folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Oruç Hakkında Yardım :(

Oruç Hakkında Yardım :(

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

nuggets54 bunu yazdı:
    -----------------------------
    İslam kolaylıklar dinidir.İstemeden yaptığın bi davranış için oruç bozulmaz.

Kolaylıklar dini olduğu için 61 gün değil 1 gün kaza orucu tutacak. İhmal etmiş saate bakmamış.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Erkek

Ben çalışıyorum şimdi dükkanla ev çok uazk olduğu için dükkanda yatıp kalkıyorum:S Ondan dünyam döndü saat felan fistan saat 3,3 0 sanıyodum :( Neyse Allah bilir ben tutim kazada yaparım fakire sadakada veririm.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek

hocam benimde damağım ağzımın içi çok kuruyo ağzımı falan çalkalasam orucum bozulurmu

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

www.dinimizislam.com

Bu site hoşuma gitti oruçla ilgili bilgiler var soru cevap şeklinde. Çok ilgniç sorular var. İSterseniz bakın derim kafanızsa soru işareti falan varsa. Belki aradığınızı bulursunuz.

We can be more, we can be much more.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    GeForce bunu yazdı:

hocam benimde damağım ağzımın içi çok kuruyo ağzımı falan çalkalasam orucum bozulurmu

boğazından içeri kaçmadıkça problem yok ağzının içini çalkalamak bozmaz diye düşünüyorum...

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

eğer sen ezanın 4:30 da okunduğunu bilipte 4:50 bişey yediysen yani ezanın okunduğunu bile bile yediysen olmaz.

ama eğer yedikten sonra farketmişsen ezanın okunduğunu kesinlikle bozulmaz.

kabul olur olmaz Allahın bileceği iş :) ama senin durum unutarak veya farkında olmadan bir şey yemekle aynıdır yani farketmez tut :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:

merak ettiğim bu ibadetlerin pratik uygulamaları ve harici durumları kuran da yazıyor mu ? yazmıyorsa kaynak olarak birinin kıçımı gösterilmiş ?

şöyle olursa böyle olur böyle olursa şöyle olur şeklinde harici durumlar sürer gider - üzerime ateş sıçradı yanmak üzereyken üzerime dökülen bir kova sudan bir kısmını yuttum orucum bozulur mu ? Al işte ne yanıt vercen 

islam kolaylıklar dini falan da değildir, insanın zamanının önemli bir kısmını "farz" ibadetlerle işgal eden ve bu ibadetler belirledikleri formatta olmayınca arıza çıkaran , ceza kesen başka bir din yok.

cümleten hayırlı ramazanlar , kazasız & belasız ... 

Önemli bir zaman? Millet günde 4-5 saat tv izler, oyun oynar, forumlarda salak salak şeyler yazar önemli zaman olmaz. Ama günde yarım saat ibadet etmek önemli zaman kaybı öyle mi. Kur'an'da herşeyin ayrıntılarıyla yazmasını bekleyemezsin. Öyle olsa 10000 sayfalık bir kitap çıkardı ortaya. Kur'an'da olmayanların kaynağı sünnet, hadislerdir. Her hadise de güvenmemek lazım uydurma olanlar da var. Ben Kur'an'dan başka kaynağa hep şüpheyle bakarım. Mantıklı bir insan zaten mantıklı düşünürse başka kaynağa da pek gerek kalmıyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jizz_jix
    jizz_jix's avatar
    Erkek
    hocam niyet önemli şu dk ya kadar bişey yemediysen mesele yok.

TURKCELL
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicoo
    Cicoo's avatar
    Erkek

jizz_jix bunu yazdı:
    hocam niyet önemli şu dk ya kadar bişey yemediysen mesele yok.

yani sonucta oruç tutacaktın ama saatte karşıklık olmuş neyse allah kabul etsin :)

Zor günler geçirdi ama hala ayakta. :/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Hocam sen kabul olmasını umut ederek orucuna devam et, bence en mantıklısı bu.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
Toplam Hit: 4102 Toplam Mesaj: 37