Organ Nakli
-
melekTBT bunu yazdı:
-----------------------------
Beyin ölümü deyip geçmeyelim adam bi daha geri gelmeyecek belki makinayla yaşamına devam edebilecek ama yatarak yaşasa nolucak ancak organları alınarak hemen hemen 5 kişiyi yeniden hayata döndürecek hepsi birden de ölebilir ama bu bir kişi diğerlerinin hayata geri dönmesini sağlayacak bence olması gerketiği gibi dinen günah mı orasını bilemem ama...
olması gerektiği gibi ne? 5 kişinin de ölmesi mi? ya her şeye de dindeki fetvalar cercevesinde bakmaya calışıyorsunuz ya yuh diyorum... var mı kuranda organ bağışı günahtır die? hatırladığım kadarıyla yok! sen ver organları 5 kişiyi yasama döndür için rahat olsun öldüğümde beni biri yargılayacaksa varsın bunun için yargılasın... organların toprağın altında cürüyeceğine hiç olmassa bir işe yarar herkese tavsiye ederim... -
Yazıda birkaç hata olabilir kusura bakmayınız ,
necromency mi ne onu ne duydum ne de izledim daha önce :) yazıyı yazalı birkaç ay kadar oldu zaten..
Bilmiyorum arkadaşlar , beyin ölümü inandırıcı gelmiyor bana , yaşlı başlı adama beyin ölümü gerçekleşti fişini çekelim demişler , özel hastahaneydi sanırım , öyle olmasa da parasını söke söke alacaklar zaten. Organ nakli olayı da yok . Aileden herkes kabul etmiş bi tek eşi kabullenememiş , tedaviyi devam ettirmek istemiş, Sonra adam normale dönmüş..
1 hafta sonra da -şanssızlık işte- boğularak ölmüş , Allah rahmet eylesin.. :/
Not : kişi bir akrabamın tanıdığı
-
crafty bunu yazdı:
melekTBT bunu yazdı:
Beyin ölümü deyip geçmeyelim adam bi daha geri gelmeyecek belki makinayla yaşamına devam edebilecek ama yatarak yaşasa nolucak ancak organları alınarak hemen hemen 5 kişiyi yeniden hayata döndürecek hepsi birden de ölebilir ama bu bir kişi diğerlerinin hayata geri dönmesini sağlayacak bence olması gerketiği gibi dinen günah mı orasını bilemem ama...
olması gerektiği gibi ne? 5 kişinin de ölmesi mi? ya her şeye de dindeki fetvalar cercevesinde bakmaya calışıyorsunuz ya yuh diyorum... var mı kuranda organ bağışı günahtır die? hatırladığım kadarıyla yok! sen ver organları 5 kişiyi yasama döndür için rahat olsun öldüğümde beni biri yargılayacaksa varsın bunun için yargılasın... organların toprağın altında cürüyeceğine hiç olmassa bir işe yarar herkese tavsiye ederim...
-----------------------------arkadaşım aynı şeyi savunuyoruz zaten benim mesajı yanlış anlamışsın ya da ben yanlış anlatmışım...
-
anlatmak istediğim ,
hasta canlıyken organlarının alındığı , yani cinayet işleniyor ardından x kişisi kurtarılıyor.
Öyle 5 organ da 5 kişiye gidecek diye bişey yok 1-2 tanesi gitse iyi..
-
schizophrenictr bunu yazdı:
anlatmak istediğim ,
hasta canlıyken organlarının alındığı , yani cinayet işleniyor ardından x kişisi kurtarılıyor.
-----------------------------Bu cinayet olmaz ki ama adam zaten ölmüş kurtuluşu yok.
-
anlatmak istediğim ,
-----------------------------hocam burda kilit nokta ruh un ne zaman vücudu tam olarak terk ettiğidir.yani beyin ölümü fln deniyor işte eğer ruhun ayrıldığı konusunda bir mutabakat sağlanırsa o zaman rahatlıkla organ bağışı yapılabilir..gerisini bilemiyecez artık..
-
Yazını okurken ufak bi çocuğun karaladığı şeyler olarak düşünüyordum ki profilinden 18 yaşında olduğunu görene kadar :)
Bu konu hakkında google' dan yararlanmanı öneririm ki hiçbirşey bilmiyorsun (: "bitkisel hayat" diye bi kavram yoktur. Ona koma denir.
Bunun beyin ölümü gerçekleşti fişini çekelim diye birşey yoktur. Buna ötenazi denir ki dünyada 1 ülke hariç hiçbiryerde yasal değildir.
Beyin ölümü dedikleri geridönüşümlü bir olay değildir. Bu aynı senin bi kolunu kesince yerine yeni bi kol çıkmaması gibi düşün sanırım daha kolay anlayacaksın.
"Elbette ki doktorlar beyin ölümünden sonra organları alırken narkoz uyuşturucu vs. kullanmıyor. Tabii , niye tehlikeye atsın ki milyarlık organları.. Canlı canlı hastayı deşerken , organlarını söküp alırken hasta bunu hissedebiliyor !"
Şaka mısın sen? Organ nakli çok komplex bir işlem, bir pc den mouse u söküp diğerine takmak gibi bişi değil :)
"Uyurken de beyin ölüyor , her sabah yeniden diriliyor bence
Tek farkı , hastanın acıyı hissedebilmesi ancak buna karşılık verememesidir.."
Uyurken beyin madem ölüyor sabah kalktığında gördüğün rüyaları nasıl hatırlıyorsun ? (:
Temel biyolojiden yoksun gençler liselerden mezun oluyor ya gülsem mi ağlasam mı şaşırıyorum...
-
18 yaşında mı yazıyor ? hayır 16yım.
Az önce bir sohbette daha karşıma çıktı.
organ nakli için en az 5 farklı branştan beyin ölümü raporu gerekmekteymiş. 4 tanesi tamammış ancak bir doktor inat edip , bu çocuk iyileşecek deyip vermemiş.
8 ay! tamı tamına 8 ay hastahanede yattıktan sonra çocuk sapasağlam..
organ nakli için insanın ölmemesi gerekiyor , e o zaman bi kılıf lazım ? beyin ölümü. ölmedi aslında . tepki veremiyor. bilinci kapalı hissetmiyıor belki , ama yaşıyor ! Allah'tan ümit kesilmez..
*Not : Allah kimseye organ bekleme gibi bir dert vermesin İnşaAllah..
-
melekTBT bunu yazdı:
anlatmak istediğim ,
-----------------------------Bu cinayet olmaz ki ama adam zaten ölmüş kurtuluşu yok.
-----------------------------yok mu ? beyin ölümünden sonra(!) uyananlardan bahsediyorum..