Ortalıkta Gezen Reiki Üstatları (?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    golgi bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı

bio-enerji meditasyon konularına bi çalış hacım senin gibi bir üniversite öğrencisine yakışmayan cahilce yaklaşımlar bunlar bunlar.

bende cahilim hocam o zaman. Ama çok bilmem gereken birşey değil miş ki bilmiyorum. Sanırım üniversite öğrencilerinin bu konuyu bilmemesi pek cahil yapmaz adamı.

Olay bilip bilmemek değil böyle bir realiteye saçmalık şarlatanlık vs demek asıl cahillik budur.

hocam bunun neresi realite neresi sorgulanabilir ölçülebilir kanıtlanabilir 

abi o zaman rüyayı da kanıtlayamazsın. Rüyayı yok mu sayalım yani ?

biyoenerji tedavisine gitmiş biri olarak,

yalan amk.

Olayın felsefi açıdan algı kısmını işleyebilirsin, nöro-bilim açısından bu algı bilgilerini de beyine bir nebze uyarlarsın, fizikte bilinç çalışmalarına uyarlarsın anlarım metafizik derim ama hep din üzerinden bir uygulama gibi yapıyorlar bu tedavileri, senin de eminim cellalendiğin nokta burası, dine inan arkadaşlara yapılan bu uygulama biyo-cartcurt değil gayet NLP.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

metafizik konular binlerce yıldır hasıraltı edildi. bunun sonucu olarak da yalanlar dolanlar kadim bilgeliğe büyük darbeler vurdu. sebep sadece bu da değil, anlatmaya kalksam uzun bi yazı olacak bir "gizlilik prensibi" mevcuttu. sadece seçilen kişiler belli bilgilere sahip olabilirdi.

ben her zaman inandım ve inanıyorum ki birgün gelecek metafizik birçok şeyi cihazlarla tespit edebileceğiz. bilim çözecek bunları. 

bilim çözecek derken şu an bilmem kimlerin anlattığını ispatlayacak demiyorum. şu an metafizik konularda en bilgili kişiler bile 10 şeyden 7sini doğru biliyordur ki o adamları bulamazsınız, bulsanız da kendi bakış açısından size aktaracağından birşey anlamazsınız.  bunun aşılabilmesi için yeterli bütçeler verilerek ciddi araştırmalar yapılması şattır. 

bugün, metafizik konulara hemen hiç araştırma bütçesi verilmemekte, ilgi duyulmamakta ve bu konulara ilgi duyanlarla dalga geçilmektedir. bu farklı olsa idi belki de şimdi cinleri gösteren gözlükler perakende satışta olacaktı. gelecekte olmayacağını da kimse bilemez. ya da bi başlık takıp tek tuşla astral seyahate çıkabildiğinizi, evreni sınırsızca ruhsal olarak gezebildiğinizi düşünü. elde edebileceğimiz bilgileri düşünün. günümüz teknolojisiyle en yakın gök cismine bile kolay kolay gidemezken evrenin diğer uçlarına kadar tek bir saniyede gidebildiğinizi düşünün. hatta belki de bizim cin sandıklarımız bunu yapan uzaylılardır. kim bilebilir?

noetik bilim diye bi dal var. bu tam da benim dediğim işi yapıyor. yeni yeni muhatap alınır olmaya başlıyor. ancak henüz ciddi araştırmalar yapmaktan aciz durumdayız. en altta verdiğim linkteki belgeseli izleyerek, anlattıklarım hakkında ufak bi örnek edinebilirsiniz.

reiki meselesine bakarsak, böyle bir enerji var. çok defa deneylerini de yaptım. ancak enerjiyi herkes eşit derecede algılayamıyor. o yüzden sıkıntı. fakat şöyle bir deneyi gönül rahatlığıyla önerebilirim : biri enerji gönderen biri de hissedebilen iki kişi. bir de gözlemci. 10 adet saat belirlenir. gözlemci bu 10 adet saatin hangisinde enerji göndereceğini göndericiye söyler. gönderici o saatlerde gönderir. alıcı ise enerji gelen ve gelmeyen saatleri not eder. tutarlılık halinde gözlemciye "hadi bunu da açıklayın atayizler" sorusu sorulur. böyle bir deney için gönderici veya alıcı olarak gönüllüyüm. zira bu ve benzer deneyleri defalarca kendi yaptım.

peki reiki nedir? birçok fonksiyonu olmasına rağmen en temel özelliği şifa vermesidir. çok büyük şifa vermeyebilse de (uygulayıcıya bağlı) grip hastasını bir günde iyi edebilir veya herhangi bi hastanın çektiği ağrıyı hissedilir derecede azaltabilir. yine defalarca tecrübe ettiğim şeylerden konuşuyorum.

