folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder ÖSS Süreci Ve Tavsiyelerim

ÖSS Süreci Ve Tavsiyelerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    Merhaba arkadaşlar, Son birkaç günümüz kaldı ÖSS için, ben 2 kez girdim bu sınava. Sınav öncesi, günü ve sonrası için birkaç sözüm olacak müsaadenizle. Öncesi; Var olan uyku düzeninizi kesinlikle bozmayın. evet bozmayın, eğer son 1 haftada sabah 7de kalkarak buna alışabileceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bu sadece günlerce üst üste yorgunluk birikmesine sebep olur ve ÖSS sabahı tüm o yorgunlukla savaşırsınız. Düzeniniz bozuksa bile sadece sınav sabahı 7de uyanın. Hiç olmazsa sadece birkaç saatlik uykunun eksikliğini çekersiniz. Sabaha kadar uyumuyorsanız o gece uyuyun bir tek istisna bu olmalı uyku düzeni için. Diğer bir konu ise yedikleriniz. Kesinlikle acılı yemeyin, ağır veya çok hafif de yemeyin. Ağır yerseniz sabah kahvaltı yapamaz, hafif yerseniz sabaha çok yersiniz. ikisi de beyni olumsuz etkiler. Sabahı; Sıradan bir kahvaltı yapın ancak fazla sıvı almayın. Sınav anında tuvalet ihtiyacı hoş olmayacaktır. Heyecandan çok su içmek yapılagelen bir hatadır. Kahvaltıda haşlanmış patates yiyin, hatta sınava az kala yiyin. Haşlanmış patates Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmalara göre beyin faaliyetlerini olumlu etkileyen ve beyni besleyen* etkenlere sahip olan en uygun besinlerdendir. * örn: Glikoz Sınav kağıdı önünüze geldiğinde birden heyecan yapmayın ve ani olarak çözmeye başlamayın. Kendinize birkaç saniye verin ve şöyle bir bakın kitapçığa. Zaten az zamanınız olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu birkaç saniye size uzun dakikalar olarak geri dönecektir. Unutmayın en önemli şey; motivasyon yani beynin hazır olması. Asla çözemediğiniz sorulara takılmayın bu hiçbir işe yaramaz. en fazla 2-3 dakikada çözemiyorsan atlamalısın demektir. Vakit kalırsa dönebilme şansın var nasılsa. Ben birçok kişiden duydum şu sözleri "bu soruya çok zaman harcamışım ama meğer sosyal çok kolaymış o soruyla uğraşırken son 15 soruya zaman kalmadı" Sonrası; Aslında bu bölümü daha sonra yazmak isterim ama birkaç şey söylemeden geçemeyeceğim. Hayatınızda bu sınav evet çok önemlidir ama ne sizi kurtarır ne sizi öldürür. Hayat büyük ölçüde sizin seçimlerinizde saklı, sizin kararlarınızda... ÖSS ne ölüm anınız ne evliliğiniz. Önemli olsa da birçoklarının büyüttüğü kadar korkutucu olmayan bir efsanedir ÖSS. Ve son olarak bu sınav, karakterinizi ve gelecekteki başarınızı ölçmeyecek, lise boyunca edindiğiniz bilgileri ölçecek. Sorularınız var ise ben buralardayım =) Başarılar...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    Merhaba arkadaşlar,
    Son birkaç günümüz kaldı ÖSS için, ben 2 kez girdim bu sınava.
    Sınav öncesi, günü ve sonrası için birkaç sözüm olacak müsaadenizle.
    Cool
    Öncesi;
    Var olan uyku düzeninizi kesinlikle bozmayın. evet bozmayın, eğer son 1 haftada sabah 7de kalkarak buna alışabileceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bu sadece günlerce üst üste yorgunluk birikmesine sebep olur ve ÖSS sabahı tüm o yorgunlukla savaşırsınız.
    Düzeniniz bozuksa bile sadece sınav sabahı 7de uyanın. Hiç olmazsa sadece birkaç saatlik uykunun eksikliğini çekersiniz. Sabaha kadar uyumuyorsanız o gece uyuyun bir tek istisna bu olmalı uyku düzeni için.

