folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Orta Öğretime Müjde Kravat Takma Zorunluluğu Kalkıyor.

Orta Öğretime Müjde Kravat Takma Zorunluluğu Kalkıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Ahh Ahh biz zamanında rezillik çektik :)

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, yeni öğretim yılı öncesinde yeni bir karara imza attı. İstanbul’da bu eğitim döneminden itibaren hiçbir öğrenci kravat takmadığı için disipline sevk edilmeyecek.

Kararını bir ankete dayandıran Ata Özer, öğrencilerin pek çoğunun lacivert ceket, gri pantolon, gömlek ve kravattan nefret ettiğini, kravat yüzünden disipline giden öğrencinin de okuldan soğuduğunu savundu.

NTV'nin haberine göre, Özer, kravat serbestisi kararını 39 ilçenin milli eğitim müdürüne bir toplantıyla duyurdu. Yeni uygulamada kravat takmamanın cezası olmayacak. Öğrenci hava soğuyana ve kendisi ihtiyaç duyana kadar gömlek-kravat yerine tişörtle okula gelebilecek. Kot pantolon yasağı ise yine sürecek.

Uzmanlar ise bu karara farklı açılardan yaklaşıyor. Pedagog Nazan Ürkmez, “Gençlerin kendilerini ifade edebilmeleri için serbest, özgür ve bireysel farklılıklarını ortaya koyabilicekleri kıyafetlerle okula gelebilmelerini olumlu karşılıyorum. Ancak buradaki kriter çağdaşlık olmalı. Üniforma gibi tektip giyinmenin yerine bu kez de inanç ve ideolojilere dayalı tek tip kıyafetler, gençlerin kendilerini ifade etmeleri yönünde olumsuz etki yapar” diye konuştu.

Eğitim-Sen eski genel başkanı Alaaddin Dinçer’e göre ise kravat serbestisinin önünde mevzuat engeli bulunuyor. Dinçer “Böyle bir serbestliğin getirilmesi mevcut mevzuata, yönetmeliklere aykırı. Dolayısıyla gerçekleşme olanağı yok. Ben, burada esas olarak modernleşmenin, aydınlanmanın ve batılılaşmanın cumhuriyetle birlikte sembolü haline gelen kravata dair bir karşıtlık, örgütlenme niyetini taşındığını düşünüyorum” dedi.

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Yaw var ya...

Şimdi ben üniversiteden mezun olacam bu kez devamsızlık zorunluluğu kalkacak. Beynimin amna koum ben.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    yaw okulun önüne kadar kıravatsız okulun önünde kıravat bağla yok gömleğin düğmesini ilikle vay be neler çekmişiz zamanında yaw şimdikiler şanslı tabi :)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

ne bu şiddet bu celal. ne güzel takıyoduk işte :| 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    eehh benim zamanımda yapılmadıktan sonra...

bizim okulda kravat hariç hersey serbestti saç sakal spor ayakkabı
    ha bide sigara da yasaktı ama heryer sigara izmaritiydi

destination@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    işte bunu sevdim :D

bi de şu ceket şeyini kaldırsalar tam süper olur.. kravat olsun ceket olmasın abi çok kötü amk 5 kilo tasıyormusum gibi üstümde :D

[22817//kaanabak]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Scarlett
    Scarlett's avatar
    Dişi

bizde şans yokki zaten, ben liseden mezun oldum kız öğrencilere pantolon giymek serbest oldu, şimdide kravat takmak zorunluluğu kalkıyor :|

Benim trajedim şu birkaç satırda: Sevebileceklerim dilsiz, dilimi konuşanlarla konuşacak lakırdım yok...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    bizde zaten yoktu fark yapmıyo
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek
    süper haber :D

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

kv ve deli yürek özentisi gençlerimize gün doğdu desene :|

üstten 3 düğme de açtılar mı tamamdır.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek

oo hacı super haber ya :d

acayip sevindim zaten son senem ohhh beeeeeeee  .

Hayat Bizi 61 kenara...
Toplam Hit: 5334 Toplam Mesaj: 35