Ovh.Com Kullanan Var Mı?
-
Hacı ovh.com'dan vps almayı düşünüyorum. Fiyatları iyi görünüyor. Lokasyon olarak da önemli değil. Merak ettiğim kısmı nginx, litespeed vb. uygulamaları bizim yerimize kuruyorlar mı? Vps fiyatlarının içine neleri dahil ediyorlar? Satın alma kısmında "Distribution" var; bu kısım işletim sistemi mi oluyor? Eğer öyleyse wordpress, joomla falan yazıyor, onlar ne alaka? vs. vs. kullanan arkadaşlar bilgi verebilirse çok memnun olurum.
-
yok hocam yönetim paneli var oradan seçerek işletim sistemi kurulumunu yapıyorsun. Adamlar karışmıyor kuruluma. Kimlik vs. göndermen gerekiyor hesabının onaylanması için. Nginx vs sen kuracaksın. İşletim sistemi kurarken orda plesk cpanel vs. (böyle bi panel görmüştüm hangisi bilmiyorum) seçincede otomatik kuruyor sanırım lisans içinde panelde yine lisans alma yeri var ama denemedim. Bence en iyisi kendin kurulum yapman. İstediğin gibi yeniden başka bir işletim sistemi kurabiliyorsun. Digitalocean gibi
detCode tarafından 09/Ara/14 12:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam ovh düşünüyorsan onların bir yan kuruluşu olan runabove (https://www.runabove.com/index.xml) u öneririm. Fiyatları gerçekten çok iyi. 5 usd ye 4gb ramli makinayı veriyorlar. Kurulum kısmına karışmıyorlar. İlk ayda ücretsiz sanırım. 1TB bandwith veriyorlar. Lokasyon da fransa. Ben 3 aydır kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
-
Sakın hocam uzak dur bence.. r10'da konusunu görmedin sanırım 10larca kişinin serverlerini hiç bir gerekçe olmadan iptal etmiş.
gelen geçen sövüyor.
-
detCode; teşekkür ederim hocam. "Distribution" kısmında wordpress falan var onlar ne oluyor. sunucuyu o cms'e göre mi optimize ediyor?
aercys; teşekkür ederim hocam. bi inceleyeyim.
Root555; r10'daki muhabbeti bende biliyorum hocam da onlar satış yapan kişilerdi. ovh, sadece kişi kişisel işler için veriyor sunucuyu. satış yapılmasına izin vermiyor. r10'dakiler ondan dolayı kapatılmıştı. kurunun yanında yaş yandıysa bilemiyorum tabi.
-
aercys bunu yazdı
Hocam ovh düşünüyorsan onların bir yan kuruluşu olan runabove (https://www.runabove.com/index.xml) u öneririm. Fiyatları gerçekten çok iyi. 5 usd ye 4gb ramli makinayı veriyorlar. Kurulum kısmına karışmıyorlar. İlk ayda ücretsiz sanırım. 1TB bandwith veriyorlar. Lokasyon da fransa. Ben 3 aydır kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
guzel gorunuyor uygun da
ama openstack olmasi biraz dusunduruyor.
kullanan varmi openstack ?
sadece veri depolama icin kullanabilirim ama kullanan varmi ?
-
hocam o Distribution olayı şeymiş şimdi baktımda resinstall my vps dediğinde linux sürümleri ve wp - joomla vs. çıkıyor kendi kuruyor. sistem uğraşmıyorsun.
-
detCode bunu yazdı
hocam o Distribution olayı şeymiş şimdi baktımda resinstall my vps dediğinde linux sürümleri ve wp - joomla vs. çıkıyor kendi kuruyor. sistem uğraşmıyorsun.
hocam anlayamadım tam olarak linux + wordpress'i mi kuruyor? sitede "order" a tıklayıp satın almayı dener misin bi (üyelik olmasına gerek yok). "Distribution" kısmından wordpress'i seçtiğim zaman "Version" kısmında "Wordpress 3.8 64bits" yazıyor. ayrıca "Distribution" kısmında cpanel, plesk gibi paneller var, wordpress, joomla gibi cmsler var, bide centos vb. işletim sistemleri var. kafam karıştı :|
-
lepusmorris bunu yazdıdetCode bunu yazdı
hocam anlayamadım tam olarak linux + wordpress'i mi kuruyor? sitede "order" a tıklayıp satın almayı dener misin bi (üyelik olmasına gerek yok). "Distribution" kısmından wordpress'i seçtiğim zaman "Version" kısmında "Wordpress 3.8 64bits" yazıyor. ayrıca "Distribution" kısmında cpanel, plesk gibi paneller var, wordpress, joomla gibi cmsler var, bide centos vb. işletim sistemleri var. kafam karıştı :|
hocam onları sonrada ayarlayabiliyorsun farketmez eğer illaki satın alıcam dersen seç birini misal ubuntu seç.
mail gelicek kimlik vs. ve adres gerçekmi diye bişey gönderdiye
sonra sana sunucuya bağlanmak için bilgiler gelicek istek kendin kurulumunu yap istersen kurcala biraz tekrar format atıp tekrar istediğini yüklersin ovh sitesindeki yönetim panelinden reinstall my vps deyip.
ben onları denemedim hiç ama kendisi işletim sistemini apachesini vs. artık ne kuruyorsa kurup üstüne wp sinide kuruyor diye sanıyorum. böyle başka bieşy olacağını sanmıyorum.
bide OVH Release 3 dediğide yönetim paneli sanırım cpanel gibi bişey ama denemedim.
detCode tarafından 09/Ara/14 18:19 tarihinde düzenlenmiştir -
detCode bunu yazdılepusmorris bunu yazdıdetCode bunu yazdı
hocam onları sonrada ayarlayabiliyorsun farketmez eğer illaki satın alıcam dersen seç birini misal ubuntu seç.
sonra sana sunucuya bağlanmak için bilgiler gelicek istek kendin kurulumunu yap istersen kurcala biraz tekrar format atıp tekrar istediğini yüklersin ovh sitesindeki yönetim panelinden reinstall my vps deyip.
ben onları denemedim hiç ama kendisi işletim sistemini apachesini vs. artık ne kuruyorsa kurup üstüne wp sinide kuruyor diye sanıyorum. böyle başka bieşy olacağını sanmıyorum.
bide OVH Release 3 dediğide yönetim paneli sanırım cpanel gibi bişey ama denemedim.
anladım hocam. teşekkr ederim. kullanan birini yakalamışken sorayım. sunucu bilgileri geldiğinde cpanel, plesk vb. bir panel geliyor mu siteleri host edebileceğimiz? yoksa ekstra ücrete falan mı tabi bunlar?
-
lepusmorris bunu yazdıdetCode bunu yazdılepusmorris bunu yazdıdetCode bunu yazdı
anladım hocam. teşekkr ederim. kullanan birini yakalamışken sorayım. sunucu bilgileri geldiğinde cpanel, plesk vb. bir panel geliyor mu siteleri host edebileceğimiz? yoksa ekstra ücrete falan mı tabi bunlar?
Extra ücrete tabidir. Microsoft sistemleride öyledir. VPS bilmem baya uzun zaman dedicated kullandım. Makineler canavar gibidir. Bant genişliğide iyidir.