Osmanlı Dijital Soyağacı
-
helal olsun valla e devlet bile 1900 den öncemizi göstermiyor yörük olunca bizimkiler kayıt falan yok neredeyse 1000 yıl öncesi bu kadar detaylı görünce helal olsun dedim
-
yolbulucu bunu yazdı
şeyhim konunu tekrar okudumda hiç bir üniversite ile konuştun mu ? bence yardımcı olmak isteyeceklerdir.
herhangi bir okulun tarih bölümü şu yaptığının 1% ini yapsa allah moduna girer havasından geçilmez hiç birinin.
bi de şey olabilir, wiki tarzı peer kontrol sistemi yaparsın. insanlar burda çok ismi geçsin diye girip yazarlar. atıyorum adam der ki "benim royalmapperda 500 onaylı entryim var" vs vs
@pikacu tarih okuyo rusyada, belki o sana rusya tarafından birilerini getirebilir.
mesela bizim okulun rehber, soldak prof vs seçip mail/telefon bulabilirsin.
bu konuyu mail haline getirip her okula atabilirsin.
ya da forumdan bi öğrenciye 300-500 lira ver, sana bunla ilgilenebilecek hocaların maillerini toplasın sonra mailchimpten falan toplu mail atarız.
Hocam bunlar güzel fikirler. Üniversitelerle çalışmak istemem çünkü onlar bilimin önündeki bürokrasi engelleridir. Üniversite bilimin önünü tıkar, bilim yapacak gerçek alimler kendilerini birilerinin çantasını taşıyıp boş boş kağıtlar yazmak zorunda bulurlar. Onun için hiç sewmiorum ve desteklemiorum. Ben bireysel bir bilim adamıyım.
-
zone bunu yazdı
Makbule Boysan'ın soyunu merak ettim.
Koç, Sabancı gibi bu sülalelerin kıyıda köşede bilinmeyen kızları falan varsa tarikatte bekarlara büyük hizmet olur.Koç sabancı vs kızları ile ilgilenmiyorum ben sadece soylu olanlarla ilgileniorum.
Makbule boysan Atatürk'ün soyundan geldiği için soyludur. Mecdi boysan ile evlenip çocuk yapmadan öldü onun için aynı ağaç. yukarıda da yavuz sultan selime falan bağlanıyor
-

Madem merak ettiniz bir gizli soylu daha paylaşayım. İlginç mi ?
HolyOne tarafından 24/Eyl/23 23:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Özelden sorduğunuz muhtelif kişiler soysuzdur, soyu bir eşkiyaya dayanmaktadır. Onun için ağacımda listelenemez.
-
soylular tarih boyunca birbirlerini korumuşlar o zaman..
ecevitin dedesinin babası abdulahimidin yaveriymiş valla ilginç :)
Bunda kendi akraba soyumuzu da ekleyebilsek bireysel kendimize görünecek şekilde çok iyi olurdu.doğru 7 kişi ile temasa geçersen dünyada ulaşamayacağın hiçkimse yok diye birşey duymuştum.
-
Hocam senin soyunu bunlara bağlama şansın çok çok düşük, wikipediadaki bir articledaki birinin cocugu olan birini tanıma ihtimalin bile 7000 de bir.
Buna bakınca zaten anlıyosun yeniçeri isyan edip ülkeyi ele geçirior ama yeniçerinin başındaki adam tahta oturamıyor. Bir başka osmanlıyı tahta geçiriyor. Neden? çünkü adamın yeğeni kuzeni dayısı halası hepsi kral / dük / general aq.
Bunların olayı network zaten bu networke dahil olmadan hayatta hiçbi bok olamiyorsun
-
HolyOne bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
şeyhim konunu tekrar okudumda hiç bir üniversite ile konuştun mu ? bence yardımcı olmak isteyeceklerdir.
herhangi bir okulun tarih bölümü şu yaptığının 1% ini yapsa allah moduna girer havasından geçilmez hiç birinin.
bi de şey olabilir, wiki tarzı peer kontrol sistemi yaparsın. insanlar burda çok ismi geçsin diye girip yazarlar. atıyorum adam der ki "benim royalmapperda 500 onaylı entryim var" vs vs
@pikacu tarih okuyo rusyada, belki o sana rusya tarafından birilerini getirebilir.
mesela bizim okulun rehber, soldak prof vs seçip mail/telefon bulabilirsin.
bu konuyu mail haline getirip her okula atabilirsin.
ya da forumdan bi öğrenciye 300-500 lira ver, sana bunla ilgilenebilecek hocaların maillerini toplasın sonra mailchimpten falan toplu mail atarız.
Hocam bunlar güzel fikirler. Üniversitelerle çalışmak istemem çünkü onlar bilimin önündeki bürokrasi engelleridir. Üniversite bilimin önünü tıkar, bilim yapacak gerçek alimler kendilerini birilerinin çantasını taşıyıp boş boş kağıtlar yazmak zorunda bulurlar. Onun için hiç sewmiorum ve desteklemiorum. Ben bireysel bir bilim adamıyım.
üniversiteyle çalışma zaten ya, bireysel olarak hocalara git hevesli öğrencisi varsa paslasın sana. ya da kişisel olarak hevesi varsa yardım etsin vs diye dedim.
çoğu hoca boş beleş olacak ama sana "bak bunu şu şekilde de geliştiririz, bu soy ağacı toplama işini şu şekil kolay yaparız " vs diye güzel fikirler verecek insanlar da çıkacaktır arada.
-

-
Şeyh bundan önceki konuya da yazmıştım. Ben iü tarih mezunuyum. Bu ara köydeyim PC yok ama müsait olduğum zamanlarda projene yardımcı olmak ya da istedigin zamanlarda fikir beyan etmek isterim. Muazzam bir is yapiyorsun, sana kolaylıklar diliyorum.