folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Osmanlı Ocakları Yemin Töreni

Osmanlı Ocakları Yemin Töreni

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı

elcondor bunu yazdı

Kendi partisine inancı kalmayanlar sırf iktidar bararısız olsun diye HDP nin götünü kaldıracak kadar alçaldılar. Eminim çoğu pişmadır ama  en azından 1 kasımda bari görüşlerini savundukları partiye oy versinler ki hatalarını telafi etsinler. AKP liler koyun derler ama, medyadaki bir kaç entel bozuntusunun çağrısına uyup HDP ye oy verenler hangi cins küçükbaş havyan grubuna giriyor acaba?yahu bu arada şu chpliler soktu hdpyi meclise olayına bir açıklık getirelim kanka

bak şimdi 
    A kişisinin 10 elması olsun

B kisinin 5 elması olsun

C kişisinin 2 elması olsun 

( elmayla anlatıyorum anlaşılsın diye :) )

A kişisi 10 elmasından 2 elmasını C kişisine verirse C kişisinin kaç elması olur?

C kişisinde 2 elma vardı A ona 2 tane daha verdi oldu 4 elma. son duruma bakalım.

A kişisi 2 elma eksildi o yüzden yeni elma sayısı = 8
    B kişisinin elması 5 
    C kişisinin elması 4 oldu.

yani a kişisinin elmaları c kişsiine gitmiş oldu :)

yani neymiş durum B kişinin oyları aynı sabit dururken A kişisi elmaları C'ye verdigi için C'nin elma sayısı yükseldi B sabit kaldı.

bilin bakalım A hangi parti B hangi parti C hangi parti 

edişt: tekrar okudumda arkadaş anlamayabilir armutla anlatayım veya A B C kim söyleyeyim A akparti B chp C hdp

Böylede anlamazlarki başka bir yöntem bulmak lazım. 

Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ultrAsker bunu yazdı
    elcondor bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı
    elcondor bunu yazdı

bu videonun neresinden rahatsız olduğunuz da yazsaydın daha aydınlatıcı olurdu.

?Bu alinganlik anca bi akp lide olabilir

he öyle ne olucak? - Atatürk pazarlamacısı olup HDP ye oy vereceğime  AKP li olurum daha iyi... Memleketin son durumu bu, sahte Atatürkçülerin foyası ortaya çıktı, işin içinde kendi menfaati olunca ne Atatürk ne Cumhuriyet tanıyorlar.. Sokaklarda mustafa kemal in askerleriyiz diye yürüyenlerin kimin askeri oldukları da son seçimde ortaya çıktı, kendi partisine inancı kalmayanlar sırf iktidar bararısız olsun diye HDP nin götünü kaldıracak kadar alçaldılar. Eminim çoğu pişmadır ama  en azından 1 kasımda bari görüşlerini savundukları partiye oy versinler ki hatalarını telafi etsinler. AKP liler koyun derler ama, medyadaki bir kaç entel bozuntusunun çağrısına uyup HDP ye oy verenler hangi cins küçükbaş havyan grubuna giriyor acaba?

müdür sizin en başınızdakinden en alttakine kadar hastalığınız aynı be. hala daha başkasına suç atıyosun. hiç bi zaman kendinizde hata yok di mi? 15 yıldır ülkeyi yönetiyosunuz ama hala daha suç atatürkçülerde, hdplilerde, mhplilerde vs de.

nasıl bi tarikatsınız siz anlatsana biraz

Ben başkanlık sistemine başından beri karşı olan bir AKP seçmeniyim, ama c.başkanı istediğini elde edemesin diye de yapılan alçaklığa tahammül edemiyorum. Yahu bu adam istediğini alamasın mı tamam alamasın diyorsanız, kendi partine de oy vermiyorsan o zaman gidin kardeşim örn: osman pamukoğlu' na oy verin neden HDP, bu ihaneti hazmedemiyorum. Düne kadar %5 barajını aşamayanlar utanmadan memleketin yönetimine talip oluyorlar ve ve bakanlık bile aldılar. 90lı yıllarda kürtüm demeye korkanlar şimdi sözde özerklik ilan ediyorlar. (Vatanını seven kürt kardeşlerimiz müstesna)

