tanrı tek güç herşey aslında onun için .

Son olarak bir olay anlatayım büyük b ir operasyon oluyor teröristler sarp ve dik bir yerde cembere alınıyor bölgeye asker sevkiyatı yapılıyor askerler skorsky helikopterlerle araziye bırakılıyor uzatmıyım helikopterler yere inmeden yer 2-3 metre kala askerleri bırakıp çekiliyor ne oluyorsa bir yerden atılan bir mermi skorsky helikopterin üst pervanesini sıyırıyo üs bölgesine dönen helikopter rapor veriyor .Operasyonu yöneten "paşa" şu veciz sözü söylüyor analar pek çok mehmet doğurur ama bir skorsyk asla araziye yaya intikal edilsin.

Sonuç olarak olan askere oluyo yurdun pek çok yerinden gelen askere kimi gönüllü kimi istemiyerek o bölgeye gelen askere ve bir de tüm bunların dışın da yukarda saydığım nimetlerden faydalanamayan gariban hiç bir şeyden haberi olmuyan yüzyıllardır orda çile çeken insanlarımıza.

Nerden mi biliyorum ? Biliyorum işte...

Sevgiler...

"Söylesem Tesiri Yok ; Sussam Gönül Razı Değil."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_COMMANDO
    the_COMMANDO's avatar
    Erkek
    Sırnaktaki jandarma birliginden 4-4 askerlik yapan başka bir arkadaşın anısı
    Operasyona giderken dag yollarını iyi bilen ve kimi zaman bizim tarafımızda çatışmaya giren köy korucuları gündüz bizimle tepe tepe dolasırken akşamları ise kendi köylüleri olan pkk militanlarının yanına gittigini gittigini ve gece oldugunda tekrar bizimle beraber arazi aramasına katıldıgını ve bu korucuların yaptıgını bir çok rütbelinin bildigini ama bir şey yapmadıklarını gördüm
    demişti bana

Dalımızı Kıranın Ormanına DÖK BENZİNİ YAK HEPSİNİ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    Bunlari doguya gidip askerlik yaptiginiz zzaman cok iyi anliycaksinizz..ayrica konuyu acan arkadasada hak vermemek elde degil..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    RedKit
    evet çoğu konuda haklısın!bnm artık orduyada güvenim kalmadı!tamam bizi koruyolar hepsine cnm feda ama çok maaş uğruna ve koltuk sevdasına ülkenin bu kadar canı gitmemeli!parası gitmemeli!

ibrahimeren
    arkadaşlar arkadaş güzel bi konuya deyinmiş çewresinde askereiyede çalışan varsa bilir o bölgede görev yapan askerler 2 kat maş alıyor onun için askeriye bitirmek istemiyor bitir se düz talim yapacaklar sadece
    devlet hazinesinin yarısına yakını askeriyeye gidiyor orda yiyen yiyene
    yoksa ne yaw bu pkk neki havada karada yerler ancak istemiyolar menfaat düşkünleri şerefsizler

Ya siz bilmeden konuşuyorsunuz atıp,tutuyorsunuz.

REdkit ordu ne yapsın eğer savaş olacaksada bu kararı ordu değil o ülkenin başbakanı verir.

Yok askeriye çok yiyomuş para alıomuş cart curt evet askeriye para alıyor doğudaki adam para alıcak tabi
    Sen akşama kadar evde yan gelip yatıp internetten,söylemesi kolay hiç olmazsa adam hergün orda ölümle burun buruna vatan için orda karşılığınıda alıcak tabi.

Orduya fazla para gidio diyenler OKUYUN.

İsmet inönü zamanını hatırlayın insanların herşeyini almışlar yarı yarıya ordu için.

İsmet inönüye sormuşlar paşam insanlardan bu kadar şeyi niye topluyorsun savaş çıkmazsa çöpe gidecek hepsi diye.

İsmet inönünün cevabı evet çöbe gidebilir biz bunları çöpe gidecek diye toplamıyoruz ya savaş çıkarsa? vatan elden giderse?Gerekirse bunlar çöpe gitsin

Bilmem anladınızmı?

