Oysaki Atatürk‘Ün Bilgeliğini Takip Etseydik Bu Durumda Olmazdık!
-
lütfen videoyu sonuna kadar izleyin
http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Ilginc-Turkiye-Suriye-analizi--fnlKfSFqplko.html
Edit: Şimdi farkettim ki hani Türk'üz diye dolaşıyoruz ya. Şu videoda konuşan adam bizden daha fazla Türk. -
adam sonlarda tam felaket tellalı gibi konuşmuş. Korktum valla :O
-
asıl önemli nokta milliyet gibi beyefendi yalakası bir gazatenin bu videoyu yayınlayabiliyor olmasıdır.
-
Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıldı.Çözülen bir tane sorun olmadığı gibi sorunsuz komşumuzda kalmadı.Açık konuşmak gerekirse pkk'yı desteklediği zamanlarda dahi suriye ile bu kadar gerilmemiştik.Şimdi daha güçlüyüz deniliyor ben buna inanmıyorum.Sadece daha diktatörce yönetiliyoruz.Son 10 yıldır her yıl bir kez dünyaya karşı itibarımız ayaklar altına alınıyor.Çuval, mavi marmara, kıbrıs.. bıktık artık.Eskidelerden biri suriyeye postallarımızla sınırın bir ucundan girer diyer ucundan çıkarız demişti.Şimdi bizim başımızdakiler her olayda tansiyon düşene kadar kapalı kapılar ardında fiskos yapıyorlar.Ne zaman halk ses etse, tepki göstereceğiz, tepkimiz sert olacak, bıçak kemiğe dayandı gibi sözlerle geçiştiriliyoruz.
Bu suriyede düşürülen uçak olayı aslında abartılacak bir durum değil.Haksız yere suriyenin iç meselelerine çok fazla karıştık.Onlarda uyarıda bulunuyorlar.Yapmamız gereken sadece özür ve diyetini istemek.Onlarda yaparlar zaten.Dünya medyasında yer bulur ve sorun çözülür.Ama yok bu olayı vesile edip suriye ile baltaları çeçersek tamda amarikanın istediğini yapmış oluruz.Bu meselede bir çıkarımız yok bizim.Bu işten zarar görürüz.Uzak durmak gerekiyor.Ayrıca suriyede yaşayan akrabası olan çok fazla insanımız var.Kültür bağımızda var...
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıldı.Çözülen bir tane sorun olmadığı gibi sorunsuz komşumuzda kalmadı.Açık konuşmak gerekirse pkk'yı desteklediği zamanlarda dahi suriye ile bu kadar gerilmemiştik.Şimdi daha güçlüyüz deniliyor ben buna inanmıyorum.Sadece daha diktatörce yönetiliyoruz.Son 10 yıldır her yıl bir kez dünyaya karşı itibarımız ayaklar altına alınıyor.Çuval, mavi marmara, kıbrıs.. bıktık artık.Eskidelerden biri suriyeye postallarımızla sınırın bir ucundan girer diyer ucundan çıkarız demişti.Şimdi bizim başımızdakiler her olayda tansiyon düşene kadar kapalı kapılar ardında fiskos yapıyorlar.Ne zaman halk ses etse, tepki göstereceğiz, tepkimiz sert olacak, bıçak kemiğe dayandı gibi sözlerle geçiştiriliyoruz.
Bu suriyede düşürülen uçak olayı aslında abartılacak bir durum değil.Haksız yere suriyenin iç meselelerine çok fazla karıştık.Onlarda uyarıda bulunuyorlar.Yapmamız gereken sadece özür ve diyetini istemek.Onlarda yaparlar zaten.Dünya medyasında yer bulur ve sorun çözülür.Ama yok bu olayı vesile edip suriye ile baltaları çeçersek tamda amarikanın istediğini yapmış oluruz.Bu meselede bir çıkarımız yok bizim.Bu işten zarar görürüz.Uzak durmak gerekiyor.Ayrıca suriyede yaşayan akrabası olan çok fazla insanımız var.Kültür bağımızda var...
-----------------------------
genel olarak katılıyorum. Emin ol Türkiye gelişiyor fatak Tayyipin sandığı kadar değil. Adam gerçekten lafla gemi yürütme hevesinde. Ben Türkiyenin ekonomik ve askari gücünün yüksek olduğuna asla inanmıyorum ortada xaten. -
zeybekustasi bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıldı.Çözülen bir tane sorun olmadığı gibi sorunsuz komşumuzda kalmadı.Açık konuşmak gerekirse pkk'yı desteklediği zamanlarda dahi suriye ile bu kadar gerilmemiştik.Şimdi daha güçlüyüz deniliyor ben buna inanmıyorum.Sadece daha diktatörce yönetiliyoruz.Son 10 yıldır her yıl bir kez dünyaya karşı itibarımız ayaklar altına alınıyor.Çuval, mavi marmara, kıbrıs.. bıktık artık.Eskidelerden biri suriyeye postallarımızla sınırın bir ucundan girer diyer ucundan çıkarız demişti.Şimdi bizim başımızdakiler her olayda tansiyon düşene kadar kapalı kapılar ardında fiskos yapıyorlar.Ne zaman halk ses etse, tepki göstereceğiz, tepkimiz sert olacak, bıçak kemiğe dayandı gibi sözlerle geçiştiriliyoruz.
genel olarak katılıyorum. Emin ol Türkiye gelişiyor fatak Tayyipin sandığı kadar değil. Adam gerçekten lafla gemi yürütme hevesinde. Ben Türkiyenin ekonomik ve askari gücünün yüksek olduğuna asla inanmıyorum ortada xaten.
