folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder ÖSS’De De Başarı Puanı Hatası

ÖSS’De De Başarı Puanı Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in “okyanusta bir damla” ifadesiyle küçük olduğunu savunduğu OKS’deki hata, ÖSS’ye de yansıdı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Ünal Yarımağan, okullar tarafından ÖSYM’ye bildirilen başarı puanlarında hata olduğu yönünde “epeyce” başvuru olduğunu açıkladı.

Üniversite adaylarının puanlarda yanlışlık olduğuna dair itirazlarının ÖSYM tarafından değerlendirildiğini belirten Prof. Yarımağan, Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla puanları tekrar istediklerini, buna göre gerekli düzeltmelerin yapılacağını bildirdi.

Okulların söz konusu puanları bilgisayar aracılığıyla kendilerine ilettiğini kaydeden Yarımağan, adayların puanlarda yanlışlık olduğuna dair itirazlarının ÖSYM tarafından değerlendirildiğini anlattı.

YANLIŞLIK SIRALAMAYI ETKİLER
    Puanlar resmi kanallardan teyit edildikten sonra gerekli düzeltmenin yapılacağını belirten Prof. Yarımağan, şöyle konuştu:

“ÖSYM’de hata yok. Bireysel düzeyde, okulların Ortaöğretim Başarı Puanı’nı yanlış bildirmesine bağlı hatalar var. Puanı okullardan yanlış bildirilen epeyce aday var. Adaylar başvuruyorlar, ‘Okulun bildirdiği puan doğru değil, doğrusu budur’ diyorlar. Biz de Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla, resmi kanaldan, puanların tekrar bildirilmesini istiyoruz. Bu kanaldan gelecek puanlara göre gerekli düzeltmeleri yapacağız. Notları resmi kanaldan istiyoruz. Çünkü çocuklar isteyerek ya da istemeyerek puanlarını yanlış bildirebilirler. Böyle bir yanlışlık 100 kişide bir kişide bile olsa diğer çocukların sıralamasını etkiler. Bu yüzden resmi kanaldan puanları bekliyoruz.”

TEMMUZ SONUNA KADAR BİZE ULAŞIN
    ÖSYM’ye okullardan da yanlış bildirim yapıldığına ilişkin başvurular olduğunu aktaran Yarımağan, itirazların en kısa sürede kendilerine ulaştırılmasını istedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, “Bu ayın sonuna kadar bize ulaşsın ki, yerleştirmeyi sağlıklı bilgiler üzerinden yapalım” diye konuştu.

Hoop.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    yapacağınız işin te amk.

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

haber nerde yazıyor

bi link atsana

www.atsizcilar.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Erkek

http://www.ntvmsnbc.com.tr/news/414740.asp#storyContinues

ama sanırım 2006 2007 mezunları için cünkü önceki senelerin öğrencilerinin başarı puanları değişmez. genede bir ilgilenin 

Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

benim başarı puanımda hatalı anasını satayım.nereye bildireceğim ben onu? 60 gelmiş 85 gelmesi gerekiyor okul 5.cisiyim anasını satayım.(meslek lisesi)

bilgisi olan varsa yazsın plsss ???

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek
    ya arkadaşlar benimde bununla ilgili bi kaygım war sölemişdim ama kimse cevap yazmamışdı.ben endüstri olarak bitirdiğimde okul puanım 80 küsür gelmişdi.fakat bi sene dha okuma hakkım wardı kullandım teknik lise olarak bitirdim okulumu puan yükseliceğine 70lere kadar düşdü bi bilginiz war mı acaba.

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

100 lük not sistemi olduğu için olabiliyor ortalama diploma notlarında.

300 kişi mağdur muş itiraz etme hakları var bu ayın sonuna kadar sanırım... 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

ulan amk bide bu sene hiç hata felan

yok bu sene güzel oldu diyolardı

kançıklar  al işte sana hata  

bi şeyide doğru yap amk

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CameL
    CameL's avatar
    Erkek
    meb e kafam girsin =)

Haberin var mı seni çok sevdiğimden ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    utku_bahadir bunu yazdı:
    -----------------------------
    meb e kafam girsin =)
    Benimde:D

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek
    nakamura2 bunu yazdı:
    utku_bahadir bunu yazdı:
    meb e kafam girsin =)
    Benimde:D