Bare bırakın hiç olmazsa askeriye götürsün onlar bare vatanı için orada götüren götürene zaten götürmeyen kim var? Bakanlar,milletvekileri,belediye başkanları
    herkes götürüo batmıoda askeriye götürünce mi batıo anlamadım ki
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    kimse sallamasın.
    guneydouda görev yapanlar 2 kat maaş almıyorlar.
    normalde 1 milyar alıosa 1.500 alıolar.
    sallmaın işkembeden
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacksun
    blacksun's avatar
    Erkek
    bi kere askere vermeyip kime vercekler???? millet vekillerinemi doğudan millet vekili olanların yarısı pkk yandaşı ayrıca cüneyt zapsu falan onlar türkiye içinmi çalışıyolar veya başbakan hiçbiri bi boka yaramaz ne varsa askerde var bence ama askerlere de güven sağlanmaması için ellerinden geleni yapıyolar sonunda askerde polis gibi kötü gibi gösterilecek rüşvet alıyo denilecek bi şekilde güven yok olacak en önemli örnek ŞEMDİNLİ her yumurta sağlam olacak diye bi kural yok bence tabiki kandırılıan asker olacaktır am askerlerin geneli çalışkan ve dürüst insanlardır.....

şiddete meyalim vallahi dertten..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    bırak yaa,, eğitime cıkıp , dönüşte çıkan şehitler için eğitim zaiyatı dien dötverenin pkklı dötverenden farkı yok.bi kere nie yiyecekmiş ya , şimdiye kadar devlet en fazla doguya para döktü.Noldu ? hala aynı ya sonrada yesin dion ii yesin ne diim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapansaru
    kapansaru's avatar
    Erkek
    Yani nasıl böyle cevaplar yazdığınızı bir türlü anlayamadım :( sanki başka bir ülkenin ordusundan bahsediyormuş gibi konuşuyorsunuz, kendimi yeni şafak, zaman okuyomuş gibi hissettim,

İşi orduya bıraksalar pkk falan kalmaz doğru ama işi orduya bırakıyorlarmı? hayır bırakmıyorlar mit yıllardır kuzey ırakta, her türlü istihbaratı alıyor aldığı istihbaratı nedense jiteme hep geç ulaştırıyor, sanki telsiz yok telefon yok uydu hattı yok hiçbişey yok!

Bölgeye askeri istihbarat girdiği zaman Amerikalılar,Avrupalılar, israilliler kıçını yırtıyor bizim siyasetçilerimizde yok şu uluslararası sözleşme yok bu uluslararası bilmemne sürekli askerin önünü kesiyorlar!

Asker ne yapsın darbe yapıp öyle mi girsin hepinizin seçtiği adamlar bu işi önleyen kişiler, bizi geri çektiler iddiasında bulunan arkadaşlara da yazıklar olsun, yok bir arkadaşım söyledi o söyledi bu söyledi başkasının söylemesiyle kötülediğiniz ordu bizim ordumuz.

Ayrıca ordu aleyhinde konuşan paşalara bakın hepsi terfi beklerken erken emekli edilmiştir bu bir tesadüfmüdür sizce? TSK bir çıkar müessesesi değildir, siyasetin bulaşacağı bir kurum değildir böyle görenler bir şekilde kurumdan uzaklaştırılmıştır, ama hiçkimse ben atıldım demez bende emir vermiştim de şuraya bomba attırmıştım yok öyleydi yok böyleydi...

Bakın benim sülalemde aktif görevde 50 tane asker var çoğu farklı rütbelerde aynı havayı soluduğumuz için neler düşünür neler hissederler hepsini bilirim, eskiden derin bir solcuydum şu anda sosyal demokratım diyebiliriz ama kesinlikle bu halkların kardeşliği falan masalına inanmıyorum hepinizi koyun gibi uyutuyorlar zamanı gelince kesecekler.

Gerçekler zamanla yüzüne tokat gibi ine ine insanı akıllandırıyor doğru yolu gösteriyor, o zaman orduya karşı düşüncelerim vardı şimdi herşeyi teraziye koyup tarttığında neyin ne olduğunu çok net görüyorum, TSK hiçbir zaman hatalı karar vermemiş orantısız olmamıştır, Şu ana kadar iki kişi başarısız olmuştur birisi Kenan Evrendir diğerini açıklamıyorum.