Türkiye gelişmiyor hocam.. gelişiyomuş gibi yapılıyor, eskiden günü kurtarma hevesinde olunduğu için uzun vadede Tüürkiye bi halt yapamadı şimdide uzun vade planları var adamların ama geliştiğimiz felan yok.. Kindar bi gençlik yetişiyo alttan alttan, Atatürk ilkeleri vs vs lafları etmeyeceğim, ya da cemaatin öğrencileri vs demiyorum, "bizden olmayan varolmasın" mantığıyla yoğrulan bi gençlik cayır cayır geliyo.. Bi o kadarda düşünemeyen körlemesine yaşayan insanlarız zaten :) askeri güç ortada zaten, anca kendimizi uluslararası yarışamalrda birinci olmalarımızla avutaduralım, adamlar 2 kere tezkere çıkmadı istediklerini yapmadık diye orduyu içeri bi güzel tıktılar. istediklerini yapmadık diye dediklerim tayyip felan değil,Irak'a klim girdiyse ve bizide sokmak istediyse onlar. "Irak'a girmem arkadaş, intihar olur bu durumda" deyip istifa etmiş askerler var. Şimdi hadi şuraya girin dediklerinde karşı fikir beyan edecek kimseyi bırakmadılar.. Hepsini metrekarelik odalara bi güzel tıktılar. Bu uçak vs daha tırıvırı şeyler. Biz daha burda hükümet açıklama yapmıyo neden ki felan diye düşüneduralım, yabancı haberlerde tampon bölgeler, olası müdehaleler vs konuşuluyo. Biz buzdağının en küçük tarafını görüp "girip analarını belleyk" , "savaş intihardır" diye ikiye ayrılırken adamlar planlarını yapmış haber bültenlerinde alttan alttan veriyolar bile.. Tayyip i seven arkadaşlarımız olduğunu biliyorum, ama kusura bakmasınlar Tayyip 70 sene daha dursa başımızda 70 sene daha aynı şekilde Türkiye gelkişiyor diyecek ama hiç bir gelişmişliğimiz olmayacak. Şu ana kadar şu memleketin başına geçmiş , hitap gücü en yüskek olan adamdır heralde, böyle oluncada, basılacak damarı ya da şerbet verilecek damarıda çok güzel bildikleri için bi tv konuşmasıyla gaza gaz katıp ilerliyorlar. Ülke olarak uluslarası siyasette güçlüymüşüz, dünyanın en güçlü askeriyesine sahipmişiz, ekonomimiz gelişiyomuş vs vs bunlar tırıvırı şeyler.. heleki 20 sene sonra Türkiyenin nüfus ağırlığı yaşlılardan oluştuğunda emekli maaşlarını veremeyipne krizlere gircek memleket ben onu merak ediyorum :) işte o zaman acep hangi kuruluşun parasını dilenip karşılığında hangi işgal edilmiş ülkelerin bekçiliğini yapıcaz. Geriç 20 seneye kadar doğu sınırımız baştan şekilleneceği için belki bi nebze ekonomimiz daha iyiye gider. Ama tabi yeraltı kaynaklarının (yer altı akynağı deyince hemen petrole atlamayalım) en çok çıkarıldığı doğu anadolu gidince bakır krom demir vs vsgibi bir sürü kaynağı artık abd güdümlü çakma ülke çıkarır bize satar :D neyse bu böyle uzaaar gider, bu tarz yazılardan 100 sayfa yazsak tartışsak, adamların zaten hazır olan planlarıan bi çözüm oalcağı yok. Türk ün aklı anca zora düşünce çalıştığı için bu zamana kadar gelmişiz. Şimdi zora düşsen bile tependeki uçakları sapanla indiremeyeğine göre, gerilla savaşınada en fazla 5-10 sene dayanabileceğine göre, herşeyin hayırlısı deyip uyumak kalıyo bize geriye :D -
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------lütfen videoyu sonuna kadar izleyin
http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Ilginc-Turkiye-Suriye-analizi--fnlKfSFqplko.html
Edit: Şimdi farkettim ki hani Türk'üz diye dolaşıyoruz ya. Şu videoda konuşan adam bizden daha fazla Türk.
-----------------------------Aynen öyle. Bizim tek derdimiz Irak'ta yaptığımız hatayı tekrar yapmamak. Suriye'ye de Batıdan askeri müdahale olursa kuzeyde yine bir kürt devleti kurulacak. O yüzden Irak'ta yapamadığımız tampon bölgeyi Suriye'de yapmak istiyoruz. Ama Suriye Irak değil tampon bölge derken savaşın içinde bulursun kendini. Adamda bunu diyor. Esad'ın muhaliflerin işini bitirmesini beklicez. Esad giderse Suriye'de bölünür. Ama arkasında Rusya, Çin, İran var. Aslında komşularımız bizim topraklarımızın bütünlüğü için bizden daha fazla çalışıyor. Bizim ki BOP eşbaşkanı nede olsa.

-
adam cok güzel konusmus
-
Walla adamın söylediklerine katılmam pek mümkün değil.Zaten kayda değer bir şey de söylememiş,bu anlatılanlardan daha alengirlisi herhangi bir kıraathanede konuşuluyordur zaten :)
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------Walla adamın söylediklerine katılmam pek mümkün değil.Zaten kayda değer bir şey de söylememiş,bu anlatılanlardan daha alengirlisi herhangi bir kıraathanede konuşuluyordur zaten :)
o zaman söyle de kayda değerleri, biz de bilelim. -
bu adam da işin içinde olabilir bu tür analiz tarzı yorumlarla ülkeleri etki altına alma çabasındalar ama artık yutmaz kimse bunları, bence Türkiye savaşmadan aynı tarzda bir cevap vermeli, hava savunma üslerini vurarak, nefsi müdafaa yapmalı.