folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ösym Harçları Kimin Hesabına Aktarıldı?

Ösym Harçları Kimin Hesabına Aktarıldı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Kıbrıs’ın%20harcı%20kimin%20hesabında

Kıbrıs’ın harcı kimin hesabında

ÖSYM’nin hesabına, KKTC’den yatırılan sınav ile harç paralarının Türkiye’deki hesaplara aktarılmayarak milyonlarca lira vurgun yapıldığı ileri sürülüyor.

KAMU Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni bir iddia üzerine çalışma başlattı. 2002’de Döner Sermaye İşletmesi, 2007’de ise Kamu İhale Kanunu’nda (KİK) yapılan değişiklikle tamamı Sayıştay denetimine açılan Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM), KKTC’den kurum hesabına yatırılan sınav ve harç paralarının, Türkiye’ye aktarılmadığı öne sürülüyor.

5 yıldızlı tatil bütçeden

ÖSYM’de görevli bazı üst düzey bürokratların, bu paraları örtülü ödenek gibi kullanarak yakınlarının hesaplarına aktardıkları, daha sonra KKTC’de kendi adlarına villa ya da arsa satın aldıkları iddia ediliyor. KKTC’de beş yıldızlı otellerde aileleriyle birlikte tatil yapan bazı ÖSYM bürokratlarının da yine ödemeleri ÖSYM bütçesinden yaptığı sanılıyor.

Mali kayıtlar araştırılıyor

2009’da 6 bin 510 öğrencinin kayıt yaptırdığı KKTC üniversitelerinde, halen 21 bin öğrencinin eğitime devam ettiği ve ÖSYM’nin hesabına yılda ortalama 350 bin TL aktarılması gerektiği tespit edildi. Üç yıldır düzenli olarak Türkiye’ye aktarılan paraların, geçmiş yıllarda nerelere harcandığının bulunması amacıyla 1990’dan sonraki tüm mali kayıtlar araştırılıyor. ÖSYM’nin, Türkiye’deki yıllık bütçesinin yaklaşık 250 milyon TL olduğu ve kurumda en son 28 yıl önce mali hesapların incelendiği öğrenildi.

Hesap, Açık Öğretim’de

KKTC’de ÖSYM aracılığıyla sınava girenlerin, harç ya da sınav parası yatırarak dekontları aldıkları İş Bankası hesabının Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi denetiminde olduğu ortaya çıktı. ÖSYM Lefkoşa merkezinin denetiminin Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde olduğunu ve Açık Öğretim rektörlüğünün de KKTC’de bir temsilcilerine bu hesabı kullanabilme yetkisi verdiği belirlendi.

Kamera kayıtları TÜBİTAK’a gidecek

ÖSYM’ye yapılan baskında el konulan güvenlik kamerası kayıtlarının ön incelemesi tamamlandı. Uzmanlar, KPSS sınavı öncesinde kamera kayıtlarında bazı günlerin silindiği yönünde bilgilere ulaştı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, kayıtları TÜBİTAK’a göndererek incelenmesini istedi. ÖSYM yetkilileri, skandalın ortaya çıktığı dönemde yaptıkları açıklamada, kamera kayıtlarının bir ay saklandığını ve daha sonra otomatik olarak silindiğini açıklamışlardı.

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Yeter aq ya bi ayar çeksinler şu olaya ya

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:
    -----------------------------

yetmez hacı iyice didiklensinki çeki düzen versinler kendilerine

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

HanDsomE bunu yazdı:

hocam her saniye bir yerden yırtık dondan çkar gibi bişe çıkıyo. ÖSYM'e güven Sıfır artık. Ben arkadaşım kardeşim vs akrabam bu sınava girdiğinde sürekli temkinli davrancak. ee birileri 1 yıl g.tunu devirip yatsın sorular gelsin öküz ezberlemesin bile kulaklıkla komut verilsin. biz yırtılak 1 yıl. Bence şunlara şu .bneliği yapanlara minimum 9ar sene vericen ki rahatlayalım. Malesef ağır yasalarımız malesf ağır değil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jizz_jix
    jizz_jix's avatar
    Erkek

Alper doğru diyo bunları etiketlemessen  düzen tutmaz ara sıra böyle yaptıkları işi piyasaya sürecen Adam olurlar böyle böyle.

TURKCELL
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Ayar versen ne olacak ki, hırsızlığın kılıfı değişecek.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LordVader
    LordVader's avatar
    Erkek

Yaw o degilde $u insanlarin her sinava yanlarinda bi su goturme meraki nedir hic anlami$ degilim:|

Kac kere ossye girdim, herkeste bi su:|

Ben tuvalete gitmemek icin dua ediyorum adamlar urenal torbayi doldurmak icin can atiyo:|

I find your lack of faith disturbing.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

LordVader bunu yazdı:

Yaw o degilde $u insanlarin her sinava yanlarinda bi su goturme meraki nedir hic anlami$ degilim:|

Ben tuvalete gitmemek icin dua ediyorum adamlar urenal torbayi doldurmak icin can atiyo:|

en son hiltonda girdiğim yazılı sınavda masalarda sular şekerler pastalar vardı :))

koymuşum sınavına dedim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

LordVader bunu yazdı:

en son hiltonda girdiğim yazılı sınavda masalarda sular şekerler pastalar vardı :))

koymuşum sınavına dedim :)

günmü var acaba:D kadınlar matinesine çevirmilşer

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

HanDsomE bunu yazdı:

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

nereye el atsalar ellerinde kalıyo zatn ne biçim sistemdir bunca yıl nası farketmediler de şimdi tüm kirli çamaşırları döküyolar gene bunu gündem yapıp ne planlıyolar merak ediorum paranoyak oldum iice

dewdim dewrildim geldim
Toplam Hit: 2727 Toplam Mesaj: 20