Ötv Muafiyeti Engelli Raporu
-
İlerde belki araç alırız diye babama engelli raporu çıkarttım. Çok büyük rezillik çektik hastanede. Çok yorduk, perişan olduk.. Şimdi raporu aldım %99 verdiler. Ama raporda "Ağır engelli" ibaresi yok. Bu ibare olmalı yazıyor her yerde. İlle bu ibarenin yazması mı lazım. Bilenler aydınlatırsa sevinirim. Eğer bu yüzden çektiğimiz rezillikler boşa gidecekse cinnet geçirebilirim çünkü..
-
knk bi galeriyi arayıp sorsana iki dk ? onlarb ilir
-
Megalados bunu yazdı
İlerde belki araç alırız diye babama engelli raporu çıkarttım. Çok büyük rezillik çektik hastanede. Çok yorduk, perişan olduk.. Şimdi raporu aldım %99 verdiler. Ama raporda "Ağır engelli" ibaresi yok. Bu ibare olmalı yazıyor her yerde. İlle bu ibarenin yazması mı lazım. Bilenler aydınlatırsa sevinirim. Eğer bu yüzden çektiğimiz rezillikler boşa gidecekse cinnet geçirebilirim çünkü..
Hocam hastane rapora ötv indiriminden faydalanabilir gibi bir ibare olmalı. Ben çocuğum için almıştım raporu ve 150 tl vermiştim o zaman sırf ötv indirimi için.
-
Fiatta çalışan arkaaşa sordum gerek yok dedi. Bir arkdaş hundai de çalışana sordu ötv bilmem ne yazılması lazım dedi. Herkes başka bir şey söylüyor.
-
Çıkan raporda hastalık tanısında ÖKGV(Özel Koşul Gereksinimi Vardır) yazıyorsa engel durumu %90 ve üzeridir(ÖGV ise %89'da kalıyor). Bu şekilde sorunsuz şekilde araç satın alınabilir. Araç almak için 2023'ü bekleyin ama bir bayi ile de anlaşın, gelecek yıl engelli araç alım limiti 1 milyon 4 bin liraya çıkarılacak. Neredeyse her ay zam geliyor, elinizi de çabuk tutun.
Raporunuzda "ÖTV İNDİRİMİ" yazısı görünmesi için hastane döner sermayesine para ödemişseniz geçmiş olsun, cimer'e bile şikayet etseniz işe yaramıyor, geri alamazsınız o parayı. Rapor üzerinde ÖTV indirimi yazmasının TC MALİYE BAKANLIĞI'nca hiç bir anlamı bulunmamakta, maliye o raporda sadece ÖGV veya ÖKGV(aracı eğer hasta yakını kullanacaksa) yazmasıyla ilgileniyor.
Aracı hastanın kullanmasıyla yakınının kullanması arasında ÖGV ve ÖKGV gibi farklar olabiliyor. Hastanın kendisi kullnacaksa rapor oranı %90 altında da olabiliyor.
İnternette çok bilgi var bununla ilgili, oralara bakabilirsiniz.
HYUNDAİ BAYİ ÇALIŞANI VEYA PATRON TANIDIĞI OLAN VAR MI?
-
antivir-US bunu yazdı
Çıkan raporda hastalık tanısında ÖKGV(Özel Koşul Gereksinimi Vardır) yazıyorsa engel durumu %90 ve üzeridir(ÖGV ise %89'da kalıyor). Bu şekilde sorunsuz şekilde araç satın alınabilir. Araç almak için 2023'ü bekleyin ama bir bayi ile de anlaşın, gelecek yıl engelli araç alım limiti 1 milyon 4 bin liraya çıkarılacak. Neredeyse her ay zam geliyor, elinizi de çabuk tutun.
Raporunuzda "ÖTV İNDİRİMİ" yazısı görünmesi için hastane döner sermayesine para ödemişseniz geçmiş olsun, cimer'e bile şikayet etseniz işe yaramıyor, geri alamazsınız o parayı. Rapor üzerinde ÖTV indirimi yazmasının TC MALİYE BAKANLIĞI'nca hiç bir anlamı bulunmamakta, maliye o raporda sadece ÖGV veya ÖKGV(aracı eğer hasta yakını kullanacaksa) yazmasıyla ilgileniyor.
Aracı hastanın kullanmasıyla yakınının kullanması arasında ÖGV ve ÖKGV gibi farklar olabiliyor. Hastanın kendisi kullnacaksa rapor oranı %90 altında da olabiliyor.
İnternette çok bilgi var bununla ilgili, oralara bakabilirsiniz.
HYUNDAİ BAYİ ÇALIŞANI VEYA PATRON TANIDIĞI OLAN VAR MI?
Raporda sadece bağımlılık değerlendirmesi - Tam bağımlı olarak işaretlenmiş hocam.
ÖKGV(Özel Koşul Gereksinimi Vardır) dediğin bu mu acaba ?
Bu arada engel durumu %99.
-
O zaman rapor farklılığı olabilir, sakıncası yoksa rapordaki tüm kişisel yerleri(hastalığı dahil) kapat, konuyu gizle ve buraya at istersen(cevap gelince fotoyu hemen silersin veya bir yere şifreli olarak yükle ki google falan indexlemesin) illa bir bile çıkar.
Benim bahsettiğim çözger üzerinde yazan. demek ki yetişkinler için farklıymış
-
Yeni raporlarda engel oranı yazmıyor diye biliyorum
ökgv vardır yazmalı ( en azından benim kızımın raporunda böyle )
ökgv olunca %90 üzeri engelli demektir ama oran yazmaz
-
Hocam ağır engelli evet/hayır 2019 yılı öncesinde cıkan raporlarda yazıyordu şimdi güncellediler bağamlı tam bağamlı kısmen bağamlı yazıyor.Maddi şartlarıda sağlıyorsan seninkin de tam bağamlı yazdığı için evde bakım ödemesine de başvurabilirsin 3 k civarı masş bağlanıyor.Ötv konusun da son zamanlar hastaneler sanırım döner sermaye için yaptılar rapora başvuru yaparken soruyolar ne için alıyorsun diyr eğer araç içinse 500 lira para yatırmanı ıstıyolar sana yine aynı raporu veriyolar sadece raporun sltına makbuz ekliyorlar (en azından bizim burada böyle) evet oran %90 ve üzeri olmalı indirimden yararlanabilmen için bazen hastanın raporu hangi hastalıktan aldığına takılanlar cıkabiliyor örneğin ruhsal hastalık diyelim o zaman bu kişinin araba almasına gerek yok çünkü yürüyebilir diyebiliyolar nadirde olsa...
ögv/bögv tarzı yazan raporlar 18 yaş altı çocuklarara verilen rapor tanımlamaları...
imla için özür dilerim...
-
https://i.hizliresim.com/h1u2s2m.jpg
https://i.hizliresim.com/cn7dqpp.jpg
@CiRKiN Raporda tam bagimlilik disinda bir sey yok.
@samast ödeme yapmadık, araba icin özel olarak belirtmedik. Ayni rapora makbuz ekliyorlar demissin. O zaman o parayi odemesekte olur diye anladim ben ?
-
Bi bayiye gönder sor abi sen bizimki gibi değil ama bizimki çocuk senin ki yetişkin