Diğer bir konu ise yedikleriniz. Kesinlikle acılı yemeyin, ağır veya çok hafif de yemeyin. Ağır yerseniz sabah kahvaltı yapamaz, hafif yerseniz sabaha çok yersiniz. ikisi de beyni olumsuz etkiler.
    Huh
    Sabahı;
    Sıradan bir kahvaltı yapın ancak fazla sıvı almayın. Sınav anında tuvalet ihtiyacı hoş olmayacaktır. Heyecandan çok su içmek yapılagelen bir hatadır.
    Kahvaltıda haşlanmış patates yiyin, hatta sınava az kala yiyin. 
    Haşlanmış patates Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmalara göre beyin faaliyetlerini olumlu etkileyen ve beyni besleyen* etkenlere sahip olan en uygun besinlerdendir. * örn: Glikoz

Sınav kağıdı önünüze geldiğinde birden heyecan yapmayın ve ani olarak çözmeye başlamayın. Kendinize birkaç saniye verin ve şöyle bir bakın kitapçığa. Zaten az zamanınız olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu birkaç saniye size uzun dakikalar olarak geri dönecektir. 
    Unutmayın en önemli şey; motivasyon yani beynin hazır olması.
    Asla çözemediğiniz sorulara takılmayın bu hiçbir işe yaramaz. en fazla 2-3 dakikada çözemiyorsan atlamalısın demektir. Vakit kalırsa dönebilme şansın var nasılsa. 
    Confused
    Ben birçok kişiden duydum şu sözleri
    "bu soruya çok zaman harcamışım ama meğer sosyal çok kolaymış o soruyla uğraşırken son 15 soruya zaman kalmadı"
    Sleepy
    Sonrası;
    Aslında bu bölümü daha sonra yazmak isterim ama birkaç şey söylemeden geçemeyeceğim.
    Hayatınızda bu sınav evet çok önemlidir ama ne sizi kurtarır ne sizi öldürür. Hayat büyük ölçüde sizin seçimlerinizde saklı, sizin kararlarınızda...
    ÖSS ne ölüm anınız ne evliliğiniz. Önemli olsa da birçoklarının büyüttüğü kadar korkutucu olmayan bir efsanedir ÖSS.
    Ve son olarak bu sınav, karakterinizi ve gelecekteki başarınızı ölçmeyecek, lise boyunca edindiğiniz bilgileri ölçecek.

Sorularınız var ise ben buralardayım =)
    Angel

Başarılar... 

Prometheus 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

fen2den 10net yapayım tarikata crazy kolbastı oynucam. :|

mat2de kaç tane geometri çıkıyo bu sene ?

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

Alıntı olarak cevap vereyim

2009 ÖSS Soru Dağılımındaki Değişiklikler

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, ortaöğretimde eğitim süresinin 4 yıla çıkarılması ve haftalık ders çizelgesindeki değişikliklere paralel olarak 2009 ÖSS testlerin kapsamlarını yeniden belirledi. 2009 ÖSS sınavındaki soru dağılım değişiklikleri:

TÜRKÇE

Türkçe testindeki Türkçe’yi kullanma gücü ile ilgili soruların yüzde yüz olan payında değişiklik yapılmadı.

MATEMATİK-1

Matematik testindeki Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücüyle ilgili soruların yüzde yüz olan payında değişiklik yapılmadı.

SOSYAL 1

Sosyal-1 testinin Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular bölümünde de değişikliğe gidilmedi. Bu kapsamdaki sorularda Tarih yüzde 43, Coğrafya yüzde 34, Felsefe yüzde 23 oranında kaldı.

FEN-1

Fen-1 testindeki Fen bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorularındaki Fizik sorularının payı yüzde 43’den yüzde 33.3’e indirildi, Kimya sorularının payı yüzde 30’dan yüzde 33.3’e, biyoloji sorularının payı ise yüzde 27’den yüzde 33.3’e çıkarıldı. Böylece Fen-1 testinde Fizik soruları azaldı, Biyoloji ve Kimya soruları arttı.

EDEBIYAT-SOSYAL

Edebiyat-Sosyal testindeki Psikoloji soruları Sosyal-2 testine dahil edildi. Edebiyat-Sosyal testinin Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım sorularının oranı yüzde 57’den yüzde 67’ye, Coğrafya sorularının oranı yüzde 27’den yüzde 33’e yükseltildi. Bu testteki Coğrafya soruları Türkçe-Matematik alanında okutulan Coğrafya dersinin konularıyla sınırlı olacak.

SOSYAL-2

Sosyal-2 testinin Tarih (Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dahil) oranı yüzde 43’den yüzde 44’e çıkarıldı, Coğrafya sorularının oranı yüzde 23’den yüzde 17’ye, Sosyoloji soruları yüzde 17’den 13’e, Mantık soruları yüzde 17’den yüzde 13’e indirildi. Edebiyat-Sosyal testindeki Psikoloji soruları Sosyal-2 testine alındı. Edebiyat-Sosyal bölümünde yüzde 16 olan Psikoloji sorularının oranı Sosyal-2 testi içinde yüzde 13 olarak belirlendi.