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

fatih sultan mehmet in kendisi ve hocalarının bile bektaşi olduğuna inanmayan güruh:) dediğim gibi yavuz sultan selim den sonraki dönem genel olarak vahabi - selefi takılan tamamen arap gelenek görenekleri ile yetişen nesil ahanda işte bu osmanlıcık oynayan nesildir. öncekileri görmek bile istemezler. yesevicilik ile gerçek islamiyet olan hoşgörü dinimizi işte bu dangalaklar selefi-vahabi kültürünü yavuz dönemi harmanlayarak milli duyguları kaybetmişlerdir. zaten farkettiyseniz fetih duygusuda kaybolmuştur. hantallaştırmıştır. ne zaman şeyhülislam divan üyesi oldu, son karar merci oldu, işte  o zaman bitti Türk devlet geleneği. hala islamiyeti devlet yönetimine harmanlayarak iş yapmaya çalışanlar var. 15 yıllık bilançocu görüyorsunuz YOL olduk:)

cagatay09 tarafından 12/Eyl/15 14:41 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    patates bunu yazdı

ya osmanlı torunuyum diyen arkdaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum.

Osmanlı bildiğim kadarı ile saraya deniyor? halka ile kız alıp verme yok değilmi? nasıl bir torunluk bu?

yıl olmuş 2015  o dönemler hanedanın kanı kutsal sayılıyordu filan

şimdi bu torunuz diyenler kendi kanınından farklı bir kana mı sahip olduklarını düşünüyorlar dedelerinin?

Ve bakın burda atıp tutmakla olmuyor. asıl gerçek osmanlı torunlarını göstereyim size.

bir çoğunuz genç olanlarını sokakta görseniz nasıl bakacağınızı hepimiz biliyoruz:)

hangi gözle bakıp sırf dilinden dış görünümünden dolayı neler diyeceğinizi biliyopruz sevgili toruncuklar. ensest çok artı

https://www.youtube.com/watch?v=cClj-36EdZA 

yüzyıl önce yaşamış birine senin dedenin bile ata'm, türklerin atası... demesi garip olmuyor da (7 den 70 e herkes diyebiliyor ) yüzlerce yıl sürmüş bir sistemde bazı insanların kendine torun demeleri mi garibine gidiyor? 

Hanedan dağıtılıp yurtdışına sürülmüştür, bir çok mensubu da ölmüş, kötü şartlarda yaşamıştır. Bunla ilgili araştırırsan bulabilirsin. Bu insanların bazılarının kendi anadillerini konuşamıyor olması onların suçu değil, sürenlerin suçu.

Osmanlı torunu olayını bilmem ama bugün tanıştığım bir çok yabancı müslüman biz osmanlı'yız der. Osmanlı devletinin resmi adı da devlet-i aliyye (büyük devlet) dir. 

http://www.milliyet.com.tr/bardakci-resmi-isim-devlet-i-gundem-2000386/

Ancak yurtdışındakilerden duyduğum kadarıyla onlar "Osman" olarak çağırıyorlar bu devletin adını. Bunun sebebi de kurucusunun onun olması. 

Osmanlı tebaa'sının ırkı önemli değil, arap da ermeni de türk de kürt de osmanlı tebaasına aittir. Binlerce kelime tahrif edildiği gibi tebaa kelimesinin de anlamı tahrif edilmiş, vatandaş, uyruk, tabiiyet olan kelime günümüz türkçesinde "kul" anlamına çevrilmiş ve bunu propaganda aracı olarak kullanıp padişahın kulları gibi anlamlara getirerek eski devleti karalamaya çalışmışlardır.

