Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi
-
Jubei bunu yazdıHeadhunterz bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Anakart:
236tl
Kasa:
291tl
Ekran kartı:
365tl
Ram:
214tl
İşlemci:
403tl
HDD:
165tl
--------------------------
Toplam 1674 tl
Bu bilgisayar ile far cry 3 gibi oyunları high, hatta bazı özelliklerini ultra da falan rahat oynarsın.
Not: Şuan vatanbilgisayarda %25 indirim var yakında yükselebilir bu fiyatlar ona göre.
işte bu
Nereye işte bu,iş öyle değil işte.
Ben bu işlemci ile (C2D E6600) ki kendisi 2006 yılının 2 çekirdekli işlemcisi olur,en baba oyunları çatır çatır oynadım.
http://ark.intel.com/tr/products/27250/Intel-Core2-Duo-Processor-E6600-4M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB
Şimdi bu işlemci dururken neden FX6300 ?
Benim önerim bu sistemde FX4100 olur,mis gibide olur.AMD FX X4 4100 SOKET AM3+ 3.6GHZ 12MB CACHE
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd4100wmgusbx-fx-x4-4100-soket-am3+-36ghz-12mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066Ekran kartına bizzat kefilim bende de var saglam karttır sessiz sakin işini yapar =)
-
Jubei bunu yazdıHeadhunterz bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Ben bu işlemci ile (C2D E6600) ki kendisi 2006 yılının 2 çekirdekli işlemcisi olur,en baba oyunları çatır çatır oynadım.
http://ark.intel.com/tr/products/27250/Intel-Core2-Duo-Processor-E6600-4M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB
Benim önerim bu sistemde FX4100 olur,mis gibide olur.AMD FX X4 4100 SOKET AM3+ 3.6GHZ 12MB CACHE
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd4100wmgusbx-fx-x4-4100-soket-am3+-36ghz-12mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066Hocam madem öyle diyorsun senin dediğin daha saçma. O zaman gidip phenom II x4 965 be alsın aynı performansı veriyor. Her zaman peroformans ve güç önemli değildir, önemli olan f/p oranını tutturup teknolojisi ve gücünü dengelemektir.
Aşağıda verdiğim benchmark sonuçlarına bakarsanız photoshop cs4 gibi uygulamalarda açılış süresi olarak 10 saniyeden fazla fark var 4100 ile 6300 arasında. Aralarındaki fiyat farkı ise 66tl
Aynı zamanda bütün benchmark forumlarında ve bu işle ilgili yerlerde f/p olarak 6300 en iyi ürünlerden biri olarak gösteriliyor.
Sence 66tl farka değer mi dersen öyle bir değer ki.
Yoksa git ekran kartı olarak da 9800gtx al olur mu öyle.
Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim 66tl için üzülmesin arkadaş sonra.
-
torpedo_XL bunu yazdıJubei bunu yazdıHeadhunterz bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd4100wmgusbx-fx-x4-4100-soket-am3+-36ghz-12mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066Hocam madem öyle diyorsun senin dediğin daha saçma. O zaman gidip phenom II x4 965 be alsın aynı performansı veriyor. Her zaman peroformans ve güç önemli değildir, önemli olan f/p oranını tutturup teknolojisi ve gücünü dengelemektir.
Aşağıda verdiğim benchmark sonuçlarına bakarsanız photoshop cs4 gibi uygulamalarda açılış süresi olarak 10 saniyeden fazla fark var 4100 ile 6300 arasında. Aralarındaki fiyat farkı ise 66tl
Aynı zamanda bütün benchmark forumlarında ve bu işle ilgili yerlerde f/p olarak 6300 en iyi ürünlerden biri olarak gösteriliyor.
Sence 66tl farka değer mi dersen öyle bir değer ki.
Yoksa git ekran kartı olarak da 9800gtx al olur mu öyle.
Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim 66tl için üzülmesin arkadaş sonra.
Benchmark üzerinden gidersek,o zaman adamın oyun bilgisayarı için işlemciyi FX8000 serisi alması gerek ?

-
Hazır konuları varken AilenWare X51 kasalarını amerikadan almak mantıklımı. Isınma problemi vs olurmu tahmini olan var mı?
4th Generation Intel® Core™ i7-4770 processor (8M Cache, up to 3.9 GHz)
16GB Dual Channel DDR3 at 1600Mhz
1TB SATA 6Gb/s (7,200RPM) 64MB Cache
NVIDIA® GeForce® GTX 760 with 1.5GB GDDR5
$1,199.00
Iruretta tarafından 10/Eyl/13 12:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Iruretta bunu yazdı
Hazır konuları varken AilenWare X51 kasalarını amerikadan almak mantıklımı. Isınma problemi vs olurmu tahmini olan var mı?
4th Generation Intel® Core™ i7-4770 processor (8M Cache, up to 3.9 GHz)
16GB Dual Channel DDR3 at 1600Mhz
1TB SATA 6Gb/s (7,200RPM) 64MB Cache
NVIDIA® GeForce® GTX 760 with 1.5GB GDDR5
$1,199.00
Hiç alienware kullanmadım dolayısıyla o 5 kiloluk fark niye oluşuyor bilmiyorum :S Bu fiyat farkı niye bu kadar fazla onu da bilmiyorum.
Ama yabancı forumlarda genellikle alienware için overpriced shit derler.
Msi'ın modellerine bakabilirsin.
