folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Otobüs Firmalarında "Bayan Muavinler"

Otobüs Firmalarında "Bayan Muavinler"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Gurbette öğrencilik zor zanaat.

Maddi sıkıntılar, derslerle boğuşmalar, ödevler, projeler, araştırmalar, yemek sıkıntısı, bulaşık sıkıntısı, çamaşır sıkıntısı vs. derken; bir sıkıntı da, gurbetteki öğrencinin belli bir kısmının baş belasıdır: Memlekete gidiş-geliş.

Doğru… Uçak firmalarının sayısı arttı. Promosyonlar arttı, indirimler çoğaldı; uçakla seyahat etmek için birçok kolaylık artık mümkün; ama öğrenci tayfasının henüz yüzde kaçı memlekete gidip gelirken, çoğunlukla uçakla seyahat yapabiliyor?

Çok azı değil mi? Evet…

Ben de memleketinden kopamayan ve genellikle bir uçak vasıtasıyla memlekete gitme düşüncesine “acaba?” demek zorunda olan öğrencilerdenim.

Yani, bir süre daha otobüsle seyahate devam.

Kısa bir süredir ise; otobüs firmalarında gözüme çarpan bir gelişme yaşanıyor: Bayan Muavinler.

Sürekli Kayseri menşeili büyük bir firmayla yolculuk yapıyorum ve gözlemlerime göre bu firmanın da bütün muavinleri bayan.

Türkiye genelinde de birçok firmada bu durum mevcut.

Vallahi, iyi cesaret. Türkiye’de firmalar resmen hedef kitlelerine meydan okuyor. Bir nevi “biz istersek her şeyi yaparız.” mesajı. Ha biraz da uçak firmalarına gönderme diye de yorumlayabiliriz.

İlk başlarda Türk halkı garipsedi bu durumu. Özellikle de erkek yolcular.

Alışamadılar bir. Utandılar yardım isterken. İkramları kabul etmediler çoğu zaman. Çünkü utandılar demiş miydim? Evet, utandılar ve konuşamadılar; anlaşamadılar bayan muavinlerle…

Anadolu halkı henüz bu değişikliği kaldırabilecek kadar öz güven sağlamadı diye düşünüyorum. Ama alışacaklar tabii ki.

Ayrıca;
    - Hırlısı var, hırsızı var, sapığı var, tecavüzcüsü var, utangacı var, karamsarı var, kibirlisi var, kendini beğenmişi var.

Bayan muavinlerin taciz edildiği ya da kötü ithamlarla karşılaştığı oluyor doğal olarak. Ee, zor iş. Bu bayanların yaptığı işi çoğu erkek yapamaz, o kadar zor iş yani.

Bayan muavinlerin, erkek yolculara yaklaşımı da değişiyor tabii. Daha duygusal yaklaştıkları için, tüm erkekleri aynı kefeye koyabiliyorlar. Bayan muavine olağan zerafeti göstermeye ve efendiliğinizi hiç olmadığı kadar korumaya çalışırken; sebepsiz terslenmeler ya da anlamsız sorular karşısında kaldığınız oluyor tabii.

İkramlar verilirken “Siz ne istersiniz?” lafını duymayı beklerken; “Sen ne istiyorsun?” tokatını hissedebiliyoruz arada.

Ama anlayışla karşılıyorum şahsen.

Ne kadar gerekliydi bilmiyorum; ama firmaların bu çıkışı ve bayanların bu medeni cesaretini takdir ediyorum.

Gerçekten iyi cesaret…

Tebrik ederim.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Edit: Düzenleme yaparken yanlışlıkla alıntı yap deyip, yayınladım :) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam bizim ülkemizde bayan olmak baştan başa zor bi durum. Hani derler ya ben şanslı olsam anamdan kız doğardım diye, bizim ülkede öyle değil be hocam.

since 2005 // tbt
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Sadece kekini al ve ye bu kadar basit. Utanmak sıkılmak bayılmak nedir lan /: Kız ne içersiniz diye soruyo fak badim olur musun diye değil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam erkek muavin vardı istanbula giderken kamilde aynısını bana demişti "sen ne istersin" diye.

Sen ? Bu samimiyet nerden geliyor demiştim :D Size çevirmişti olayı :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Erkek

Bence gayet olağan birşey, bu bayanlar erkek kadın eşitliği diye ortalığı birbirine katmayı biliyorlar, bi zahmet bunuda yapsınlar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Çok zorladın heralde yazarken .Boş bir yazı olmuş kusura bakma.

Yıllar önce kamilkoç metro gibi firmalar kadın kabin içi araç memuru kullanmakta ıdıler.öncelikle muavın aracın bakımı garajlarda trafik şube işlemleri vs işlemleri yaparlar.Cay kahve vs dağıtımını yapanlar kabin memurlarıdır.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek
    escinsel muavin var da kiz niye olmasin? Taniyorum da ondan hemde Kayseri doğumlu iki firmada da var :)

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

:D ben tebrik ediyorum sadece kendilerini 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

İstanbul - Antalya hattında hiç denk gelmedi bana ama olması güzel bişey. Karşı cinsdir falan o bakımdan demiyorum en azından erkek muavinlerden daha kibar olur. Valizleri indir bindir onlara göre değil ama ikram konusu kesinlikle onlara göre.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLdPriNCe
    coLdPriNCe's avatar
    Erkek

biz herşeyi yaparız mesajı mı? meydan okuma mı?

hocam sakın o değişimin asıl nedeni pahalı uçak biletine parası yetmeyen insanların uçaktaymışçasına hissetmesi olmasın?

De genio e de louco, todos temos um pouco!
Toplam Hit: 4737 Toplam Mesaj: 32