Öss Ve Meslek Liseleri
-
Şimdi ben Ticaret lisesinde bilişim bölümü okuyorum Üni. de bilişim bölümüne girmem için 4 senelik okumam için öss ye mi girmem gerek ?
Yani össye girmem gerekiyorsa biz 3 ve 4. sınıfda matematik işlemicez ama össde matematik çıkacak + biz kimya ve biyolojiyide sadece lise 1 de gördük onlarda cıkıyor galiba össde benim simdi durum ne olacak onu anlamadım.
2 senelik geçiside kaldırmışlar :S
-
sadece senin dönemin öyle olacak kaderine yan artık müfredetta düzenlemeileher sene o sayısal dersler okutulacak sizin kuşak kaderine yansın düz lise sözelciydim bende sayısal ders sadece lise 1 de gördüm artık kalkmış her sne görecekmişöğrenciler bölümü ne olursa olsun ağırlıklı olarak kendi alan dersleri tabi ama sayısalda olacak anlayacağınız
-
Hocam ille kazanıcam diyorsan dershaneye gidersin her sene. Ben Anadolu Teknik Lisesi son sınıf öğrencisiydim dün bitirdim okulu iznimi falan aldım karnelere kadar okula gitmicem neyse
benim bölüm Otomatik Kumanda ; ATL olduğumuzdan tüm dersler + meslek dersleri gördüm. Hatta ve hatta öss'de sayısal 2 çözmediğimiz halde derslerde sayısal 2 işledik :)
Organik kimyaya kafam girsin :D
-
öyle dandik bi eğitim sistemimiz varki işlenen konular öss de çıkmıyor işlemediklerimiz çıkıyor...
-
bu sene 2 yıllıklar için son sene , girebilirsin , kendi bölümünde tercih yapabilirsin sınavsız geçiş için ama diğer bölümlere geçtiğinde alan dışı oldugu için Öss puanı ile girmeye çalışırsınki buda biraz zor, çünkü önce o bölümün ATL TL EML si girecek sonra bunların Meteb dışındakileri girecek ve en son siz gireceksiniz o da puanı en yüksekten aşa dogru =) bilmem anlatabildim mi...
-
ahh canım benım eğitim sistemi bu bende meslek liseli çıkışlıyım biz ve bizim gibiler götünüde yırtsa adam akıllı universiteye gıdemez 2 yılık gecişide kaldrmıslar ben zaten gıtmemişdim keşke gitseydim 8/
-
efsun bunu yazdı:
-----------------------------
bu sene 2 yıllıklar için son sene , girebilirsin , kendi bölümünde tercih yapabilirsin sınavsız geçiş için ama diğer bölümlere geçtiğinde alan dışı oldugu için Öss puanı ile girmeye çalışırsınki buda biraz zor, çünkü önce o bölümün ATL TL EML si girecek sonra bunların Meteb dışındakileri girecek ve en son siz gireceksiniz o da puanı en yüksekten aşa dogru =) bilmem anlatabildim mi...
-----------------------------Hocam suan 10. sınıfdayım ben.Yani geçti mi benim 2 senelik sınavsız geçiş şansım ?
Devlet öğrencinin anasını ağlatmaya çalışıyor resmen.Ulan meslek sahibi olalım diye meslek lisesine gittik üniversite yada yüksek okul okumasan hiç bir halt olamıyon.
-
Hocam ben mühendisliğe giremiyorum bu sene, seneye girilcek diyor ama bilemicem. Neyse 1 yıl bekleyeceğime hazır vatandaşlığımda varken Bulgaristan'da okumaya gidiyorum kısmetse :)
Mekatronik mühendisliği okumaya gidiyorum inş. :)
-
sınavsız geçişin kaldırıldığı cok isabet olmuş, çünkü meslek yüksek okullarının kalitesi rezil durumda...
sınıfların %50 si okuma yazma bile bilmeyen insanlardan oluşuyor...
-
arkadaşım şansızzor valla şimdi öss girecen sözelden büyük ihtimal gideceğin yer en iyi öğretmenlik eğer okuduğun bölüme hakimsen sana tavsiyem ticaret seni bekliyo bilişim sektöründen çok ekmek yersin sen işinin en iyisini yaptıktan sonra kimse sana ne okudun diye sormaz.üni. işi olmassa kendini geliştirmeye bak...derim nacizane:)
-
2010 da yeni öss sistemi devreye girecek. Sen bu sistemi merak ediyorsun. Meslek liseleri genel liseler gibi tercih yapabilecek ayrıca kendi bölümünden tercih yaparsa ek puanını alacak. Yani bir bakıma şimdiki öğretmen liseleri gibi kıymete binmesi bekleniyor. Tabi ders içeriklerinin de düzenlenmesi şart diye düşünüyorum. Sen bilişim bölümü olarak sayısal alanlardan da tercih yapabileceksin ve puan kırılması söz konusu olmayacak. Bilişim seçersen de ek puan alacaksın. Yalnız şu anki açıklamalar olayın mantığını anlatmaya yönelikti. Ünal yarımğanın açıklamlarına göre bu yorumlar. Yeni gelen sistemle puan türleri değişebilecek. Çünkü yeni sistemin mantığı sayısal,ea,sözel diye 3 tane puan türü değil biyoloji ağırlıklı sayısal, fizik ağırlıklı sayısal, matematik ağırlıklı ea, sosyal bilimler ağırlıklı sözel gibi birçok puan türleri olacak. Mesela tıp fakülteleri biyoloji ve kimya ağırlıklı hesplanmış puana göre öğrenci alacak. Yani yetenek alanları olarak testler doğrudan mesleğe yönelik olmuş olacak.
Kafan karışmasın şu an ayrıntılı yayınlanması için erken en geç 2010 ÖSS için yayınlanan kılavuzda her şey belli olacaktır. Yeni sistemde bilişim bölümündeyken bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği seçersen say-1 puan türü kalır mı bilemem ama ek puanını alacaksın yine.
4 senelik okuman için şimdiki sistemde de öss puanı şart zaten. Sınavsız geçiş kalkacak ama zaten yine düşük bir puanla giriş yapılabilecek. 2 aşamlı sınav geliyor yine. Ön lisans ve meslek yüksek okulları için 1. aşama sınav. Lisans programları için de 2. aşamadaki girilecek ayrı ayrı testlerden oluştulacak puan türlerine göre tercih yapılacak.