TSK daima hükümetler tarafından yavaşlatılmış durdurulmuştur. 96-98 ve 2003 de yapılan pkk kongrelerin yerleri önceden tespit edilmiş olmasına rağmen Orduya bildirilmemiş bu kongreler bittikten 1 gün sonra yerler bildirilmiş askerimiz de sinek avlamıştır.

Şunları da ilave edeyim sizin yüklendiğiniz o ordu hükümeti de ABD’yi de İsraili’de Batıyı da takmayarak büyük Ortadoğu projesi bizim çıkarlarımıza aykırıdır açıklamasını yapabilmiştir, yine aynı ordu pakistanla ve çin ile füze anlaşması imzalayabilmiş, uluslar arası anlaşmalarla kısıtlanmasına rağmen toros füzelerini geliştirmiş, şu anda kamyon ve jip motoru üretebilen (yine anlaşmalar yüzünden üretmeyen), ayrıca jet motoru geliştiren (üretimi şu anda uluslarası anlaşmalara göre yasak) sadece f4 lerinkini üretebiliyoruz, dimdik ayakta bir kuruluştur.

Asker sivil irade olmadan ciddi bir adım atamaz ancak önleme yetkisini kullanır, bir başka ülkenin sınırlarına girmek ve operasyon yapmak çok kolay olsa da ekonomik dalgalanma bahane edilerek siyasiler asker üzerinde baskı kurmaya çalışır, buna medya da tuz biber olur bir bakarsın sokaktaki adam orduya düşman olmuş sanki suçlu ordu,

Son olarak orduyu suçlayan bitirse bitirirdi diyen arkadaşlara şunu sorayım! Arkadaşlar teröristlere af çıkaranlar kimlerdi? Kaç terörist aftan yararlandırıldı? Bunların kaçı lojistik destek sağlamaktan tekrar hapse atıldı ve sonra tekrar serbest bırakıldı? Önce siz bu soruların cevabını verin sonra ordu bitirse bitirirdi diye naralar atın. Siz kurşunu bitene kadar çatışan sonra da silahını atan teröriste bile kurşun sıkılamayacağını biliyormuydunuz? İşte durum bu, hiç kimse orduya ağzını açmasın, sevmediğiniz yönleri olabilir ama bu ülkenin tek savunucusu çıkarlarının tek koruyucusu ordumuz.

Var olan herşey, yok olmayı hak eder.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Oersiyan demişki,
    REdkit ordu ne yapsın eğer savaş olacaksada bu kararı ordu değil o ülkenin başbakanı verir

yaşın küçük galiba senin , daha öncede yazmıştım bu ülkede bir tiyatro oyununda İsrail kınandı diye ertesi gün tiyatro oyununun uynandığı i Sincan da askeriye tanklarla yürüyüp sonra da demokrasiye balans ayarı yptık demişti.Asker savaş çıkarmak isteyecek de hükümet engelleyecek.Komik olmayın, hiç birşey olmazsa bu yalaka medyayı yanına alır askeriyede halkı hükümet e karşı kışkırtır.Hükümet vatana ihanet ediyor diye.

Ordu bu ülkede istediği şeyi hükümete yaptırır.Yaşı küçük olanlar geçmişi bilmedikleri için Türkiye de demokrasi var zannediyorlar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    lan yazmıcaktm dayanamdm yazıcam.
    son mesajımdır bu ayrietten.
    amele_2 özür :D

pkknın 700 kişilk eğitim kadrosunun türkiye içinde hangi dağda hangi mağarada toplandıı MİT tarafından bilindii halde TSKya bildirilmedi....

TSK teörrü bitimştr.K Iraa girerek zamanında sadece bi operasyonda 400 tanesini yok etmş bırakmıstır.kaldı ki çok operasyon yapılmıstır..

Terörü ordu deil hükümet zıplatmıştır!
    bunu nedne kimse kabul etmez!
    pkklı beledie başkanlarını kim görevden almamıştır?
    orduyla alakası yok konunun.
    pkklılar k.ırakta biizim douda saldırı değil mayınlama oluor arada bir de çatısma.
    hala orduya yuklenmein.
    daha yukarıa bakın

hukumet gibi
Toplam Hit: 6161 Toplam Mesaj: 36