Osmanlıdan Ne Kadar Para Kaldı
-
mimar bunu yazdı:
-----------------------------Osmanlı dan kalan asıl servetin farkında değiliz. başbakanlık arşivlerinde 100 milyondan fazla belge var. bunun bugüne kadar sadece 7 milyonu incelenmiş. ve bunu yapanlar da amerikalı israilli ve japon araştırmacılar. yani biz kendi tarihimizi bile elin gavurundan öğreniyoruz. yabancılar bu arşivleri inceleyip "osmanlı modelini" kendi devletlerinde uyguluyorlar. biz zamanında bu arşivlerin 50 milyonunu ATIK KAĞIT DİYE BULGARİSTANA SATMIŞIZ. tabi şimdi geri vermiyolar orjinallerini. kendi mirasımızı fotokopillerini parayla geri alıyoruz....
-----------------------------vay anasını sikiyim böyle olayın ya. keşke okumasaydım. moralim sinirlendi aq. :D
-
İmparatorluk çok ulusluluk demektir.Diger devletlere göre emperyalizm olabilr ama Osm dünyaya nam salmış hoşgörüsü vardır.Bizi bilen bilir emperyalizmle alakamız yotur :) sende vardır dememişsin zaten.
-
NiGht-7 bunu yazdı:
-----------------------------
mimar bunu yazdı:
-----------------------------Osmanlı dan kalan asıl servetin farkında değiliz. başbakanlık arşivlerinde 100 milyondan fazla belge var. bunun bugüne kadar sadece 7 milyonu incelenmiş. ve bunu yapanlar da amerikalı israilli ve japon araştırmacılar. yani biz kendi tarihimizi bile elin gavurundan öğreniyoruz. yabancılar bu arşivleri inceleyip "osmanlı modelini" kendi devletlerinde uyguluyorlar. biz zamanında bu arşivlerin 50 milyonunu ATIK KAĞIT DİYE BULGARİSTANA SATMIŞIZ. tabi şimdi geri vermiyolar orjinallerini. kendi mirasımızı fotokopillerini parayla geri alıyoruz....
-----------------------------vay anasını sikiyim böyle olayın ya. keşke okumasaydım. moralim sinirlendi aq. :D
-----------------------------
evet malesef durum bu kardeş. kendi arşivimizi bulgaristandaki kağıt fabrikasına atık kağıt diye aşırı ucuz bi fiyata vermişiz. şimdi adamlar bize fotokopisini o biçim paraya geri satıyo -
bu OSMANLI tarihinin kuruluş,yükleliş dönemlerini büyük şevkle okuyorum o konuların sorulduğu yazılılarda süper,ama duraklama hele bide dağılma:'( çalışasım gelmiyo kabul etmek bile istemiyorum bu devletin yıkıldığına:(
-
duraklama dönemi osmlının en geniş sınırlara ulaştıgı dönemdir doguda ve batıda 2.Viyana kuşatması ile osm gerileme dönemine girer duraklamada zevli bi dönem :)
-
ya borc kalmış olabilirde osmanlıdan bize kalan hazine? kaşıkçı elması, oakdar saraylar altın bilmemneler tahtlar kutsal emanetler, yani ödediğimiz borcun kaç katı bunları almaya yeterki?
-
para mara gececen o ayakları aq parayla alınmadı bu vatan TC vatan topragını ecnebi memleketlerden kurtardı gerisi hikaye :)