folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi

Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

Nereye işte bu,iş öyle değil işte.

Ben bu işlemci ile (C2D E6600) ki kendisi 2006 yılının 2 çekirdekli işlemcisi olur,en baba oyunları çatır çatır oynadım.
    http://ark.intel.com/tr/products/27250/Intel-Core2-Duo-Processor-E6600-4M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB

Ş
    imdi bu işlemci dururken neden FX6300 ?

Benim önerim bu sistemde FX4100 olur,mis gibide olur.

AMD FX X4 4100 SOKET AM3+ 3.6GHZ 12MB CACHE
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd4100wmgusbx-fx-x4-4100-soket-am3+-36ghz-12mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066

Ekran kartına bizzat kefilim bende de var saglam karttır sessiz sakin işini yapar =)

طדṮ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı
    Headhunterz bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Ben bu işlemci ile (C2D E6600) ki kendisi 2006 yılının 2 çekirdekli işlemcisi olur,en baba oyunları çatır çatır oynadım.
    http://ark.intel.com/tr/products/27250/Intel-Core2-Duo-Processor-E6600-4M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB

Ş

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd4100wmgusbx-fx-x4-4100-soket-am3+-36ghz-12mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066

Hocam madem öyle diyorsun senin dediğin daha saçma. O zaman gidip phenom II x4 965 be alsın aynı performansı veriyor. Her zaman peroformans ve güç önemli değildir, önemli olan f/p oranını tutturup teknolojisi ve gücünü dengelemektir.

Aşağıda verdiğim benchmark sonuçlarına bakarsanız photoshop cs4 gibi uygulamalarda açılış süresi olarak 10 saniyeden fazla fark var 4100 ile 6300 arasında. Aralarındaki fiyat farkı ise 66tl

Aynı zamanda bütün benchmark forumlarında ve bu işle ilgili yerlerde f/p olarak 6300 en iyi ürünlerden biri olarak gösteriliyor.

Sence 66tl farka değer mi dersen öyle bir değer ki.

Yoksa git ekran kartı olarak da 9800gtx al olur mu öyle.

Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim 66tl için üzülmesin arkadaş sonra.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    Jubei bunu yazdı
    Headhunterz bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Ş

Hocam madem öyle diyorsun senin dediğin daha saçma. O zaman gidip phenom II x4 965 be alsın aynı performansı veriyor. Her zaman peroformans ve güç önemli değildir, önemli olan f/p oranını tutturup teknolojisi ve gücünü dengelemektir.

Aşağıda verdiğim benchmark sonuçlarına bakarsanız photoshop cs4 gibi uygulamalarda açılış süresi olarak 10 saniyeden fazla fark var 4100 ile 6300 arasında. Aralarındaki fiyat farkı ise 66tl

Aynı zamanda bütün benchmark forumlarında ve bu işle ilgili yerlerde f/p olarak 6300 en iyi ürünlerden biri olarak gösteriliyor.

Sence 66tl farka değer mi dersen öyle bir değer ki.

Yoksa git ekran kartı olarak da 9800gtx al olur mu öyle.

Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim 66tl için üzülmesin arkadaş sonra.

Benchmark üzerinden gidersek,o zaman adamın oyun bilgisayarı için işlemciyi FX8000 serisi alması gerek ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Hazır konuları varken AilenWare X51 kasalarını amerikadan almak mantıklımı. Isınma problemi vs olurmu tahmini olan var mı?

4th Generation Intel® Core™ i7-4770 processor (8M Cache, up to 3.9 GHz)

16GB Dual Channel DDR3 at 1600Mhz

1TB SATA 6Gb/s (7,200RPM) 64MB Cache

NVIDIA® GeForce® GTX 760 with 1.5GB GDDR5

$1,199.00

Iruretta tarafından 10/Eyl/13 12:18 tarihinde düzenlenmiştir

http://yanduvar.blogspot.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    Iruretta bunu yazdı

Hazır konuları varken AilenWare X51 kasalarını amerikadan almak mantıklımı. Isınma problemi vs olurmu tahmini olan var mı?

4th Generation Intel® Core™ i7-4770 processor (8M Cache, up to 3.9 GHz)

16GB Dual Channel DDR3 at 1600Mhz

1TB SATA 6Gb/s (7,200RPM) 64MB Cache

NVIDIA® GeForce® GTX 760 with 1.5GB GDDR5

$1,199.00

Hiç alienware kullanmadım dolayısıyla o 5 kiloluk fark niye oluşuyor bilmiyorum :S Bu fiyat farkı niye bu kadar fazla onu da bilmiyorum.

Ama yabancı forumlarda genellikle alienware için overpriced shit derler.

Msi'ın modellerine bakabilirsin.

http://www.amazon.com/MSI-Series-GT60-2OD-026US-15-6-Inch/dp/B00CU9GLW0/ref=amtcd_B00AIJ9I10_B00CU9GLW0/180-4173365-2088665

Bu model 2bin dolar ve üzerinde 780m ekran kartı var,şu an en iyi mobil ekran kartıdır bu. 680m'e göre %70 daha fazla performans sağladığı oluyor.

