Oruç Hakkında Yardım :(
-
DrKeworks bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bana sorarsan geçirdiğin vakite göre de iftarı geç aç. Yani 2 saat sonra yemek yiyip niyet ettiysen iftarıda 2 saat geç aç. Kabul olur inşallahh...Selametle
töbe est. o nerden çıktı hoca :) -
allah kabul etsin hocam niyet önemli sen yürekten inanarak yapıyorsan bazı şeyleri 5-10dknın günahı olmaz heralde bence mantıken:)
-
DrKeworks bunu yazdı:
hocam bana sorarsan geçirdiğin vakite göre de iftarı geç aç. Yani 2 saat sonra yemek yiyip niyet ettiysen iftarıda 2 saat geç aç. Kabul olur inşallahh...Selametle
-----------------------------sizin dinde öylemi?
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------merak ettiğim bu ibadetlerin pratik uygulamaları ve harici durumları kuran da yazıyor mu ? yazmıyorsa kaynak olarak birinin kıçımı gösterilmiş ?
şöyle olursa böyle olur böyle olursa şöyle olur şeklinde harici durumlar sürer gider - üzerime ateş sıçradı yanmak üzereyken üzerime dökülen bir kova sudan bir kısmını yuttum orucum bozulur mu ? Al işte ne yanıt vercen
islam kolaylıklar dini falan da değildir, insanın zamanının önemli bir kısmını "farz" ibadetlerle işgal eden ve bu ibadetler belirledikleri formatta olmayınca arıza çıkaran , ceza kesen başka bir din yok.
cümleten hayırlı ramazanlar , kazasız & belasız ...
-----------------------------Bu insanın dediklerine hiçbir şekilde aldırış etmeyin! Söyledikleriyle ben hadise bakmam hadisler uydurmaca olabiliyor Kuran'a bakarım diyenlere cevap niteliğindedir. Eğer sadece Kuran'a bakıyorsan buyur bu adam gibi ol İslamiyet'in kitabı Kuran-ı Kerim'dir içinde asıl bilgiler vardır ve Peygamber efendimize insanlara açıklasın diye gönderilmiştir. Cebrail a.s namazın nasıl kılınacağını tam olarak Peygamber efendimize göstermiştir fakat nasıl kılınacağı ayaklar arası ne kadar açık kalacak vs. neler namazı bozar bunlar Kuran-ı Kerim'de yazmamaktadır. Hatta "Ben Kuran'a bakarım. Kuran'da namaz kelimesi geçmio (salah) kelimesi geçiyor o da dua anlamına geliyor o halde namaz farz değil dua Allah'a sığınmak farz benim niyetim temiz" diyen dangalaklar çıktı bu forumda önceden.
Ayrıca orucunu unutup birşey yediğinde bir şey olmaz ama orucun aklında fakat vakit çıktı veya vakit daha girmedi diye yersen kaza gerekir kefaret gerekmez. Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla...
edit: Ayrıca ramazan ayı için özel olarak hazırlanmış ve sağlam kaynaklardan alınmış bilgilerle oluşturulmuş bir site var oruçla alakalı aklınıza gelecek sorular bulunmakta:
http://www.ramazangunlugu.com/
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiğine uymayan, her mana yanlıştır. Çünkü her sapık, Kur'an-ı kerime ve hadis-i şeriflere uyduğunu sanır ve iddia eder. Kısa görüşü ile, bu kaynaklardan yanlış manalar çıkarır, doğru yoldan kayar. Felakete gider. Allahü teâlâ, Kur'an-ı kerimde mealen, (Kur'an-ı kerimde bildirilen misaller, çoklarını küfre sürükler, çoklarını da hidayete, doğru yola ulaştırır) buyurdu. (Bekara 26)
Ehl-i sünnet âlimlerinin anladıkları mana doğrudur. Çünkü, bu manaları, Selef-i salihinin eserlerini inceleyerek elde etmişlerdir. Doğru bilgileri bizlere ulaştıran bunlardır. Kurtuluş yolunu, yanlış yollardan ayıran onlardır. Onların hidayet ışıkları olmasaydı, bizler doğru yolu bulamazdık. Doğruyu bozuk olanlardan ayırmasalardı, dalalete yuvarlanırdık. İslamiyet’i bozulmaktan koruyan onların çalışmasıdır. Onlara uyan kurtulur. Onlara uymayan sapıtır, herkesi de sapıtmaya çalışır.) [1/286] -
Ayrıca;
Bazıları, Hadislere değil, Kur'ana uymak gerekir diyor. Halbuki hadisler, Kur’andan ayrı değildir. Kuran-ı kerimin açıklamasıdır. Allahü teâlâ buyurdu ki:
(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]
(Peygamberin emrine uyun, yasak ettiklerinden sakının!) [Haşr 7]
(İndirdiğimi insanlara açıkla!) [Nahl 44]
Âlimler de, âyetleri açıklayıp Kur'an-ı kerimden hüküm çıkarabilselerdi, Allahü teâlâ Peygamberine, (Sadece sana vahiy olunanları tebliğ et) derdi. Ayrıca açıklamasını emretmezdi. Resulullah, Kur'an-ı kerimde, kısa ve kapalı olarak bildirilenleri açıklamasaydı, Kur'an-ı kerim kapalı kalırdı. Hadis-i şerifler olmasaydı, namazların kaç rekat olduğu, nasıl kılınacağı, rüku ve secdede okunacak tesbihler, cenaze ve bayram namazlarının kılınış şekli, zekat nisabı, orucun, haccın farzları, hukuk bilgileri bilinmezdi. Yani hiçbir âlim, bunları Kur'an-ı kerimden bulup çıkaramazdı. Bunları Peygamber efendimiz açıklamıştır. Mezhep imamları, hadis-i şerifleri açıklamasaydı, sünnet kapalı kalırdı. Sünneti, müctehid âlimler açıklamış, böylece mezhepler meydana çıkmıştır. -
merak ettiğim bu ibadetlerin pratik uygulamaları ve harici durumları kuran da yazıyor mu ? yazmıyorsa kaynak olarak birinin kıçımı gösterilmiş ?
şöyle olursa böyle olur böyle olursa şöyle olur şeklinde harici durumlar sürer gider - üzerime ateş sıçradı yanmak üzereyken üzerime dökülen bir kova sudan bir kısmını yuttum orucum bozulur mu ? Al işte ne yanıt vercen
islam kolaylıklar dini falan da değildir, insanın zamanının önemli bir kısmını "farz" ibadetlerle işgal eden ve bu ibadetler belirledikleri formatta olmayınca arıza çıkaran , ceza kesen başka bir din yok.
cümleten hayırlı ramazanlar , kazasız & belasız ...