Osmanlı 1299"Da Kurulmamış
-
Sana göre zırva bana göre bugünümün temel taşı.Bütün bildiklerimiz değişebilir.
her neyse..
-
eyw. geçmişini bilmeyen geleceğinide bilemez demişler de ...benim ömrüm geçiyo a.q osmanlı 3 yıl sonra kurulmuş olsa ne olur kıçımdaki pireler fatih sutan mehmeti pandiklemiş olasa ne olur?...M.Kemal il cumhuriyetin de yaşıyo ve yaşatılıyoz ;)
-
darkness_izmir bunu yazdı:
-----------------------------eyw. geçmişini bilmeyen geleceğinide bilemez demişler de ...benim ömrüm geçiyo a.q osmanlı 3 yıl sonra kurulmuş olsa ne olur kıçımdaki pireler fatih sutan mehmeti pandiklemiş olasa ne olur?...M.Kemal il cumhuriyetin de yaşıyo ve yaşatılıyoz ;)
-----------------------------
Sırf bilgin olsun diye söylüyorum.Osmanlı medreselerinde Göktürkler,Hunlar ve sanırım selçuklular bile okutulmuyormuş.Atatürk geçmişimizin bilinmesini istediği için bunları müfredata koydurtmuş ve sağlıklı bilgi edinilebilmesi için kurumlar kurmuştur. -
komik bi araştırma olmuş osmanlı yı yeterince biliyoruz zaten. bize yakın tarihimizdeki bilmediklerimizi ya da bilmemizi istemedikleri şeyleri anlatsınlar.
-
qaMbLer bunu yazdı:
-----------------------------nuggets54 bunu yazdı:
-----------------------------
Halil İnalcık 80 küsür yaşlarına rağmen hala çalışıyor.Müthiş birisi gerçekten..
-----------------------------aynen ve bu adam Türkiye'nin en iyi tarihcilerinden birisi
-----------------------------Yapma Birol. Halil İnalcık, İlber Ortaylı gibi Tarihçiler hala Nihal Atsız'ın kaynaklarının en kaliteli Tarih kaynağı olduğunu söylüyorlar. İdeolojisini karıştırmadan, tarih bilgisine hayran kalınmalı.
-
Tnrsk bunu yazdı:
-----------------------------rica ediyorum adam gibi konuşun da kiminle muhatab olduğumuzu bilelim
bana göre bi önemi yok ha 1299 ha 1302 dediğim gibi tek etki edeceği nokta kitaplardaki ufak bi değişiklik boşuna zırvalamayın
-----------------------------aferim sen böyle devam et.. aferim aferim.
Ata'larına ne kadar saygın olduğu çok belli oluyor. 7 Cihan'a hükmetmiş olan Osmanlı'ya ne kadar bağlı oldugunun kanıtıdır bu. aferim sana devam et.. helal olsun. sen yapma 3ün 5'in hesabını biz yaparız merak etme. -
bu arada 3 yıldan ne olacak? diyen elemanlara diyeceğim;
osmanlının birkaç saatte kazandığı savaşları unutmayın dostlar :)
kaldı ki "3 yıldan ne olacak" diyorsunuz.
kuruluş dönemi olabilir ama belki o dönemle ilgili bilinmeyen yeni şeyler öğrenilir iyi araştırılırsa.
-
bunlar reklam kokan hareketler...
-
2-5 sene önemli değil ama afyon emirdağ tarihine bekarsanız bütün oguz boyları eski adı olan aziziye dağında oba kurmuşlar bunlar mezarlardan çıkan tarihi taş ve kitabelerde yazılı reklam felan değil hala eşkişehirden emirdag ve sögüt bölgesi üçgeni yogun yerleşim alanı şimdi orda tarih yüzde yirmisi kazıldı onunla biliniyor oğuzların gelenek ve görenekleri kalan halkta daha etkisi vardır hala o zaman konuşulan türkçeyi bilen insanlar vardır bunlar toprak altında kalan mezar taşları kitabelerinde yazılı tarihçiler birgün açıklarlar inanmayan biraz emirdag tarihine baksın ilk geldiklerinde orda yaşayan yogun hıristiyanlarla savaşılmış ordan onları def ederek dağ etegine yerleşmişler bu benim tez çalışmamdı bulursam size burda sunacam insan şanlı tarihini bilmek zorunda bende oguz beyin kayı boyundanız. hepinize selamlar.
-
olabilitesi yüksek bir haber eğer lise 1 ve hatta daha önceki tarih derslerinden hatirlarsaniz tarih bilimine giriş de öğrenmissinizdir " Tarih geçmiş zamanlarda yaşayan insan topluluklarının her türlü faaliyetlerini YER VE
ZAMAN bildirerek, SEBEP-SONUÇ ilişkisi içinde belgelerle ve objektif inceleyen bilim dalıdır"burda ne diyor belgelerle yani gün yüzüne cıkan herhangi bir tarihi belge bütün tarih bilgilerinizi değiştirebilir...