Osmangazi Üniversitesinde Olan Olaylar
-
ben olsaydım eğer sağlık raporumu alır ve güzel bir avukatın yanıma alıp doğru cumhuriyet başsavcılığına giderek rektör bozuntusundan ve güvenlikçilerden şikayetçi olurdum. onuda mı yapamamışlar. hıyar ağaları şiddetli bir eylem yapmıyorlar kimseye zarar vermiyorlar nedir bu kadar dayak atacak yada attıracak olan şey... rektör ve köpekleride sktirsinler gitsinler bu memleketten orası bir eğitim kurumu şerefsizler.. dayak ne demek lan?
-
1 gün bile olsa o üniversitenin yetkilisi olmak isterdim.O güvenlikleri alıp teker teker ağzını burnunu dağıtıp siktir etmek için sırf.Adamlar kaliteli yemek istiyorlar amk evlatları ne yediriyorlarsa artık üni'de
-
Hiçbir öğrenci okuduğu üniversitede için benim şikayetim yok diyemez.
Bugün Türkiye'de üniversitede herhangi bir bölümü merdiven altı gibi bir yer , baştan savma eski bir yapı vs . ya da bilgisayar labarotuarı olmadan eğitim gören öğrenci yok mu , ben cevap vereyim haddinden fazla var.
Üniversitelerde hayal ettiği sistemi , ortamı vs . kim bulmuş ki ?
Kantininden tut , tuvaletlerine kadar leş olan bölümler var.
Bu bahsettiklerim şikayetlerin ufak bir kısmı.
Uzatmaya gerek yok,ne demeye çalıştığımı anlamışsınızdır zaten,şimdi bir olayın diğer tarafına geçeyim.
Protestoları yersiz bulmuyorum lakin benim de bizzat karşılaştığım eylemler oluyor, saçma sapan bir amaç uğruna eylem yapıyorlar . 3-5 kız ya da 5-10 erkek.
Benim bu konudaki görüşüm şu ; hiçkimse bu eylemlerin sonunu getiremez,öğrenciler de hiçbir zaman pes etmez.
Savunduğun,şikayet ettiğin konu ne ise bunu daha açıklayıcı daha terbiyeli ve daha insancıl bir şekilde toplumla buluşturabilirsin.
Geçenlerde bizzat şahit oldum .yaklaşık 7 kız KTÜde kongre merkezinin önünde toplanmışlar,güvenlik barikat kurmuş.Kızlar kongre merkezini bize verin diyorlar,tam olarak ne için olduğunu bilmiyorm,rektörde kabul etmemiş hopppp protesto.
Karşıya oturdum izliyorum,güvenlik kol kola girmiş rektörlüğün kapısını kapatıyor.Kesinlikle şiddet vs bişey yok.Kızın biri güvenliği tahrik ediyor,laf atıyor adamı çileden çıkartıyor.Ertesi gün joplar konuşuyor.Kızlar hala oradalar.
Belki de arka perdede neler yaşandığını bilmiyoruz.Osmangazi için konuşmuyorum.
Eylemler,prostestolar halkın benimseyeceği bir şekilde yapılmalıdır ki halk da insanın arkasında dursun.
Eylem yapmadan önce gidip bir basın grubuyla konuş destekçi olmalarını sağla vs. yani plansız iş olmaz abi.
Saçma sapan eylemler yapan öğrenciler yüzünden OSmangazideki mağdur öğrenciler de haksız duruma düşürülmüş. -
eğer o dayaktan sonra o güvenlik görevlileri komalık olmadıysa o öğrencilere yazıklar olsun
-
Daha önceleri Tunceli üniversitesinde olanlardan haberiniz yok galiba?
-
maraşta da yeni zam geldi hemde bu seneki 2. zam ama bizim öğrenciler koyun gibi ses seda yok
nasıl bir hale geldiysek kafamızı bile kaldırmaya korkar olduk
sadece birileri arada başımızı okşuyor bizde mutlu oluyoruz nasıl bir millet olduk
yakında eylemi başlatanları bulup atarlar sindirme çalışmalarına devam yani
-
Foxxxxxx bunu yazdı
anlamıyorum okumak varken pretosto ne lan hukiki yoldan arasınlar artisligin sonu gelmezki özel güvenlik hakkını vermiş :)
Hocam belki bilmiyorsundur ama protesto etmek yasal bir haktır.
-
Foxxxxxx bunu yazdıRootB bunu yazdı
Tahribatta baya beyinsiz adam varmış görmüş olduk. Neredeyse "az bile yapmışlar" diyecek adamlar var şurada. çoluğu çocuğundan çıksın öyle düşünen varsa.
biz ögrenci olmadık bak tiplere işi güvcü olmayan tipler saca veriyordum 2 haftada bir berber parası sen neyin davasındasın iyi olmamış ama biz 600 tane sandivic yaptırdık dagıtacaz dagıtsın ne olacak 1,30 kuruşa ne alabilirsin bana söyle ögrencisin
otobüs kartın indirimli
burs alabilirsin
yurtkur kredisi alabilirsin
gerek yok pretostaya onlarında joplamasına gerek yok ama her hak aramaya kalkan böyle yaparsa ne yapacaz peki
Git bi Türkçe konuşmasını öğren, ondan sonra konuş şakirt.
-
Son durum şöyle : http://www.kolektifler.net/manset/13947/iskenceye-karsi-osmangazi-universitesi-ayakta
Bu sefer dayak yiyen olmadığından haberlerde göstermez bunları. Öğrenciler toplanmışlar.
buzukatak tarafından 16/Mar/13 17:38 tarihinde düzenlenmiştir -
O zaman orada yemesinler dışarıda yesinler, en güzel tepki böyle gösterilir, ayrıca 5000 kişi filan diyordu kötek yerken neredeydi o 5000 kişi, bıraksınlar bu ayakları işlerine güçlerine baksınlar, bu öğrencilere yemek için para versen para az derler yine olay çıkarırılar,