Ben osmanlı devletini ve sistemini sonuna kadar savunurum ve benimserim. Ama bu tarz oluşumlar bana yapmacık geliyor. Böyle insanların vatana millete 2 gram faydası olduğunu düşünmüyorum, zaten arkasında akp gibi bir siyasi parti almışsa temizlik özelliğini yitirmişlerdir. Çünkü siyasi parti tarafından desteklenen bir oluşumun fikri de zikri de aynı olmak zorundadır, aksi yayın ve söylemde bulunamaz ve parti propagandasının bir kolu, aracı olmaktan öteye gidemez. O yüzden bana göre gereksiz bir oluşum..

tek tek cevap vericem.

yüzyıl önce yaşamış birine senin dedenin bile ata'm, türklerin atası... demesi garip olmuyor da (7 den 70 e herkes diyebiliyor ) yüzlerce yıl sürmüş bir sistemde bazı insanların kendine torun demeleri mi garibine gidiyor? 

- dedeme ata denmesi vs garip gelmemesi durumunu sen kendin söyleyip kendin inanmışsın . ben sana garip gelmiyor demedim. Jargon olarak torun deselerdi mantıklı gelebilirdi.Deidğin gibi pratik birşeydir. Torun derken o kandan geldiklerinide idda edebilecek kadar kör olduklarını düşünmüyorum. Fakat torun söylemi sadece jargon değil. Baya militan gibi inanıyorlar buna bir teslimiyet var. Hala şu yüzyılda devlet birey için değilde birey devlet için anlayışını savunan biri gerçekten geri kalmıştır. Bunu ama o ona inanıyor onun görüşü filan denmez. Saçmanın savunmasıda olmaz.

Hanedan dağıtılıp yurtdışına sürülmüştür, bir çok mensubu da ölmüş, kötü şartlarda yaşamıştır. Bunla ilgili araştırırsan bulabilirsin. Bu insanların bazılarının kendi anadillerini konuşamıyor olması onların suçu değil, sürenlerin suçu.

-Şimdi osmanlı düşmanı değilim. Fakat pek tabiki osmanlıyı değil cumhuriyeti kutsayacağız onu kutlayacağız. Ve cumhuriyeti bir ilerlemeici görüş olarak ele aldığımız zaman(bunu ben alıyorum sen almayabilirsin doalyısı ile şimdiki söyleceğim bana göre bir yorum) tabiki o şartlarda sürülmeleri gerekiyordu. Cumhuriyetin sağlığı için gerekliydi.Fakat günümüzden geçmişe bakarak yorumlarsak çokda üzülemiyeceğim açıkçası. N büyük gaflet sarayda yaşayacakalr halka inmeyecekler . Halk perişan ama tutup bunlar dilini konuşamı diye üzülemem. (Burda bir çarpık görüş var elbette tarihselliğe göre değerlendirmek gerekir fakat bu bende böyle işliyor yalan söyleyeemem) Kimileri içinde Kürtler kendi dilini konuşamdığı için devlet suçlu olabilir sonuçta

Osmanlı torunu olayını bilmem ama bugün tanıştığım bir çok yabancı müslüman biz osmanlı'yız der. Osmanlı devletinin resmi adı da devlet-i aliyye (büyük devlet) dir. 

http://www.milliyet.com.tr/bardakci-resmi-isim-devlet-i-gundem-2000386/

- Bu tamamen senin çevrenle alakalı sanırım. Ben bir kaç tunuslu tanıdım sadece. Onun haricindede hiç seninki gibi bir örneğe rastlamadım. Fakat yabancı birinin olmayan bir devlet için biz oyuz demesi şu an içinde bulunduğumuz real dünyaya ne kadar temas eder bilemiyorum.

Çünkü ben ve ailem taryengenlerdeniz. Ejderlerimiz yeni ödlü.

