Overclock Zararlari Nedir ? Nasil Yaplir ?
-
değiştirilmiyosa o anakartla oc yapamazsın anca 200-300 bilemedin 500 mhz bişey oynar ve stabil kalır, daha fazlasında voltaj gerekir, güç gerekir, tahin-pekmez gerekir ...
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
merhaba, overclocking zararlarini ve bios'ta neleri degistirmemiz gerektigini anlatabilirmisiniz ?
baska site adresi lutfen vermeyin kendi bilgilerinizi paylasin
-----------------------------kardeşim ilk olarak sisteme gerekli programları yüklemen gerekiyor.
sıcaklıklara bakman gerekiyor amd bu iş için daha desteklidir. Ekstra soğutma sistemiyle overclok arttırlabilir.
su soğutmaydı veya neonla soğutmlara var bu iş..
ama sen direk kendindeki fanlarla bu işi yapacaksan çok fazla bi şey yapamazsın..
ben öle yaptım 2.2 yi 3.2 ye çıkartabildim ama sıcaklık çok yüksekdi buda ömrünü düşürüyo
bu işleri çok bilmiyorsan girme arkadaşın yazdığı gibi mavi ekran hataları alabilirsin.
ARaştır biraz net de bir sürü program var. İlk olarak çok fazla bilgi edin bi şeyleri yakma bilgisayarda.
bios u biraz araştır orda özellikler var frekanslar la oynama derim
voltajları yavaş yavaş yükselt ve sıcaklık ölçen programlarla işlemciyi sürekli ölç oyunu aç bir daha bak yakma ama
voltajları birim birim arttır bi kerede yüklenme.
yakma bi şeyleri bide ekstra programlar var fan hızlarını ayarlıyorsun overclock dan sonra mesela nerde kullanırsın bilgisayar beklemededir yada sadece net de takılyıorsundur fan ın hızını yavaşa al ... oyun mu oynacan fan ı arttır..
sen bana nasıl yapacam dersen araştır derim her bilgisayarın biosu farklıdır çünkü fazla yardım edemem
hardwearna mı neydi bu sitede arkadaşım admin baya bilgileri var o sitenin ordan araştır derim..
-
ayrıca anakartın cd sinde gelen overclok programıda vardır.
-
evet birkac program denedim fakat cogu biryerlerde hata verdi
overdrive 7 serisi olmadigi icin calismadi
setfsb zaten baslar baslamaz tirt
msi afterburner 64bit uyumlusunu buldum oda calismadi
overclocking centerda calismadi, en iyisi yeni bir anakart almak
-
ayrıca herzaman yazılımsal olarak deil fiziksel olarakda oc yapılır (belirtmek istedim) senin sorun cok kapsamlı olmuş
-
7-19 bunu yazdı:
merhaba, overclocking zararlarini ve bios'ta neleri degistirmemiz gerektigini anlatabilirmisiniz ?
-----------------------------hojam iyi bir güç kaynağı alırsın (fiyatı ucuz olacak öyle yüksek ücret ödeyeceksen overclock yerine gider yüksek donanım alırsın), overclock için müsait bir anakart alacaksın (asusun bazı modelleri, epox, abit bazı modeller incelemen lazım auto switch ve overclock yazılımı yanında gelenler tercih edilir), sonra yine overclock'a müsait bir ekran kartı (mesela vtx radeon hd3650 650 mhz işlemcisi var maksimum ben bunu 750 ye dayadım) sonra hojam extreme boklar yemek için cpu nun üstündeki metal tabakayı kaldırman gerekebilir veya cpu'nun altında (pinsiz yeni cpularda) iletken kalemle oynama yapman gerekebilir, cpu yu soğutmak için volcano (hayvan ses çıkarır a.q.) veya zalman (sessiz ama pahalı) soğutucu kullanmalısın, ram seçiminde bi boka dikkat etme sadece frekansı yüksek olsun soğutmaya da dikkat et :) overclockta genel mantık en ucuza en yüksek hızı almaktır hojam yani mal gibi su soğutucu sistem yarak kürek bok püsür bunlara para vermeyecen. overclock demek amd4000 makineyle 20" ekranda full cod6 oynamak demektir :) yanarsa da yansın kodumun makinesi.
-
IRET bunu yazdı:
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------hojam iyi bir güç kaynağı alırsın (fiyatı ucuz olacak öyle yüksek ücret ödeyeceksen overclock yerine gider yüksek donanım alırsın), overclock için müsait bir anakart alacaksın (asusun bazı modelleri, epox, abit bazı modeller incelemen lazım auto switch ve overclock yazılımı yanında gelenler tercih edilir), sonra yine overclock'a müsait bir ekran kartı (mesela vtx radeon hd3650 650 mhz işlemcisi var maksimum ben bunu 750 ye dayadım) sonra hojam extreme boklar yemek için cpu nun üstündeki metal tabakayı kaldırman gerekebilir veya cpu'nun altında (pinsiz yeni cpularda) iletken kalemle oynama yapman gerekebilir, cpu yu soğutmak için volcano (hayvan ses çıkarır a.q.) veya zalman (sessiz ama pahalı) soğutucu kullanmalısın, ram seçiminde bi boka dikkat etme sadece frekansı yüksek olsun soğutmaya da dikkat et :) overclockta genel mantık en ucuza en yüksek hızı almaktır hojam yani mal gibi su soğutucu sistem yarak kürek bok püsür bunlara para vermeyecen. overclock demek amd4000 makineyle 20" ekranda full cod6 oynamak demektir :) yanarsa da yansın kodumun makinesi.
-----------------------------buna bide ram kit yakışır :D
-
o/c zevkli iştir. intelin q serisi işlemcileri çok güzel o/c yiyordu. kullandığım amd de 200 300 mhz den yukarıya çıkamadım. o/c ' den sonra power patlattım yetersiz geldiği için. sana tavsiyem en az 600w ocz, coolermaster, corsair, highpower benzeri power edinmen. işlemci için o/c yapacaksan kaliteli bir hava soğutma veyahut corsair h50 işlemci soğutucusu alman.