ne yazık ki reiki dahil olmak üzere çoğu bilgi ve yeti suistimal edilmiştir, edilmektedir. ufak bi reiki enerjisi olanlar kendini evliya dercesine yüce anlatabilmekte hatta daha kötüsü gel seni iyi edeyim diye enerjinizi çalabilmekte. neyse ki reiki sadece olumlu kullanılabilme özelliği olan nadir bi enerji türü. fakat usui reiki ve kundalini reiki olmak üzere iki reiki çeşidi dışında adının sonuna reiki yazılan diğer enerjiler gerçekte reiki değil. sadece isim kullanıyorlar. 

nasıl önlem alırız? ciddi derecede bilgi edinmeden bu işlere girişmemek en iyi önlem. okuduklarının çoğuna inanmamak, şüpheyle yaklaşmak hatta görsen bile şüphe etmek yine iyi bi önlem. 

devam edersem bitiremicem. açıklamamı istediğiniz bir yer varsa orayı anlatmaya çalışayım. genel olarak söyleyeceklerim bunlar.

http://www.youtube.com/watch?v=J3n_2V75qGY 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

e e cık yalan

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    promethous hocam demissinki kisaca gizlidir her baba yigit anliyamaz. bu bence sadece komplo teorisi. daha dun olen bir amca icin ucahin tekinde kargo ayarliyordum kanim dondu ne oldu bu amcanin ne reikiyle ne aydinlanmayla isi gucu yoktu. simdi bu ustatlar gizli aydinlanma formullerini sakladilarda is oldu. belki adam huzurduz oldu mutsuzdu vs vs? reikiyi bilse neee bilmeseee neee bence cok cok sacma. zeybekustasi tarafından 09/Oca/14 22:40 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    golgi bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı

bio-enerji meditasyon konularına bi çalış hacım senin gibi bir üniversite öğrencisine yakışmayan cahilce yaklaşımlar bunlar bunlar.

bende cahilim hocam o zaman. Ama çok bilmem gereken birşey değil miş ki bilmiyorum. Sanırım üniversite öğrencilerinin bu konuyu bilmemesi pek cahil yapmaz adamı.

Olay bilip bilmemek değil böyle bir realiteye saçmalık şarlatanlık vs demek asıl cahillik budur.

ben aşırı saçma buluyorum ve moda oyuncak olarak görüyorum öncelikle onu söyleyeyim. ama meditasyonun beta dalgalarını nerdeyse sıfırlayıp alfa dalgalarını uçurduğuna yönelik akademik zımbırtılar vardı. meditasyon yapanları eegye bağlıyorlar falan..

onun dışında, reiki "evimdeki eşyaları şuna göre yerleştirdim gelsin pembe enerji köpükleri, kapıdan girip bacadan çıksın negatifler" tarzı olansa ona diyecek bir şeyim yok :D

bence hem bilim üreten insanların (araştırmacı akademisyen vb) hemde teknoloji üreten bilimi aktif olarak uygulayan insanların(mühendis vb) bu konularda kendi profesyoneliklerini korumak için daha titiz ve seçici davranmalılar gerçek bilim ile hurafeyi (astroloji parapisikoloji sirius ufo arş. gibi)  zaten normal insanlar ayramıyolar bide bu tarz şeylerle literatüre bulaştırırsan iyice suyu çıkar 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    promethous hocam demissinki kisaca gizlidir her baba yigit anliyamaz. bu bence sadece komplo teorisi. daha dun olen bir amca icin ucahin tekinde kargo ayarliyordum kanim dondu ne oldu bu amcanin ne reikiyle ne aydinlanmayla isi gucu yoktu. simdi bu ustatlar gizli aydinlanma formullerini sakladilarda is oldu. belki adam huzurduz oldu mutsuzdu vs vs? reikiyi bilse neee bilmeseee neee bence cok cok sacma.

gizlidir demiyorum gizliydi diyorum. okullar vardı tapınaklar vardı. shaolin rahipleri gibi. şimdi tarikatlar desem mantıklı gelecek çünkü bildiğimiz birşey. aynı mantık aynı olay. eski tarikatlardan bahsediyorum tabi.

günümüzde birçok gizli bilgi açığa çıktı. fakat bi laf vardır ya birşeyi gizlemenin en etkili yolu onu göz önüne koymaktır diye, aynı o hesap. çok ciddi bilgiler nette 5 dakkada bulunabiliyor fakat işi bilmeyen ayıramıyor çözemiyor. sahteleriyle karışıyor, sembolizmi çözemiyor bilmeyenler. şöyle diyeyim davinci'nin şifresi filmleri var ya, onun daha ciddi hali aslında sürekli etrafımızda ve çözemiyoruz.

eski türklerde pagan inancı vardı. popüler adıyla putperestlik. bizim milletçe popimiz olduğundan bunu bize "dağa taşa saygı duydular ama göktanrı'ya taptılar" diye tek cümleyle özetliyorlar. iş antik yunan'a, antik mısır'a gelince hayvan başlı binlerce tanrıya tapındılar oluyor. (entelliğimi belli edecek bir eleştiride bulunduktan sonra artık devam edebilirim)

peki hangi bakış açısı gerçek?