Bende 680m var,şuan için ultra'da kasan pek oyun olmadı,amd destekli oyunlarda bile nvidia kart ile amd kartlardan daha iyi fps alıyorum :P

680m %30 daha çok performans veriyor 770m'e göre. 780m'de %70 daha iyi performans veriyor 680m'e göre hesabını sen yap,notebookcheck'ten fps'leri karşılaştırırsın.

Bu çok pahalı gelir dersen

http://www.amazon.com/MSI-GT60-0NE-403US-9S7-16F311-403-15-6-Inch/dp/B00AIJ9I10

Bu laptop ve türevlerine bak,ssd'li olupta aynı fiyata falan denk getirirsin belki. Ama oyun laptop'ı alacaksan en az 770m olması lazım ki 1 senede çöp olmasın.

Örnek olarak

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-760M.92068.0.html

Bu 760m bioshock infinite'i(amd destekli bir oyundur) ultra'da 20 fps ile oynatmış. 680m ile ortalama 45 fps'te falan oynuyorum ben.

Kısaca imkanın varsa 780m ekran kartı al,yoksa 770m veya 680m'e bak.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek
    snuff13 bunu yazdı

Kimse niye ssd tavsiye etmiyor ? Yüklü bir arşivin yoksa ssd al hocam 30 gb olsa bile kafi , şuanki hdd nide arsiv olarak kullanırsın  geçen bir arkadaşımın pcsine aldık 11 saniyelik win7 açılış süresi 2.5 snye düştü

Hocam konudada söylediğim gibi pek anlamam açıkcası pek arşive edicek birşeyimde yok dosya vs. gibi bir kaç resim vardı flashımda duruyor ama diğerlerine nazaran önceliği 11 saniyelik açılışı 2.5 sn'ye düşürecek kadar iyi bir perfore sağlıyorsa diğer sistem parçalarınıda buna uygun bir şekilde almak gerekmez mi ?

Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    Persebar bunu yazdı
    snuff13 bunu yazdı

Kimse niye ssd tavsiye etmiyor ? Yüklü bir arşivin yoksa ssd al hocam 30 gb olsa bile kafi , şuanki hdd nide arsiv olarak kullanırsın  geçen bir arkadaşımın pcsine aldık 11 saniyelik win7 açılış süresi 2.5 snye düştü

Hocam konudada söylediğim gibi pek anlamam açıkcası pek arşive edicek birşeyimde yok dosya vs. gibi bir kaç resim vardı flashımda duruyor ama diğerlerine nazaran önceliği 11 saniyelik açılışı 2.5 sn'ye düşürecek kadar iyi bir perfore sağlıyorsa diğer sistem parçalarınıda buna uygun bir şekilde almak gerekmez mi ?

gerekmez hocam.Sistemin yüklendiği harddisk yerne ssd taktığın zaman,kapasite düşer,ama bilgisayarın uçar,emin olabilirsin.crysiste bölüm geçtiğin zaman bir dakika beklemene gerek kalmaz,birkaç saniyede yeni bölüm açılır mesela

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı
    Persebar bunu yazdı
    snuff13 bunu yazdı

gerekmez hocam.Sistemin yüklendiği harddisk yerne ssd taktığın zaman,kapasite düşer,ama bilgisayarın uçar,emin olabilirsin.crysiste bölüm geçtiğin zaman bir dakika beklemene gerek kalmaz,birkaç saniyede yeni bölüm açılır mesela

Anladım hocam peki bu bahsettiğiniz ssd ne kadardır diğer parçaları torpedo'nun önerisine göre almayı planlıyorum totalde 1674 çekmişti ama hdd'yi cıkartınca 1509 kalıyor dediğim gibi 1500 civarında bir bütçe ayırdım bu iş için.

Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

250-300 tl lik 120 veya 128 gb ssd işini görür,çok hızlı modellere gerek yok.Eğer kapasite yetmiyor dersen yanına ileride ekstra harddisk takabilirsin zaten..Ben 128 gb ssd kullandığım bilgisayarımda bütün gerekli programları kurduğum zaman,güzel bir yapılandırma ile 55 gb yer bile kalmıştı..Kullanmayı bilirsen oldukça yeterli

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı

250-300 tl lik 120 veya 128 gb ssd işini görür,çok hızlı modellere gerek yok.Eğer kapasite yetmiyor dersen yanına ileride ekstra harddisk takabilirsin zaten..Ben 128 gb ssd kullandığım bilgisayarımda bütün gerekli programları kurduğum zaman,güzel bir yapılandırma ile 55 gb yer bile kalmıştı..Kullanmayı bilirsen oldukça yeterli

Aslında oyun bilgisayarı istememin sebebi online oyunda oynuyorumda örneğin şuan bilgisayarım son günlerini yaşadığı için tek oyun yüklü ben yeni toplyacağım bilgisayarda çizim programlarımıda rahatça kullanabilmek işte onun yanısıra oynadığım oyunlarda bir sıkıntı çıkmayacak şekilde olsun istiyorum sanırım 120'lik yeterli olur eğer olmazsa ucuzundan bir tane daha araştırırım vatan'a gitmeyi düşünüyorum orada var mıdır ? 

Toplam Hit: 4163 Toplam Mesaj: 34