Oruç Ve Cünüplük
-
Elhamdülillah Müslümanım , Dinimi seviyorum , ve konunun çarpıtılması hiç hoşuma gitmez.
Oruçluyken istemli boşalmanın orucu bozduğunu biliyorum. Peki , sabah ezanından önceden cünüp isek bu Oruca başlamaya engel midir?
-
gece rüyalandım cünup oldum napacam demek istiyosun sanırsam :)
cünup olduğun an gidip gusül abdesti alırsan orucun dewam eder :) eğer ezan okunmamışsa direk koşman gerekiyo ztn
duş almaya :) ama sahura kalktın yattın o arada rüyalandın yine doğru gusül almaya gidiyosun oruca dewam ediyosun :)
çünkü istemdışı bir olay war orda :)
-
up!bkz

Günün sorusu : cenabet oruç tutulurmu 9701 9/21/2007 3:25:35 PM -
Peki bilinçliysek , sahurda cünüp olup yattıysak , diyelim gusüle üşendik veya sular kesikti birşeyler oldu. Gecenin o vakti gusül alamadık.
Niyet etmemeli miyiz?
-
Dostum sen her durumda nıyetını et orucunu tut kabul olup olmaması allah katındadır. Kabul olrsa senın ısıne yarar sevabını alırsın.
-
istem dışı olan hallerde bişi olmas fakat istemli de ise su kesikti gibi bahaneler yerine en erken şekilde abdest almak gerekir :):)
-
dostum soruna şöyle karşılık vereyim.boy abdesti olmadan ibadet edemezsin.cenabetken abdessizken nasıl namaz kılamıyorsan başka bir ibadeti yerine getiremiyorsan oruçta tutamazsın
-
Bildiğim kadarıyla oruca başlamadan önce cünüp olsan bile oruç tutabilirsin... Sınırları zorlama ama :)
-
T-Bag bunu yazdı:
-----------------------------
Cünüp olsan bile oruç tutabilirsin... Sınırları zorlama ama :)
-----------------------------
Hani bi laf vardır ya " Namaza niyeti olmayanın Ezanda kulagı olmazmıs " diye buda o hesaba dondu " Oruca nıyetı olmayan Bahane ararmıs gıbı bıse :P [ Yanlıs anlama benzetme yapdım sadece :) ] -
"tamamen caizdir dostum.. istedğin kadar kaynakta gösterebilirim hatta istersen... fakat cünup dolaşmanın süresi 2 namaz
arasıdır yani cünupken namaz kılamazsın ve namazına engel olmaması için diğer namaz vaktine kadar gusül almalısın
ayrıca başkalarının dediği gibi cünupken yemek yemek yada su içmekte günah değildir... gönlün rahat olsun...
hatta ve hatta oruçluyken masturbasyon yapılarak çıkan meni kefaret gerektirmez.. sadece kaza gerektirir yani orucun
bozulur fakat 61 gün tutmana gerek yoktur o günü kaza edersin ama bunu bazı şartları var istersen anlatırım" doğru cevap bu :)
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=48359&sayfa=1#439655
-
buraqgo bunu yazdı:
-----------------------------Peki bilinçliysek , sahurda cünüp olup yattıysak , diyelim gusüle üşendik veya sular kesikti birşeyler oldu. Gecenin o vakti gusül alamadık.
Niyet etmemeli miyiz?
-----------------------------usta bilinçliysen ve cenabet cenabet niyet ediyorsan kabul olmaz heralde...
@Konurlep
yok daha neler hoca ne demek sen niyet et belki kabul olur oruç tutmak için şartlar belli oruçunun kabul olması için hepsine uymak lazım:)