MATEMATİK-2

Matematik-2 testine Analitik Geometri soruları eklendi. Bu soruların test içindeki oranı yüzde 10 oldu. Bu test içindeki Matematik sorularının oranı yüzde 70’den yüzde 60’a indi, Geometri sorularının yüzde 30’luk oranı aynı kaldı.

FEN-2

Fen-2 testindeki Fizik sorularının oranı yüzde 43’den yüzde 33.3’e indirildi. Kimya soruları yüzde 30’dan yüzde 33.3’e, Biyoloji sorularının oranı ise yüzde 27’den yüzde 33.3’e yükseltildi. Fen-2 testinde Fen-1 testinde oldugu gibi Fizik, Kimya ve Bijoloji soruların oranları yüzde 33’e çekilerek dağılım eşitlendi. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

eyvallah.

demekki mat2de 18mat 12geo çıkacak analitikle :|

hayallerim suya düştü.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Harika yorum harika insan.Cok guzel yazmissin.

https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

2.üniyi bitirecek biri olarak,nacizane tavsiyelerim : ) Deneyin,farkı görün,şimdiden başarılar dostlar..

1-Okunmuş pirinçleri okunma süresi sırasına göre,sırayla yutun,dişinizin arasına kaçırmayın,zira çıkartması uzun sürer.
    2-Okunmuş suyu,yudum yudum için,bi de siz okuyun.
    3-Okunmuş kalemle işaretleyin,yanlış yaparsanız,okunmuş silgiyle silin.
    4-Mümkünse görevliden okunmuş cevap kağıdı isteyin.
    5-Bir gün önceden sınav salonunu görün,mümkünse görevliye çaktırmadan,sıranızı da okuyun,okutturun,görevliyi tembihleyin,sıramı başka sırayla değiştirme abü diyin
    6-Yapamadığınız soru olursa panik yapmayın,önce “hay ben bu soruyu soranın ….” noktalı yeri doldurarak bi küfür sallayın,rahatlayın.Sonra soruyu boş bırakın,zamanınız kalırsa,önce bi küfür daha eder,sonra çözersiniz.
    7-Soruyu gene çözemezseniz,gene panik yapmayın,son çare sallamaktır.Sallarken tutarlı olun,sallamanın da adabı vardır.Önce seçenekleri ikiye indirmeye çalışın
    8-Eğer A ile B seçeneği arasında kalırsanız,mutlaka C’yi işaretleyin,kesin bi yerde yanlış yapmışsındır.
    9-Arka arkaya 5 defa E seçeneğini işaretlediysen,kıllanıcak bi durum yoktur,arka arkaya 5 tane de A seçeneğini işaretlersin,durum dengelenir.
    10-Eğer sınavı bitirdiğinde,halan 1 saat varsa,Ya Öss’de ilk 100′e gireceksindir,ya da sınavın içine sıçmışsındır.İlk 100′e girme ihtimalin düşük olduğuna göre.Anaya-babaya bahane uydurmak için dolu dolu 60 dakikan var,iyi düşün,en tutarlısını seç!

Çekil,Önümden Çekil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    karatahta mükemmel yazmışsın hacı :D Koptum ya :G :D

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SeYFi25
    SeYFi25's avatar
    Erkek
    karatahta süper yazmışsın okuma kısımlarını yapmadım da.Diğer söylediklerini yapıcam.Abi ama 5 tane üst üste de E olmaz ki :D

Profilime altıncı yorumumu aldım :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek
    amk sınavı bi geçsn bende taşağa alıp böle yazcam buraya hatta össnin ertesi günü yapcam bunu evet yapcam :@

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

Hybris bunu yazdı:
    -----------------------------
    amk sınavı bi geçsn bende taşağa alıp böle yazcam buraya hatta össnin ertesi günü yapcam bunu evet yapcam :@
    ----------------------------- 

sen sınavı güzel geçir geyiklerin de benden =)

misal : öss nedir?

a)  Öpüşürken Sallanan Sandaye 

b) Öğleden Sonra Sevişenler

c) Ölünce Sevemezsem Seni

d)  öğrenciyi sıçtırtma sınavı 

Toplam Hit: 5306 Toplam Mesaj: 39