Orta Öğretime Müjde Kravat Takma Zorunluluğu Kalkıyor.
-
ibo123 bunu yazdı:
-----------------------------
zaten takmiuoduk ki..xDdd
-----------------------------nereye takmıyorduk :S
bal gibide takıyorduk insanın kıl gibi bir öğretmeni olmasın ...
-
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------ibo123 bunu yazdı:
zaten takmiuoduk ki..xDdd
-----------------------------nereye takmıyorduk :S
bal gibide takıyorduk insanın kıl gibi bir öğretmeni olmasın ...
ben kafam esince takmıyodum..kimsede bişey demezdi -
ben valla öğretmenine göre yapıyodum kıl hocaysa takıyordum kravatı, değilse kravatsızdım . Ceket zaten hak getire senede 1 2 defa anca giymişimdir. Tenefüste falan görünce lölö yapıyorlardı ama hoca gittikten sonra tekrar çıkartırdım ceketi kravatı . Ama olay böyle çözülmüyor tabi . Önce doğru dürüst bir eğitim ver ondan sonra öğrenci psikolojisini düzeltirsin . Bu zamana kadar öğrencinin psikoloji düşünülmeden hareket edildi pek bişey olduğunu göremedik .
Ama bir de şöyle birşey var okulda tek tip kıyafet olması iyidir. Zaten aşırı derecede özenti bir gençliğe sahibiz, okulda hava basıcam diye üstlerine giymediklerini bırakmazlar. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin giyecek fazla kıyafeti olmamasıda ayrıca bir dert olabilir
edit : Kaynak var mı bu arada ?
-
sıcka havalarda bile kravat ceketsiz almıyolardı tav olurdum bize denk gelmedi yaa bizden sonrakiler şanslı hayırlı olsun
-
bizim lise özel olduğundan karışmıyorlardı zaten xD
-
Ben zaten 4 yıl boyunca adam gibi kravat taktığımı hatırlamıyorum. O yüzden lisede kravat takanlar dertlensin :P
-
zaten takmıodmki :D:D
-
Neymiş efendim bir çocuk disipline gidiyomuşmuş bu yüzden ve okuldan soğuyomuş laflara bak bi psikolog söylüyo asıl gelsinler bana sorsunlar.Okul ne yapar kenara çeker evladım bunu böyle bağlama der.İnsan olana 1 defa denilir.Zaten buna karşı gelmeye kalkan ya ilgi çekmeye ya artisliğe yada başka işler yapmaya okula gelir.Şimdi kıravatı kaldırıcaklar artık yakalarıda yukarı kaldırırlar böyle abuk subuk görüntüler ortaya çıkar.Serseri adam zaten okula okumaya gelmiyoki.Başka amaçlar için gelenlerin zaten psikolojisi hiç ilgilendirmemesi lazım milli eğitimi zaten böyle gelen ohh ne ala kuralları yüzünden okullar bozuluyo.Okullarda itlik yapana ha siktir ordan diyemiyolar neden çünkü böyle bi hakları yok aslında olmasıda lazım herif millete bıçak çekiyo onla bunla kavga edip okulu karıştırıyo okulun düzenini bozuyo sonrada 15 gün uzaklaştırma alıyo varmı böyle birşey ? böyle işi gücü okulda olmayan adamlara böyle fırsatlar tanınıyo belki yazdıklarımdan büyük biri olduğumu düşüneceksiniz ama bende lise talebesiyim ama düşüncelerim büyük herşeyin farkındayım bu işin asıl altında yatanında farkındayım..
-
Avira sen zaten sorunlu olan bir çocuğu okulda çıkardığı sorunlar yüzünden gözün kapalı okuldanda sktir edip sokağa atarsan bu sefer başka bir yere bela olmaz mı o çocuk? Okul sadece insanların kafasını doldurmak(!) faaliyetiyle mi yükümlüdür, aynı zamanda daha taze olan bu bireyleri bir çok konuda ıslah etmek gibi bir yükümlülüğüde yok mudur?
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
Avira sen zaten sorunlu olan bir çocuğu okulda çıkardığı sorunlar yüzünden gözün kapalı okuldanda sktir edip sokağa atarsan bu sefer başka bir yere bela olmaz mı o çocuk? Okul sadece insanların kafasını doldurmak(!) faaliyetiyle mi yükümlüdür, aynı zamanda daha taze olan bu bireyleri bir çok konuda ıslah etmek gibi bir yükümlülüğüde yok mudur?
-----------------------------Abi güzel diyosunda bide şu yönden düşünürmüsün.Adam birçok şey yapıp insanları rahatsız ediyo adama sınıfta konuşma diyosun hala konuşuyo o dersin anlaşılmasını önlüyolar.Bazılarının zeka seviyeleri diğerlerinden daha üstün olabilir ve onlar her daim dinleyip başarılı olabilir fakat bide zaten zor anlayanları düşün öğrenmeyle ilgili kitapları okursan orada sessizliğin ne kadar önemli olduğunu anlarsın.Ayrıca adam koskoca lise talebesi olmuşken eğer adam değilse bir dahada adam olmaz.Yani ülkemizde okuyanlara daha çok ilgi verilmeli.Bazı canı sıkılıp okula gelenlere değil hocam.Okumak adamın kafasında kalbinde olması lazım.Islah etmek Polisin görevi.45-55 Yaşında annem veya babam yaşımdaki hocanın koskoca çocuğu ıslah edicek hali yok çünkü bir sürü kişiyle uğraşıyo hocalar.Bu arada çocuk sorunluysa okulunda ve hala devam ediyorsa okuldaki hocaların hiç ilgilenme diye bi sorumluluğu bence yoktur o kişilerle.madem çocuk sorunlu insanların canlarını sıkıyolar gitsinler rehabilitasyon merkezinde okusunlar :)