aslında ikisi de yanlış ama bize eski türklerin inancı diye anlatılan şey daha doğru. yeryüzündeki enerji yapısını ve üstün varlıkları keşfeden birçok antik medeniyet olmuş fakat gizlilik prensibi gereği sıradan halk bunların iç yüzünü öğrenmemiş ve gizli bir sırrı sembolize eden heykelin önünde dua eden rahipleri görünce o heykele ve/veya o tanrıya tapınıldığı düşünülmüş. nitekim islam kültürü ne kadar dejenere ederek anlatsa da islam öncesi araplardaki putperestlik de bu şekilde. nasıl ki müslümanlar hacer-ül esvet'e tapmıyorsa veya kendi elleriyle yaptıkları 4 duvara tapmıyorsa putperestler de aynı şekilde kendi elleriyle yaptıkları heykellere tapmamıştır. ancak sıradan halk kısıtlı bir bilgiyle kalırken rahip olma yoluna girenler kültürden kültüre 3 ila 20 yıl araası değişen sürelerde eğitim görerek sırlara vakıf olmuştur. gizlilik prensibi budur. en el hak diyen hallacı mansur'un, onun bildiğini bilmeyenler tarafından katledilmesidir gizlilik prensibi.

şimdi? şimdi de gizli ama o kadar göz önünde ki. bu durum bize gizlilik prensibinin gerekçesini çok iyi açıklıyor. toplama çıkarma bilmeden kuantum fiziği çözemezsin. çözmek istemeyebilirsin de o başka. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    golgi bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı

abi o zaman rüyayı da kanıtlayamazsın. Rüyayı yok mu sayalım yani ?

hocam banlanmışsın ama genede cevap vereyim  rüya zaten yok olmayan birşey herkez bunu kabul ediyo rüyada görülenler gerçek değil ancak rüya hadisesi insanların uyurken gördüğü sanrılar insan beyninde oluşan uyartılar  ve kimyasal reaksiyonlar bir çeşit ölçüm hatası diyebiliriz hatta insanlar sadece uyurken değil uyanıkkende sanrılar görür ve bunlar kişilere daha  inkar edilemez gerçek olaylar gibi gelir

carl saganın bir kitabında uyanık iken görülen sanrılarla ilgili olarak yaptığı tespitte ortaçağ avrupasında şatosuna ifritler(cin iblis) giren bir kadınla günümüzde evine uzaylıların girdiğini idda eden bir kadın nerdeyse aynı ortak kaygı temasında hikayeler anlatmaktadır olaylar nekadar değişirse değişsin her ikisindede birileri kadının odasına girip kadını hareketsiz kılıp bebeğigin çalmaktadır ki bu direkt kadınların ortak kaygısından üretilmiş olduğunu gösterir bu gibi olaylar sperm, yumurta çalma karnına yaratık veya uzaylı  bebeği yerleştirme gibi çeşitlenmektedir hata ararsak bizim kültürdede bu efsanelere rastlanabilir 

bunlarda tıpkı bebeklerin annelerinin yüzünü göremeyince hemen ağlaması ve ebeveynlerini uyarması gibi insan oğlunun uzun yıllar yaşadığı koşullara sağladığı evrimin göstergesidir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Kendini nasıl hissedersen ruhunda nasıl yaşarsan mutluda olursun çok mutsuzda sebeplere bağlı kalarak mutlu olucaksam eğer inancım sarsıldığı zaman sebepler bana mantıksız geldiğinde otomatikmen boşluğa düşerim çünkü insana ilk başta güzel rahat gelen şeyleri zamanla sorguluyorsun önce insan kendini bulmalı hocam ben neyim neye ihtiyacım var 2 aya yakın süredir kendimi evde odaya kapattım arkadaş çevremden uzaklaştım sadece okul-ev çünkü şöyle bir baktım ki insanlardan hep zarar geliyor en iyisinden bile sen ne kadar saf yaklaşırsan o kadar üstüne geliyorlar samimi oldukça çıkarına kullanıyorlar alkol kullanıyordum onu bile bıraktım hiçbirşeye ihtiyacım yok gevşemek, rahatlamak için ilk başlarda galiba psikolojim bozuldu diye düşünüyordum ama ben mutluluğumu ilk başta kendimi bularak kazandım evet mutluyum, huzurluyum, rahatım bunu da kendimi dinleyerek kazandım tavsiye ederim hiçbirşeye ihtiyacın yok eğer içinde biraz inanç varsa kendine dair hiçbirşeye ihtiyacın yok hocam.. 

Hayat bir mücadeledir acısı da tatlısı da olucak şunu da belirtim konuya pek yararlı bir yorum yapamadım belki ama kendimden örnek vermeye çalıştım herşey sende biter hiçbirşeye ihtiyacın yok hocam enerjini kendin koru yeterlidir.

Toplam Hit: 4005 Toplam Mesaj: 29