Osmanlı tebaa'sının ırkı önemli değil, arap da ermeni de türk de kürt de osmanlı tebaasına aittir. Binlerce kelime tahrif edildiği gibi tebaa kelimesinin de anlamı tahrif edilmiş, vatandaş, uyruk, tabiiyet olan kelime günümüz türkçesinde "kul" anlamına çevrilmiş ve bunu propaganda aracı olarak kullanıp padişahın kulları gibi anlamlara getirerek eski devleti karalamaya çalışmışlardır

- Buna pek birşey diyemem. Çok bilgim yok . yani emin olduğum çok bilgim yok. Fakat elimizde somut bir gerçek var. Padişahın kulları gibi anlamlara getirerek eski devleti karamalaya çalışmmışlar lafını düşünelim. Sen aslında öyle olmadığını idda ediyorsun. Benimde gözlememim şu. Bu osmanlı torunları yemin edenler filan baya kul durumunda. Bundan sado mazo master ilişkisi nde olduğu gibide bu kulluktan zevk alıyorlar. Yani eskiden öyle olmasa bile şu an benim eleştirdiğim kişilerin algısı taamen böyle diyebiliriz sanırım.

Ben osmanlı devletini ve sistemini sonuna kadar savunurum ve benimserim. Ama bu tarz oluşumlar bana yapmacık geliyor. Böyle insanların vatana millete 2 gram faydası olduğunu düşünmüyorum, zaten arkasında akp gibi bir siyasi parti almışsa temizlik özelliğini yitirmişlerdir. Çünkü siyasi parti tarafından desteklenen bir oluşumun fikri de zikri de aynı olmak zorundadır, aksi yayın ve söylemde bulunamaz ve parti propagandasının bir kolu, aracı olmaktan öteye gidemez. O yüzden bana göre gereksiz bir oluşum..

- İşte şimdi akıl yolu ile tartışıp konuşulucaksa tarihsel süreçte sistemlilik açısından kuruluş felsefesi yönetim şekli osu busu bakıldığı zaman döenmine göre elbette desteklenicek bir yapıda. Gerçekten zamanında ilerici bir devletmiş. Gerçekten çok güzel bir yöenetim sistemi varmış. Hiç bir lafım yok. fakat döenmsellik ile düşünmeliyiz. Yoksa bence en mutlu insna çıkıp avını avlayıp 3 gün boyunca onu y,yen akşamları ateş başında oturup canı istediği zaman dal daşşak gezen insandı. Ve ben şu an bunu destekleyip varmı benle incir yaprağını alıp mağaraya kapanıcak arkdaş diyemem.

gereksiz bir oluşummu konusuda birileri için gerekliymiş kurmuşlar:)

patates tarafından 12/Eyl/15 14:42 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shed510
    Shed510's avatar
    Erkek

Parti olarak bölünmenin önüne geçmek için cemaat,tarikat veya hareket benzeri bir yapıya dönüşmeye çalışıyorlar gibi geldi.

İnsanın İçindedir hakikat, dışarısı sadece manzara !!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@patates, 

kim kendini nasıl tanımlıyorsa öyle inansın.. sen atam dersin, öbürü de torunum der, kendini öyle görmek istiyor, öyledir ya da değildir bu onun düşüncesi onun inancı.. Buna neden karışma ihtiyacınız oluyor onu anlamıyorum. Ailesinden birisinin açıklmasını izlemiştim, biz kandan siz candan torun demişlerdi. Öz ailelerindekiler de hayır siz torun falan değilsiniz gibi bir açıklama yapmayıp aksi yönde bir açıklama yaptığı için, sizin insanları benimsedikleeri şeyler pek ilgilendirmiyor.. Sana zararı var mı? Bir çok müslüman ya da semavi din mensubu kişi h.z. adem'in çocukları olduğuna inanıyorlar.. Bu doğrudur ya da yanlıştır ama böyle inanç var.. İnanıp inanmamak ayrı bir şey ama benimseyen birine kimsenin laf etmeye lafı yok.. 

