folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Osb'den Bağ Evi Yapmak

Osb'den Bağ Evi Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Serdar kılıç'ın dağ evi yaptığı programı izle. Bu adam kadar kabiliyet yoktur sanirim çoğumuzda ama olsun fikir veriri,

http://www.youtube.com/watch?v=-erWrot9Ybs

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Ucuz etin yahnisi olmaz,

reis ucuz etin yahnisi olmaz da, merkeze baya uzak bağ, işçinin gitmesi gelmesi büyük problem, işçilik çok artıyor, yollar toprak , çok dar ve virajlı , tır&konteynır götüreyim desem gitmesi çok zor. tır giremez çıkamaz.

çok da bi seçenek kalmıyor. hazır konteynır evler çok hoş duruyor. ama götürmesi büyük problem.

İyide üstat bu ev ne bilim güvenli gelmedi bana tahta sonuçta, ayrıca buna vereceğin para, para değilmi; Tamam diğer türlü olan kum çimento filan pahalıya geliyor ama ömürlük olur diğerinde ne bilim paran boşuna gider gibime geliyor, 

Amerikada tüm evler bu şekilde yapılıyor. hayret ediyordum ben gördüğümde.. 

Ondan sonra bir fırtınada her şey uçuyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Bence zemin kesinlikle beton olmalı, taşıyıcılar daha kalın olmalı. Çatıda da ızgaralar metal kullanılmalı yada kalaslar daha geniş olmalı, bu bana pek sıhhi gelmedi. duvarlar için çok kalın izolasyon malzemeleri kesilip doğrudan kullanılabilir gibi geliyor, dışı 3mm kalınlığında betonlu straforlar var dış duvar olarak bu kullanılabilir, içeri de lambiri çakılarak bitirilebilir. yere lambiri döşenir yine. Kışın kalınacaksa camlarda ben olsam pimapen kullanırım, şömine için de yapının 2mt dışına bir baca çıkarım.içeriye 1,5 mt lik bacaya erişim tüneli yaparım. etrafına da börtü böcek çok gelmesin diye kireçli çakıltaşı döktürürüm.

RETRET tarafından 27/Ağu/15 14:08 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Serdar kılıç'ın dağ evi yaptığı programı izle. Bu adam kadar kabiliyet yoktur sanirim çoğumuzda ama olsun fikir veriri,

http://www.youtube.com/watch?v=-erWrot9Ybs

ne biçin ilk 1 dk dır . insanı hayattan soğutur . 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

suyu alırsa şişmezmi o ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Yerden yüksek.Demirden bir temel atarsın.Profil demirlerdende,profilin bir dışına bir içine osb gelecek şekilde gövde iskeletini yaparsın.Araya köpük,strafor vb. malzemeyle yalıtımı sağlarsın.Çatıyıda osb den yaparsın.İzalasyon mebranı çektikten sonra şıngıl döşersin.Youtube'da uygulamaları mevcut.Fakat şöyle bir sıkıntı var osb su dayanıklı değil.Sudan,nemden kaçırman lazım mümkün olduğunca.Evin yan cepheleri içinse ya emprenyeli,ısıl işlem görmüş ahşap malzemeler kullanacan yada şıngıl benzeri birşeyle yanları kaplama yapacaksın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Hocam dediklerime ilaveten, taş yünü kullanırsan çok daha iyi olur tabi ki, o diğerlerine göre daha pahalı diye söylemedim. Bir de o osb lerin üstüne taşlı membran da uygulayabilirsin. Güneşten de sudan da korur böylelikle. 

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

osb ile yapana kadar :D laminent panellerle yapsana :) su işlemiyor vs gül gibi..

abi şakası bir yana çatıyı osb üstü şıngıl yap.

duvarların dışını su geçirmeyen laminent.. arasına taş yünü bilmemne.. iç taraftan yine osb yap duvarları.. gül gibi olur kanaatindeyim

bu laminent panellerin defolu olanları oluyor onları değerlendirebilirsin defoludan kastım mesela parke desenli basarken  görsel anlamda

çok önemli olmayan hatalar.. yoksa kalitesinde bir sıkıntı yok

yunusdogan tarafından 27/Ağu/15 16:09 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

çatıyı osb üstü sac panellerle akıllı vida yardımıyla vidala. Su felan işlemez.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 3884 Toplam Mesaj: 22
osb bağ evi ev yapmak zorla güzellik olmaz holy