Bilim Teknik Teknoloji
Osmanlı Yayı‘Nin Atesli Silahlara Kafa Tutmus Teknolojisi
Osmanlı Yayı‘Nin Atesli Silahlara Kafa Tutmus Teknolojisi
-
DjBlueMaN bunu yazdı
İnanması güç ama bir yayın yapımı için harcanan zaman 1 yıl.
http://www.youtube.com/watch?v=O5kvF-g9FXs
el isciligine gore degisir o sure hoca, 3-4 ayda hazir eden de var
-
c0nverse bunu yazdıelnino bunu yazdı
tarihteki en etkili silahlar
1: insan (silahı icad eden olarak )
2: rus yapımı kalaşnikof
3: osmanlı yapımı yay ( o zamanki zırhı delecek güçte )
ingilizlerin long bowu almanların catapultu fatihin topu johnny sinsin bazukası mustafa sandalın arabası !!!!!
hocam ben belgeselin yalancısıyım belgeselde öle anlatıyordu keşke bulsamda o belgeseli göstersem
-
elnino bunu yazdıc0nverse bunu yazdıelnino bunu yazdı
ingilizlerin long bowu almanların catapultu fatihin topu johnny sinsin bazukası mustafa sandalın arabası !!!!!
hocam ben belgeselin yalancısıyım belgeselde öle anlatıyordu keşke bulsamda o belgeseli göstersem
yok hocam alay manasında demedim zaten
-
c0nverse bunu yazdıelnino bunu yazdıc0nverse bunu yazdıelnino bunu yazdı
yok hocam alay manasında demedim zaten
mustafa sandalın arabası deyince yanlış anladım afedersin hocam
-
c0nverse bunu yazdıelnino bunu yazdı
almanlarin katapultu mu? o nereden cikti hafiz , tank olmasin o ?
ballista , katapult , trebuchet cok eskiye dayanan kusatma silahlari.. yunan veya roma imparatorlugu desen anlarimda , almanlarin catapultu denilen belki katapult ucagi olabilir, akla gelen bu klasik katapult degildir
-
elnino bunu yazdıUnderground bunu yazdı
uzun versiyonu varsa upload edermisin hacım
katılıyorum
uzun zamandır osmanlı yayı yapan zanaatkar arıyorum alcam kafaya koyydum
nerden bulucan varmıdır ki :|
-
@armada var hoca , onceki mesajlar arasinda bahsi gecti.
-
Hacılar Kocaeli'nde okuyorum, burda kursu varmış, bayağı da iyi. Sorduk adama 4 dersi 150tl dedi o.0 Biraz bahalı değil mi bu ücret. Bir de adam sana 4 ders sonrası bakıyomuş tipine, beğenirse kalıyormuşsun beğenmezse git bir daha gelme diyormuş. Nedir hacılar bilen var mı, bi öneride bulunabilecek olan?
-
150/4=37.5 lira ders basi ucret.. hobi amacli mi dusunuyorsan, uygun gibi.
siparis uzerine el yapimi sentetik yay yapip, satabilecek seviyeye gelmek icin epey kursa devam etmen lazim ki 4 dersten sonra adam olurunu olmazini gorup ona gore belki fiyati asagi cekip , seni harbi zanaatkarliga yoneltecek.
-o-
+kocaeli esnaf ve sanatkarlar odasini arayip bu alanda kurs gorebilecegin yerler var mi cevrede arayip bir sor istersen.
-
Youtube'da "Türk Kılıçları ve Türk Okçuluk Tarihi" yazarak arama yaparsanız Tarihin Arka Odası programında detaylıca konuşmuşlardı. Epeyce uzun bir programdı. İlgili arkadaşlara faydalı olur.