Ama bunu kanunla yapıyorlarsa o zaman sıkıntı var :) zaten kanunla neyin dayatılıp neyin dayatılmadığı belli.. 

Ben çok insanlarla konuşurum özellikle osmanlı hakkında bilgi toplarım, bunu müslüman orijinli insanların yanı sıra müslüman olmayanlara da sorarım.. Özellikle bu konularda okumuş kesimden edindiğim izlenim bu.. Elbette arap milliyetçiliği yapan insanlar da var, her tipten adam vardır bir şey demiyorum ama okudum, gördüğüm şeylere dayanarak insanların hepsinin osmanlı devleti çatısı altında olduklar bir gerçektir.. 

Kul olayına gelince, padişah ile başka ülkenin kralları bile görüşemezdi (bir döneme kadar), kaldı ki halk ile yüzgöz mü olacak ? Bunun sebebi de hilafet denilen bir makam ve inanca göre hilafet makamı krallar üstü bir makam olduğu için diğer ülkenin kralları padişah yerine yardımcıları ile görüşürdü çünkü denklik bunu gerektiriyordu. Kelimenin orjinalini eski anlamını araştırabilirsin, zaten arapça kökenli bir kelime, günümüz türkçesinde ne zaman bu anlam kaymış (kaydırılmış!!) bakabilrisin ve bunun üzerinden cahil insanların padişahın kulları gibi malca bir ifade kullandıkları da ortada, en basitinden muhteşem yüzyılda bir kere denk geldim, sözde padişah, kullarıma söyle diye bir laf kullanmıştı.. Halbu ki oradaki tebaa dır ama sen onu kasıtlı çarptırırsan böyle malzeme edersin. Ondan sonra bu diziye karşı çıkılınca efendim neden çıkılıyor deniyor.. Bunun gibi bir sürü çarptırma var.. 3-5 cahil adam da bu diziyi gerçek sanarak fikir imal ediyorlar :) 

son olarak ben osmanlı devletini savunurum ama günümüze uyacak bir yönetim biçimi değil artık, ingiltere de de kraliyet var ama sadece manevi olarak böyle bir şey var. Ama benim için önemli olan islamiyet. O yüzden devlet yönetimindeki sistemi iyi analiz etmek lazım. Osmanlı hem hanedanlıktı hem halifelikle yönetiliyordu. Yani islami bir yönetimde hanedanlık şart değil, cumhuriyet ile de yönetilebilir, başka bir şeyle de bu çok sorun değil, önemli olan islamiyet kurallarının uygulanması. Benim inandığım sistem bu şekilde. Bu sebepten dolayı partileri desteklemem, particilik yapmam, bir gruba v.s. üye değilim, bir şahsın ya da grubun arkasından gitmem. O yüzden böyle oluşumlar benim için gereksiz, başkası için gerekliyse onların tercihleridir, dediğim gibi vatana 2 gram katkılarının olacağını düşünmüyorum bunun yerine daha faideli işler yapmalarını tavsiye ederim. Gitsinler ağaç diksinler mesela. Aç kalan vahşi hayvanlara yem bıraksınlar v.s.  

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ewt temelde şu an anlıyorumki sende militarize olmuş biri değilsin. Benimsediğin yanlar sadece. Dolayısı ile tartışmakdan ziyade fikir alışverişi gibi oluyor.

Şu hani kim neye inanmak istiyorsa inansın oalyına katılmakla birlikte şu verdiğim linki açıldıktan 4 5 dk lık kısmı bir bakarmısın. Bu şekilde görüşlerde var. Ve bana makul geliyor

https://youtu.be/L3yQjwYs2dc?t=35m3s

yani bana onlar dokunmadıkça tabikide neye inandıklarının pek bir önemi yok . Ama dediğim gibi aynı gemideyiz. Ve ucu bana dokunduğu ölçüde ben saygı duymuyorum.

