folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Osmanlı Dijital Soyağacı

Osmanlı Dijital Soyağacı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Muazzam olmuş hocam. Tam global bir proje.

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Walla soydan geldigini soyleyip hak iddia edenleri gorunce aslinda ne kadar onemli bir mevzu oldugunu daha iyi anladim cunku kamunun siyasilestigi bir ortamda gerekli sartlar olusursa sadece nufus arsiv genel mudurune para yedirerek ulkeyi satin alip padisahligi geri getirmek bile mumkun, tarihci olsam aylarimi gozumu kirpmadan verecegim proje.  Seyh bu basligi ilk actigi zaman ehh yani iyi guzel bir ugras dmeistim icimden ama su an bu projeyi resmilestirerek ciddi ciddi vatan kurtarilabilecegine inaniyorum elbette verifylar da yapildiktan sonra. Walla bizim seyh ileri goruslu adam kim ne derse desn hobi olarak dedigine bakmayin alcakgonullulugunden demis :)

Nikoteen tarafından 09/Ara/23 04:19 tarihinde düzenlenmiştir

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Devlet Arşivleri Başkanlığının sitesinden Osmanlıca bilen biriyle kendi soyagacinizi da çıkarabilirsiniz. 

Bunu kendi adıma yapilacaklar listeme ekledim. 

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

https://www.tahribat.com/forum/soyagaci-programi-istek-227156

Zamanında böyle bir konu açmıştım. Acaba bu projeni küçük bazlı yapmak isteyenlere yardımcı olabileceğin paylaşabileceğin bir program vs var mıdır? Sayın şeyhim. 

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam ben hepsini kurdum denedim kullandim.

Myfamilytree indir kur. Bunun otesi birsey yok. Ben de destek veriyorum buna.

My heritage olacakmi 100 sene sonra? Yada 100 sene subscriptionmu odiycen? Bir family tree programi local olmali ve free olmali. Gedcom formatinda cikti vermeli

HolyOne tarafından 27/Ara/23 23:53 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Beyler önce kendi soyağacımı yapıyordum, sonra royalmapper.com u yapmaya başladım. fakat oradakiler daha çok webdeki kaynaklardan toplanarak AI falan desteği ile derleniyor. (%99 doğru ama osmanlıya yeteri kadar detaylı girmiyor)

Bir de uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir manual veritabanı var. Bu sadece büyük ülkelerin kraliyet ailelerine ve asıl yoğunlaştığı kısım Osmanlı ve bizans soyağacı.

Yani royalmapper.com da 1 milyon kişi var (Ama bill gatesden elon muska kadar herkes var) , bunda 5600 tane osmanlı var fakat bunu tamamen elle ve tek tek hepsi ile ilgili makale ve haberleri okuyarak  manuel düzenledim. Yani piskopat gibi tek tek kişilerin adını anasını babasını doğum ölüm yılını yerini tek tek verify ederek kaydettim. Böyle bir hobim var boş zamanlarımda TV izleyeceğime bunu yapıyordum.

Artık rahatlıkla diyebilirim ki Türkiyedeki en gelişmiş ve en güvenilir soyağacı olmuş. Malkoçoğullarından Çandarlılara, Germiyanoğullarından Karamanoğullarına, modern hayatta olan osmanoğullarından bütün padişah çocukları torunları full hepsini dijital bir şekilde ekledim. Hiçbir alim ve üniversitenin ilminin yetmeyeceği çok değerli bir eser oldu.

Bunu daha geliştirmek istiyorum.  Open source etmek pek istemiyorum. Royalmappera eklemek istiyorum fakat mevcut IDler ile tek tek eşleştirmem lazım çok zor bir iş.

Bunu webe açsam da başkalarının eklediğine asla emin olamicam yada sadece güvendiğim birkaç tarihçiye açabilirim.

Bunu hızlı ve güvenilir bir şekilde büyütmek istiyorum, mümkünse paraya çevirip birkaç ücretli tarihçi kiralayabileceğim bir model de olur ama kim neden fonlasın o da var tabi...

Böyle bişeyi güvenilir bir şekilde işi bilen adamlar ile büyütmek için nasıl bir yol izlemeliyim sizce nasıl bir motivasyonla yapılabilir böyle bişey

şeyh tarihçiyim ben bana ulaş yaparız :)

akademiden adam da buluruz gerekirse.

dokunmak sanattır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam uzunçarşılının kitaplarındaki soyağaçlarını girdim bir kısmını. Adam yazmış yazmış en sonunda kendi soyuna bağlamış. Belli ki aynen benim motivasyonumla yapmış bu işi

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Erkek

Helal olsun şeyhim müthiş bir iş yapmışsın yine. 

Abdülhamid soyundan Orhan Osmanoğlunun kızı "Nilhan Osmanoğlu" jenerasyonu eklenmemiş sanırım

kabus tarafından 30/May/24 12:11 tarihinde düzenlenmiştir

Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Halil İnalcık olsun diğer değerli bütün tarihçiler olsun;

Osmanlı'nın Bektaşi Türkmen bir kabile oldugunu,

İkinci beyaziddan sonra sofulaştıgını belirtir.

Yine ikinci murattan sonra ise Oğuzların kayı boyundan olduğu yalanı ile Osmanlıların yüceltilmeye çalışıldığı söylenir.

Neden yüceltmeye çalıştıkları ise çok açık asyadan gelen her güçlü devlet İlhanlılar olsun timur olsun osmanliyi sikine takmayip padişaha hilat giymesini emrediyordu, Cengizin veya timurun soyuna biat etmesi için. 

Osmanlı'nın kurulusundan daha eskiye gidebiliyor musun şeyhim bi bakaydık kim kimdir.

tabi lan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

https://katalog.devletarsivleri.gov.tr/

NFS.d

NFS.d (Nüfus Defterleri), T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi'nde (BOA) bulunan, 19. yüzyıl (özellikle 1831 sonrası) Osmanlı coğrafyasındaki hane halkı, isim, yaş, eşkâl ve meslek bilgilerini içeren demografik kayıt defterleridir. Bu defterler, soyadı kanunu öncesi aile yapısını ve nüfus hareketlerini incelemek için temel birincil kaynaktır. 

Belki merak eden vardır . 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
Toplam Hit: 7661 Toplam Mesaj: 51
osmanlı roma osmanoğlu bizans soyağacı