Overclock Zararlari Nedir ? Nasil Yaplir ?
-
merhaba, overclocking zararlarini ve bios'ta neleri degistirmemiz gerektigini anlatabilirmisiniz ?
baska site adresi lutfen vermeyin kendi bilgilerinizi paylasin
-
iyi de neyi ne için overlock yapıcaksın :-/
çok genel bi soru olmuş sanki
illa biostan bişeyler değişmesi de gerekmiyor
-
cpu overclocking, frekanslari degistirdim 3ghz'i 3.7 ye kadar cikardim sonrasinda mavi ekrani gordum :)
biosta bisey degistirmek gerekmiyor derken ?
overdrive gibi programlar farkli birsey yapmiyor :|
-
İşlemciye overclock yaparsan 4 yıllık ömrü varsa 1.5 yıla düşer.Ama 1.5 yıl daha yüksek performansla kullanırsın.
-
işte cpu overlock diyeydin baştan =)
bence hata yapmışsın
çok yüksek bi hız istiyosun ve pratikte o hızın mümkün olduğunu düşünmüyorum
kasayı dışardan soğutma sistemiyle desteklersen mümkün olabilir belki ama herhalde öyle birşey yapmadın
mesela cpu 3ghz ise pratkte sen 3ü bile göremezsin ki 3.7ye çıkasın :-/
diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum ben böyle düşünüyorum
bence işlemi geri al veya soğutma sistemi ekle kasaya
ayrıca donanım ömrün de azalacaktır overlock yaptığında
-
benim cpu la adam 4.2'ye cikmis
http://www.amdgeeks.net/overclock/level2/926_2.jpg?nocache=126634576358869500
ben buzlugada koyarim o sorun degil, sadece nasil o kadar yuksek yapildigini ogrenmek istiyorum
-
amd ise başka :S ben intel zannettim ona göre konuştum =)
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
İşlemciye overclock yaparsan 4 yıllık ömrü varsa 1.5 yıla düşer.Ama 1.5 yıl daha yüksek performansla kullanırsın.
-----------------------------sen buna eminmisin yoksa duyduklarındamı yazıyorsun..
Bunu öylesine oran olsun diyemi yazdın böyle bir olay yok çünkü...
4 yıl kullanacaksan en fazla 3 yıl felan kullanırsın o kadar düşmez...
yani tahmini yazdın sanırım
-
Benimde yıllar önce overclocka merakım vardı. Ekran kartıma uygulayayım dedim. Sıcaklık anormal değildi ve zarar görecek seviyede yükseltmediğim halde bir daha o karttan hayır görmedim. O gün bugündür overclock işine girmiyorum :)) Zaten fazla bir fark olmuyor. Stabil olsun, olması gerektiği gibi çalışsın yeter. Tabi bu işin uzmanları var. Sıvı nitrojen soğutmalar, eşşek kadar fanlar falan. Onlar performans yakalıyorsa yakalıyor. Değmez riske girmeye bence.
-
cpu voltajı, ram hızı ve voltajı, load altında ve idle iken cpu frekans değişim değerleri ve voltaj çekiş yüzdesini kontrol edersen çok şukella bi şekilde oc yaparsın, öyle 4 yıllık ömrüde 1,5 yıla fln inmez bakma sen
-
peki fakat bu voltajlar bu makinadaki biosta degistirilmiyor sadece [Auto] olarak duruyor buna ne yapabiliriz baska anakartmi takayim
birde ram frekansini degistirdimmi overclock failed diyor her seferinde