Bu arada kanunla neye inanmaları gerektiği göndermende çok yerinde ve yukarıdaki eleştirdiğim durumlarla aynı şeyler. Şimdi sana dönemsellik vs diyip burdan birşey söylediğin zaman ama oz aman öyleydi diyemem. Bu gün saedce ve sadece AKP karşıtlığı konusunda birleşmiş bir yığın insanın problem olarak gördükleri siyasi görüş. İşte bu kanunlar baskılar neticesinde günümüzde güç bulmuştur. etki tepki prensibi ile.

Tamamen Atatürk fetişleri yaratmıştır bu zihniyeti. ( Şu açıklamayı şurda yapmak zorunda kalmam çok utanç verici ve ayıp. ama şimdiden doluşup yazmayın diye ufak bir dip not vereyim. Göğsümde atatürk imzası vardır ensemde tuğra)

Yani fikirsel oalrak Osmanlı Kültürümde vardır ve o toplumsallıkla elbetteki bende yoğruldum. Ve atatürkde öenmmli olduğu kadar zamanındada biraz fazlası ile fetişist duygularla bağlandığım bir lidermiş.

Kısacası ordaki eleştirinde haklısın.

:)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    elcondor bunu yazdı
    ultrAsker bunu yazdı
    elcondor bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı
    elcondor bunu yazdı

bu videonun neresinden rahatsız olduğunuz da yazsaydın daha aydınlatıcı olurdu.

?Bu alinganlik anca bi akp lide olabilir

he öyle ne olucak? - Atatürk pazarlamacısı olup HDP ye oy vereceğime  AKP li olurum daha iyi... Memleketin son durumu bu, sahte Atatürkçülerin foyası ortaya çıktı, işin içinde kendi menfaati olunca ne Atatürk ne Cumhuriyet tanıyorlar.. Sokaklarda mustafa kemal in askerleriyiz diye yürüyenlerin kimin askeri oldukları da son seçimde ortaya çıktı, kendi partisine inancı kalmayanlar sırf iktidar bararısız olsun diye HDP nin götünü kaldıracak kadar alçaldılar. Eminim çoğu pişmadır ama  en azından 1 kasımda bari görüşlerini savundukları partiye oy versinler ki hatalarını telafi etsinler. AKP liler koyun derler ama, medyadaki bir kaç entel bozuntusunun çağrısına uyup HDP ye oy verenler hangi cins küçükbaş havyan grubuna giriyor acaba?

müdür sizin en başınızdakinden en alttakine kadar hastalığınız aynı be. hala daha başkasına suç atıyosun. hiç bi zaman kendinizde hata yok di mi? 15 yıldır ülkeyi yönetiyosunuz ama hala daha suç atatürkçülerde, hdplilerde, mhplilerde vs de.

nasıl bi tarikatsınız siz anlatsana biraz

Ben başkanlık sistemine başından beri karşı olan bir AKP seçmeniyim, ama c.başkanı istediğini elde edemesin diye de yapılan alçaklığa tahammül edemiyorum. Yahu bu adam istediğini alamasın mı tamam alamasın diyorsanız, kendi partine de oy vermiyorsan o zaman gidin kardeşim örn: osman pamukoğlu' na oy verin neden HDP, bu ihaneti hazmedemiyorum. Düne kadar %5 barajını aşamayanlar utanmadan memleketin yönetimine talip oluyorlar ve ve bakanlık bile aldılar. 90lı yıllarda kürtüm demeye korkanlar şimdi sözde özerklik ilan ediyorlar. (Vatanını seven kürt kardeşlerimiz müstesna)

bak ben de sana şöyle söyleyeyim, yaşadığım 5-6 seçimden bir kısmında oy vermedim, birinde osman pamukoğluna, bir yerel bir genelde de chp ye oy verdim. senin dediğin gibi atatürk reklamı falan da yapmıyorum, gayet mantık çerçevesinde olayları süzmeye çalışırım.

