folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder ÖSYM'nin Büyük Terbiyesizliği (!)

ÖSYM'nin Büyük Terbiyesizliği (!)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

fth_ bunu yazdı:
    -----------------------------

öss geçen yıl türkce sorularında ters köşeye yatırmadı sadece zor sordu, zor sormakla ters köşeye yatırmayı aynı kabul ediyorsan bişey diyemem ama turkce sorularında asla sacma-yanlıs-eksik birşey yoktu

enson 1970 yılında cıkan mantık sorusunu tekrar sorulmasının sacmalık oldugunu soylemişsin, milli egitimin müfredatında ders kitaplarında mantık diye bi konu var ve okullarda da gayet guzel işleniyo, ösym son 10 yıldır cıkan konulardan soru soracam gibisinden bir acıklama yapmadı, müfredatta olan her konudan soru sorabilirdi vede sordu, ustelik gecen yıl soru sayısı azken bile biz mantıktan 40 yıl once cıkmıs belki yine cıkar diye onlarca soru çözdük ama cıkmadı, bu yıl soru sayısıda arttı, ve hedefi olan bi ogrencinin mantıgada calısması gerekiyordu, enazından niye mantık sorusu cıktı diye sınav sonrasında ösym ye bok atmaması gerekir.

össde simdiye kadar cıkan bütün sorular okulda dagıtılan müfredat kitaplarında gecer, edebiyata okadar calışırsın ezberlersin yalar yutarsın ama hiç adını duymadıgın bi adamı sorarlar, ama müfredat kitabına bakarsan ufak bi ayrıntıda adamın adı gecmiştir ama kimsenin dikkatini cekmemiştir,

matematik bolumu moral düzeltecek cinstendi diyosun, öss ogrencinin moralini duzeltip bozmayı hedefleyen bi sınav değil, her sene bi kac bolum zor olur bikac bolum kolay olur, cıkmıs öss sınavlarını cozersen bunu anlarsın

ama sunuda belirteyim yanlış soru vardır ona bişey diyemem, ösymnin ayıbıdır, ama bu konuyuda millet kendi cıkarına kullanıyo
    medyatik olma çabaları sonunda bol keseden atılıyor, 2009 össden sonra 5 soru iptal olacak diye birsuru dersane bangır bangır bagırdılar ama hiçbişey olmadı yanlıs soru falan yoktu

son olarakta bir tane soru yanlış cıktı diye yada türkce zor cıktı diye olayı nası siyasi bi hale getirdigini gercekten kavrayabilmiş deilim, bu bana göre tamamen öküzün altında buzağı aramaktan başka birşey deil
    ösym yıllardır bu sınavı yapıyor, yıllardır genel olarak aynı sınav taktiğini uyguluyor, ve ara sıra hatalı sorular cıkıyor,ve bazı bölümlerden bazı yıllarda zor sorular gelebiliyor,

cok fazla anlam yüklememek lazım bir sınava.

Hiç bu yönden bakmamıştım. Sen de haklısın

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hereisnopeace
    hereisnopeace's avatar
    Erkek

katılıyorum +1

Abaza ve Eziğim :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Mantık sorusunu doğru yaptım :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. Güya hepsi yorum sorusu olacaktı. Bilgi sormaları çok saçma oldu. Şimdi seneye de millet tarihe kasar bu sefer mat zor olur fen zor olur vs. Kısaca ilk ygs çok boktandı.

We can be more, we can be much more.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Hocam benim bildiğim o imam hatip lisesinde ki öğrencilere bence kendi yorumum ne kadar anlat yinede yapamaz onlar o yuzden sıkıntı yok zor olmasa daha iyi olurmuş tabi herkes için  (:

Ben bu insanları anlamıyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:

Konuyu açan arkadaşa katılıyorum. Güya hepsi yorum sorusu olacaktı. Bilgi sormaları çok saçma oldu. Şimdi seneye de millet tarihe kasar bu sefer mat zor olur fen zor olur vs. Kısaca ilk ygs çok boktandı.

dai tarih kasacak adamın mat la fizikle işi ne

(yeni sistem nasıl bilmiyorum ama )

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

lise sonum. 1 senem gitti götümü yırttım kastımda kastım anlatsam dertlerimi bitmez. bizene lan diyenilirsiniz demenizde lazım sonuçta kim için çalıştım ? kendim için çalıstım. kendi geleceğim için yaptım. denemelerde 400 den aşa inmezdim türkçeyi 40 dakkada bitirir en az 35 net yapardım okadar deneme çözdümki. ygs de daha kolay gelir diye beklerken türkçeyi bitirdim tam 65 dakikam geçmiş ve 10 boşum vardı. bi soruyu 2 kere okuyorum en az. daha bu saatten sonra ne yapabilirsinki. o türkçe ve sosyal sorularını hazırlayanlara selamlar. çöpe giden 1 yıl geçmiş olsun. 350 puan falan yapıcam. 1 sene okadar calısmanın karşılıgı bumuydu ? keşke şöyle böyle yapsaydım demiyorum rahatım çünkü elimden geleni yaptım bütün sene. onca calısmamın karşılığu bumuydu. 25 türkçe 20 sosyal 35 mat 25 fen. başka bişey demiyorum diyemiyorum

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

mantık sorusu hangiaiydi yav_ açılmış bi zar vardı omu?

Toplam Hit: 2723 Toplam Mesaj: 19