Bu model 2bin dolar ve üzerinde 780m ekran kartı var,şu an en iyi mobil ekran kartıdır bu. 680m'e göre %70 daha fazla performans sağladığı oluyor.
Bende 680m var,şuan için ultra'da kasan pek oyun olmadı,amd destekli oyunlarda bile nvidia kart ile amd kartlardan daha iyi fps alıyorum :P
680m %30 daha çok performans veriyor 770m'e göre. 780m'de %70 daha iyi performans veriyor 680m'e göre hesabını sen yap,notebookcheck'ten fps'leri karşılaştırırsın.
Bu çok pahalı gelir dersen
http://www.amazon.com/MSI-GT60-0NE-403US-9S7-16F311-403-15-6-Inch/dp/B00AIJ9I10
Bu laptop ve türevlerine bak,ssd'li olupta aynı fiyata falan denk getirirsin belki. Ama oyun laptop'ı alacaksan en az 770m olması lazım ki 1 senede çöp olmasın.
Örnek olarak
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-760M.92068.0.html
Bu 760m bioshock infinite'i(amd destekli bir oyundur) ultra'da 20 fps ile oynatmış. 680m ile ortalama 45 fps'te falan oynuyorum ben.
Kısaca imkanın varsa 780m ekran kartı al,yoksa 770m veya 680m'e bak.
-
snuff13 bunu yazdı
Kimse niye ssd tavsiye etmiyor ? Yüklü bir arşivin yoksa ssd al hocam 30 gb olsa bile kafi , şuanki hdd nide arsiv olarak kullanırsın geçen bir arkadaşımın pcsine aldık 11 saniyelik win7 açılış süresi 2.5 snye düştü
Hocam konudada söylediğim gibi pek anlamam açıkcası pek arşive edicek birşeyimde yok dosya vs. gibi bir kaç resim vardı flashımda duruyor ama diğerlerine nazaran önceliği 11 saniyelik açılışı 2.5 sn'ye düşürecek kadar iyi bir perfore sağlıyorsa diğer sistem parçalarınıda buna uygun bir şekilde almak gerekmez mi ?
-
Persebar bunu yazdısnuff13 bunu yazdı
Kimse niye ssd tavsiye etmiyor ? Yüklü bir arşivin yoksa ssd al hocam 30 gb olsa bile kafi , şuanki hdd nide arsiv olarak kullanırsın geçen bir arkadaşımın pcsine aldık 11 saniyelik win7 açılış süresi 2.5 snye düştü
Hocam konudada söylediğim gibi pek anlamam açıkcası pek arşive edicek birşeyimde yok dosya vs. gibi bir kaç resim vardı flashımda duruyor ama diğerlerine nazaran önceliği 11 saniyelik açılışı 2.5 sn'ye düşürecek kadar iyi bir perfore sağlıyorsa diğer sistem parçalarınıda buna uygun bir şekilde almak gerekmez mi ?
gerekmez hocam.Sistemin yüklendiği harddisk yerne ssd taktığın zaman,kapasite düşer,ama bilgisayarın uçar,emin olabilirsin.crysiste bölüm geçtiğin zaman bir dakika beklemene gerek kalmaz,birkaç saniyede yeni bölüm açılır mesela
-
akustikelektrik bunu yazdıPersebar bunu yazdısnuff13 bunu yazdı
gerekmez hocam.Sistemin yüklendiği harddisk yerne ssd taktığın zaman,kapasite düşer,ama bilgisayarın uçar,emin olabilirsin.crysiste bölüm geçtiğin zaman bir dakika beklemene gerek kalmaz,birkaç saniyede yeni bölüm açılır mesela
Anladım hocam peki bu bahsettiğiniz ssd ne kadardır diğer parçaları torpedo'nun önerisine göre almayı planlıyorum totalde 1674 çekmişti ama hdd'yi cıkartınca 1509 kalıyor dediğim gibi 1500 civarında bir bütçe ayırdım bu iş için. -
250-300 tl lik 120 veya 128 gb ssd işini görür,çok hızlı modellere gerek yok.Eğer kapasite yetmiyor dersen yanına ileride ekstra harddisk takabilirsin zaten..Ben 128 gb ssd kullandığım bilgisayarımda bütün gerekli programları kurduğum zaman,güzel bir yapılandırma ile 55 gb yer bile kalmıştı..Kullanmayı bilirsen oldukça yeterli
-
akustikelektrik bunu yazdı
250-300 tl lik 120 veya 128 gb ssd işini görür,çok hızlı modellere gerek yok.Eğer kapasite yetmiyor dersen yanına ileride ekstra harddisk takabilirsin zaten..Ben 128 gb ssd kullandığım bilgisayarımda bütün gerekli programları kurduğum zaman,güzel bir yapılandırma ile 55 gb yer bile kalmıştı..Kullanmayı bilirsen oldukça yeterli
Aslında oyun bilgisayarı istememin sebebi online oyunda oynuyorumda örneğin şuan bilgisayarım son günlerini yaşadığı için tek oyun yüklü ben yeni toplyacağım bilgisayarda çizim programlarımıda rahatça kullanabilmek işte onun yanısıra oynadığım oyunlarda bir sıkıntı çıkmayacak şekilde olsun istiyorum sanırım 120'lik yeterli olur eğer olmazsa ucuzundan bir tane daha araştırırım vatan'a gitmeyi düşünüyorum orada var mıdır ?