insanların artık akp'ye ne gözle baktığını iyi görmen açısından aslında verdiğin örnek çok güzel, yani bu milletin azımsanamayacak bir bölümü, akp nin pkk dan daha tehlikeli, bertaraf edilmesi öncelikli bir oluşumu olarak görüyor. bence de haklılar. bunların nasıl haklı olduğunu anlatmak istemiyorum şu an zira bugüne kadar gördüğüm akplilerin %99 u takım tutar gibi tutuyor partisini, hiçbir yanlışı kabul etmiyor. adeta yıllardır chp kitlesini atatürk'ü peygamber yapmakla suçlayanlar, aynı haltları kendi kendilerine yiyiorlar. kaderin cilvesi diyelim.

tayyip erdoğan artık bu ülkenin üstüne çökmüş bir karabuluttan ötesi değildir, bunu kabul edin.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ya ne güzel dünyamış ya. Akp karşı isen git ona oy verme şuna oy ver filan ne güzelmiş. 

Ya arkdaş basit bir mantık.

Ortada siyaseti oyun olarak görelim. Tayip amca başkan olmak istiyo bölüm sonuna gelmiş . Bir tarafta olmasını istemiyor.

Tamam senin isteğin gibi gıcık olmayın diye ilkeli durup osman pamukoğluna oy versin tayip de başkan olsun. Bumu lan siyaset.

ne anladım o işten. Sonra odama gidip kendi yanağımı okşayıp oh oh nasılda ilkeli durdum diye mastırbasyonmu yapıcam kafamda. 

Gayet açıkki matematik ne ise onu yapıcaskın. Ki bu ufak bir matematik showu. Size show yani. Arkadaş harflerle armut elma açıklamış. Aynen o kürt akp seçmeni kaydı olay sadece buydu.

Onuda geç hdp ye oy verildi ne oldu. Bu gün bu savaş hdp o oyları aldı diyemi oldu?

Yoksa hdp o oyları aldıda tayyip başkan olamadığı içinmi oldu?

bunu bir düşünün.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

ewt temelde şu an anlıyorumki sende militarize olmuş biri değilsin. Benimsediğin yanlar sadece. Dolayısı ile tartışmakdan ziyade fikir alışverişi gibi oluyor.

Şu hani kim neye inanmak istiyorsa inansın oalyına katılmakla birlikte şu verdiğim linki açıldıktan 4 5 dk lık kısmı bir bakarmısın. Bu şekilde görüşlerde var. Ve bana makul geliyor

https://youtu.be/L3yQjwYs2dc?t=35m3s

yani bana onlar dokunmadıkça tabikide neye inandıklarının pek bir önemi yok . Ama dediğim gibi aynı gemideyiz. Ve ucu bana dokunduğu ölçüde ben saygı duymuyorum.

Bu arada kanunla neye inanmaları gerektiği göndermende çok yerinde ve yukarıdaki eleştirdiğim durumlarla aynı şeyler. Şimdi sana dönemsellik vs diyip burdan birşey söylediğin zaman ama oz aman öyleydi diyemem. Bu gün saedce ve sadece AKP karşıtlığı konusunda birleşmiş bir yığın insanın problem olarak gördükleri siyasi görüş. İşte bu kanunlar baskılar neticesinde günümüzde güç bulmuştur. etki tepki prensibi ile.

Tamamen Atatürk fetişleri yaratmıştır bu zihniyeti. ( Şu açıklamayı şurda yapmak zorunda kalmam çok utanç verici ve ayıp. ama şimdiden doluşup yazmayın diye ufak bir dip not vereyim. Göğsümde atatürk imzası vardır ensemde tuğra)

Yani fikirsel oalrak Osmanlı Kültürümde vardır ve o toplumsallıkla elbetteki bende yoğruldum. Ve atatürkde öenmmli olduğu kadar zamanındada biraz fazlası ile fetişist duygularla bağlandığım bir lidermiş.

