Oyun İçin Topladıgım Sistem 1500TL Bakınız.
-
işlemcini E8500 yap
ekran kartını gtx 260 yap
anakartın iyidir ramleri 1333 mhz al
-
kafan hep karıştı :)
-
listeye bi tanede PSU ekle 450-600 watt =)
-
Sistemi oyun için topladıysan 4 çekirdek bişey almana gerek yok 2 çekirdekli E8500 falan işini çok rahat görür oyunlarda zaten 4 çekirdek desteği diye bişey yok 2 çekirdeği kullanıyorlar ramlaride 1066 mhz CL5 bişey al ocz markasını tavsiye ederim ben kullanıyorum çok kaliteli ramlar.
1-Oyun için 4 çekirdek alma donanimhaberde bu konu çok tartışıldı bakabilirsin.
2-Ramlarini en az 1066 Mhz CL5 al ocz tavsiyemdir.
3-Böle bir sisteme 400 watt psu yetersiz kalması büyük ihtimal sıkıntı yaşarsın en az 600 watt çivarı markalı bişey alman lazım thermaltek high power vs.
4-Ekran kartına gelinçe intel ile Ati kombinasyonunu hiç bir zaman tavsiye etmem stabil kullananlar çokda olsa sıkıntı yaşayanlarda çok var 9800gt yada gts250 nvidia bir ekran kartı al.
Bazı arkadaşlar 1366 soket almanı önermiş ama DDR3 ram,anakart ve işlemçi fiyatları bu soket için hala yüksek düzeyde senin 1500 ytl yetersiz kalaçaktır diye düşünüyorum üstelik oyunlarda sana extra olarak çok bişey ifade etmiçekdir soket 775 hala gamer pc için en iyi çözüm.
-
1 tb hafıza oldukça fazla işlemciyi kasar 500gb neyine yetmiyo
-
venom88 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------emeğe saygı +rep
Anakartın P45 chipsetli üstelik Gigabyte o iyi, işlemcini E8400 veya E8500 (ikisi arasında oyunları baz alırsan max. 2-3 fps fark oluyo) yapman iyi olur, ramlerini Hyperx 1066 MHz'lik Kingston, ekran kartını da imkanın varsa GTX260 yaparsan farkı yaşarsın. Ha ekran kartı pahalı olur dersen 9800GT GTA4'ü çok iyi çalıştırır misal, çekincen olmasın ikisinin de slotu PCI-E16x olduğu için ilerde değiştirebilirsin 2-3 sene sonra sorun yok.
bu linkte E8400 e dair benchmark testleri var Q8300 testlerde yok ama Q6600 ile kıyas yapabilirsin zira senin işlemci ile baya bi yakın özellikleri.
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2008/04/07/intel_core_2_duo_e8500_e8400_and_e8200/1
büdüt:
Ses kartı alman özel bir sebepten mi? Anakartında zaten 7.1 destekli falan ses kartı oluyor zaten.
DVD_RW'ı da harici almazsan 20-25$'a düşer onun fiyatı.
Ağ kartına da gerek olmaz o da anakartının üzerinde var.
Üstte belirtmedim PSU'nu da 600W civarında al.
-
o anakartı alma :| bende de var aynısından pırt zırt arızalanıyor :\ bir kez değişimini yaptılar fakat yine aynı :s ram slotlar cortluyor :W
-
Hocam ben topladım bitane 1650 tl Ama varya Yani F16 bok yemiş yanında Grafikler akıyor:D tam oyun canavarı Tak Hd Tvye Of ulen of:D
-
kesinlikle 800 mhz ram alma :)
ekran kartını da ne olursa olsun 256 bit al mb değeri önemsiz :)
bi de rami 3 gb yap yeterli oluyo :) gerisi akar gider ztn işlemci tavsiyesinde de antikky'i dinle derim ;)
ayrıca hdd'yi de 1 tb değil de 500 lük iki tane alıp raid yap 32 mb cache bellekli olsunlar :)
-
kafası iyice allak bullak olmuştur şimdi hehe:D
sadece bikaç noktada yorum yapim devamında herkes bişiler demiş zaten
lan karıtna ihtiyacın olcağını sanmam zaten her anakartta var ethernet girişi.
ses kartını da alış sebebin eğer gitar bağlayıp çalmaksa al onun dışında(aldığın ses kartına göre konuşuyorum)bi işine yaramaz anakartın üzerindeki daha ii inan bana;)
oyun içinse 500-600 arası bir power sup. al.bi ara sitenin anasayfasındaki haberler bölümünde power sup. larla ilgili baya ayrıntılı bir inceleme vardı onu bulursan bakmanı tavsiye ederim.ben orayı okuyup 500 w lik high power markalı bir sup. aldım:)
ramlara gelince marka solemicem ama 800 mhz düşük kalır yaptığın sistemin yanında hele birde yalnız başına bir ram:)2+2 1033 yap bari:)
son olarak bu para çok bu sisteme gibi geldi bana.
hadi işin rastgelsin...