folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Oruç Ve Cünüplük

Oruç Ve Cünüplük

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    Biz Din hocamıza kızları dışarı çıkarıyordu arada soruyorduk.Buna cevabı oruçla alakası yok ikisi farklı şeyler dedi.Ama istemli olarak oruç tutarken cünub kalırsan ya gününe gün tutacaksın yada 62 gün tam hatırlamıyorm.

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

biz diyanetmiyiz hocam fetva veriyoruz :)

cenabet olursan imama sor. çekinme.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------

"tamamen caizdir dostum.. istedğin kadar kaynakta gösterebilirim hatta istersen... fakat cünup dolaşmanın süresi 2 namaz

arasıdır yani cünupken namaz kılamazsın ve namazına engel olmaması için diğer namaz vaktine kadar gusül almalısın

ayrıca başkalarının dediği gibi cünupken yemek yemek yada su içmekte günah değildir... gönlün rahat olsun...

hatta ve hatta oruçluyken masturbasyon yapılarak çıkan meni kefaret gerektirmez.. sadece kaza gerektirir yani orucun

bozulur fakat 61 gün tutmana gerek yoktur o günü kaza edersin ama bunu bazı şartları var istersen anlatırım" doğru cevap bu :) 

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=48359&sayfa=1#439655

mezhebii geniş insan diye tabir edilen kısımda mısın hacı :|

normal karıyla cinsel ilişkiye girmek te bozmaz ztn :F

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Cima denilen karşı cinsle olan birleşme sonucu olan boşalmadan 61 gün kefaret tutulur. Ama masturbasyon denilen olayda kefaret gerekmemekte sadece kaza gerekir istersen kaynak vereyim.

Orucu bozar, sadece kaza gerekir. Bir Ramazanda iki defa mastürbasyon yapana kefaret de gerekir. Çünkü Ramazanın bir gününde, kaza gereken bir şey yaparak orucunu bozan kimse, başka gününde de bu şeyi kasıtla yine yaparsa, kefaret de gerekir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek
    nihat bunu yazdı:
    buraqgo bunu yazdı:

Peki bilinçliysek , sahurda cünüp olup yattıysak , diyelim gusüle üşendik veya sular kesikti birşeyler oldu. Gecenin o vakti gusül alamadık.

Niyet etmemeli miyiz?

ya böyle soru varmı ya :)) sende suların kesik olmadığı gün çek 31i a.G. öyle bi soru ki bu... madem üşenecen git banyoda yap o işi. bunu da biz mi öretcez... bre ihtiyatlı oldu insan yaradılanlar içinde!!!  s2 mize hakim olalım bari şu mubarek ramazanda... git biraz türbe falan gez.tasavvuf kitapları fln oku. maneviyat aşıla kendine. ramazanın önemini anlarsan bu sorunun gereksizliğini anlarsın!!! mesaj vermeden geçemedim gene kusura bakma:))

Romedir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    cünüp şekilde edilen ibadet kabul olmaz.Namaz vs.. hiç bir ibadet cünüpken yapılmaz.

Konumu silenlere inat kürdüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

gir abdest al duşunu yap 10 dakkanı almaz yoksa oruc tutma ramazan ayından sonra o günün kazasını yaparsın

sahurda yattın niyettlisin sabah kalktın don ıslak orucunu bozma git abdestini al devam et ramazan ayı bitince o gününde kazasını yap

bilerek yada şehvetle gelen döl orucu bozar tahrik sonucu gelen sıvı orucu bozar

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

biri demişti bana cünüp durmak cooooook günah

aslı astarı varmıdır ?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    oruç çıkanla değil girenle bozulur yani vücuda :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Bu siteye cami hocası almak lazım bunu yapacam bir gün...
Toplam Hit: 11409 Toplam Mesaj: 35