Kısacası ordaki eleştirinde haklısın.

:)

bahsettiğin videoyu izledim hocam çok izlemedim tabi :) 

şimdi orada kadın diyor ki, her fikre aynı derecede mi saygı duymalıyız.. Ben de ona şunu sorarım, kim belirleyecek hangisine ne kadar saygı duyacağını? X kişisi ya da grubu yapacaksa onlar da yine kendi değer yargılarına göre davranacak ve tarafsız olmayacak bu işlem..

Osmanlı devleti çok hukuklu bir devletti hocam :) daha bunu başarabilen dünyada bir devlet yok (gerici denilen devlet..) , yanlız yakın zamanda ingilterede bir kaç tane şeriat mahkemesi kuruldu, müslümanlar inançlarına göre orada yargılanabiliyorlar (toplumu ilgilendirmeyen konularda), osmanlı bunu yüzyıllar önce yapmış bir devletti ama hala gerici olarak yaftalanabiliyor :)

Bu nedir peki? Mesela sen hristiyansın.. Sana, islam kanunu tatbik edilmez eğer yaptığın cürüm ya da problemin genel toplumu ilgilendirmiyorsa. Zaten bunu yapmak o insanın inancına bir hakarettir. O yüzden mesela fransız elçiliklerinde hristiyan mahkemeleri olurdu, onlar da orada yargılanırdı.. Dünyada bu seviyeye gelmiş bir ülke mi var :) 

Ama günümüz türkiyesi sözde nüfusun yüzde 98 i müslüman bir ülkede, bir çok şeyin gayri müslimlerin kanunlarıyla oluyor.. Bir konuda yazdım bir çok kanunun hangi ülkeden alındığını.. Ondan sonra bir de şikayet  ediliyor müslümanlar yönetiyor diye :) Bizim kanunlarımızın çoğu başka yerlerden alınma, borçlar kanunlarından tut da, medeni kanununa kadar.. Bunların islam ile bir ilgisi yok.. Bizde yamalı gömlek gibi her yerden kanun alınmıştır.. 

Geçmişte açılmamış çok nokta var, ama bunların değişeceğine inanıyorum ama bunun siyasi ellerle olmasını istemem ya da cübbeli ahmet tipli iki gram bilgisi olmayan (dini bilgilerinin bile çoğu hurafelere saçma sapan şeylere dayanıyor) adamların yönetime geçmesini desteklemem. Yönetimde olacak adam, osmanlı münevverleri gibi her konuda bilgisi olan birden fazla dil bilen, dünyayı gezip dolaşan, takip eden insanlar olmalı. İşte osmanlı padişahları, şehzadeleri, paşaları böyle insanlardan oluşuyordu.. Padişah, yabancı bir devlet misaferini kabul ettiğinde, dillerini bilse dahi türkçe den başka dil konuşmaz, padişahlık makamı için ayıp olur diye tercüman kullanırdı. Bu mantıkta kaç adam var şimdi ? Adamların giyiniş kuşanış tarzı bile devletin büyüklüğünü gösterirdi, askerinden tut da aşçısına kadar. Bunun şıklıkla alakası yok..

Neyse, kısaca desteklediğim sistem islam'dır ve diğer inançlara saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum zaten islam'ın da emri bu'dur (ahmet,mehmet buna uymuyorsa o onların yanlışıdır). Osmanlı ya da başka bir devlet ya da sistem çok önemli değil. Önemli olan birlikte olmak, beraber olmak, kardeşçe yaşamak, hakça paylaşım, emeğe, inançlara, ırklara, dillere, dinlere, kültürlere saygının olması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar da zaten temel insan haklarının birer parçasıdır.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 6079 Toplam Mesaj: 46
osmanlı ocakları ak ocaklar yemin töreni osmanlı