Otomobil Periyodik Bakım Hk.
-
Belli ki sanayinin çorbasını içip dürümünü yememişsin. Sen yetkili servisten şaşma hocam.
-
parçaları orjinal al usta bul değiştir castrol alıyorum ben motor yağını, kendi satıyor castrol online sitelerde hepsiburada'da felan. bunlar çok önemli sorun yaratacak parçalar bile değil bence. ve filtre takılırken koku bastır tertemiz kokar.
-
Özelde yaptirman cok daha cazip.
Motor sanzuman indirmeyecek zaten (!)
Alt tarafi yag ve filtre degisimlerini yapacak.
Bilindik markalardan yag ve filtre al, ustanin birine taktir 1 saatte isin biter.
-
citroen spacetourer MARKA aracim yolda hararet gostergesi yandi sondu.. SOLUGU Citroen servisinde ALDIM .. SU pompasi SIZLERLE omur.. su pompasi degisince otamatikman kayislarda degisiyor (triger KAYISI vs) toplam MASRAF 2000 euro.. kabul ETTIM Ama ARABANIN tamirine 3 hafta SONRA baslayabileceklerini beyan ettiler.. O sinirle arabayi cekiciye ALIP baska BIR garaja goturdum... 2 gun icinde ARAC tamir edildi.. toplam MASRAF 800 euro.. garage degisen parcalar UZERINE 60 bin km garanti VERIP konuyu kapattik ( KONUM fransa)
-
İyi niyet garantisi için serviste yaptır
kk taksit yapıyorlar zaten. sanayide 5 vereceğine servis 10 olsun temiz olsun
-
Elin biraz anahtar tutuyorsa bunların hepsini kapının önünde sen de yapabilirsin zor bir işlemleri yok oldukça basit.
Ufak tefek şeyler için sanayiye servise para vermeyin. Youtube bile baksan araç modeline özgü bu işlemleri anlatan mutlaka bir video ile karşılaşırsın. -
Cevaplar için teşekkür ediyorum hocamlar. 2018'den beri araç sahibiyim. O zamandan beri bütün bakımları yan komşumuz var oto tamirci, ona yaptırıyordum. Bu sefer forumun da fikirlerini alarak yetkili servise mi gitsem dedim.
Sanayinin tozunu yutmama konusunda, önceki aracım toyotaydı. uzun süre kullandım. direksiyonu sanayiye kırdırtmadı.
Sonuç olarak bu seferlik yetkili servisi deneyeceğim gibi duruyor bi tadına bakalım. En kötü bir kere tokatlanır sonra kendi ustamdan devam ederim.
Bir de bu araçlarda car play (full link diye geçiyor) kapalı geliyor. açtırma maliyeti de yüksek gibi. yetkili servis 8-10 bin gibi birşey demişti. kağıthane noccar'a sordum 15k dedi. daha önce bunu açtıran oldu mu? yetkili servise değil de özelde açtırsam sorun olur mu?
-
goldfilterde iyi. mann a yakın kalite fabrikadan bildiriyorum :d
-
geçen hafta, yetkili servis golf 2017.
bakım 1410
hava filtre 650
yağ filtre 350
shell helix yağ 1600 tl
polen filtre 450
cam suyu 100
sızdırmaz conta 35
fren hidroliği bu sene yaptırmadım geçen sene yaptırmıştım. fiyat böyleydi. söküldü/takıldı olarak işçilikte eklediler onu yazmadım konuda toplamda indirimli 6200 tl vermiştim.
-
en son servisle görüştüm 5700 çekti. özeli aradım 3500 çekti. servis dedi ki amorsitor hidrolik yapı mı ne değişecek. özeli aradım bunu değiştiriyon mu dedim. gerek yok abi hiç değiştirmedim bugüne kadar ama istersen hallederiz dedi. bu maddi sıkışıklıkta gittim servise yaptırdım. bi sonrakine bakıcaz artık ama en azından böyle yağ filtre harici değişecek şeylerin kmsi geldiği zaman servise gidin bence. özel servislerin yaptığı da çok birşey yok, sadece yağ filtre değişecekse mahalle arası en ucuz fiyat verene giderim herhalde.
bi kere babamın arabanın motor kayışını değiştirdik kenar köşe bi yerde. birkaç şey daha değişti. araba motor arızası vermeye başladı. tabi kayış aklımıza gelmiyor mk oysa çok basit ve ucuz birşey. motor arızası diye nerdeyse motor iniyordu. usta usta gezdik ankara'ya kadar gittik en son ordaki usta motoru indirmek üzereyken farkedip kayışı orjinal takınca düzeldi.
pandemiden önceydi, 200 lira kâr edicez diye 6-7bin lira göte kaçtı o dönem. bugünün nerden baksan 40bin lirasıdır en az. öyle söyleyeyim.
özetle arabanız biraz eskidiyse ve yağ değişimi gibi basit iş varsa başında durmak şartıyla ucuza yaptırın birşey olmaz. yoksa durdum yere başınıza iş açmayın.