Oyun Yapmak İstiyorum 0 Dan Nasıl Kendimi Geliştiririm
-
Hocalar ilk basta http://tahribat.com/Forum-Bilgisayar-Hayatimin-Icine-Sicti-204617/ su konuda yardımcı olan herkese teşekkürler güzel fikirler cıktı kafama yatanı oldu özellikle oyun yapımı ilgimi çekti ama bu konuda 0 ım nasıl başlayabilirim nasıl bi oyun üzerinde calısabilirim gerekli programlar falan filan nelerdir şuan internetim varken indireyim programları eve geçince telefondan tbt ye bakabiliyorum ama bilgisayarda internet yok
edit : Bilgisayar oyunu windows 7 uyumlu
-
bilgisayar oyunu mu yoksa android mi? önce ona karar verebilirsin
-
MoLoToF bunu yazdı
bilgisayar oyunu mu yoksa android mi? önce ona karar verebilirsin
eyw hocam iyi hatırlattın editledim konuyu bilgisayar için w7 uyumlu
-
3D Oyun motoru geliştirme tutorial'i https://www.youtube.com/playlist?list=PLEETnX-uPtBXP_B2yupUKlflXBznWIlL5
OpenGL-Java tutorial'i https://www.youtube.com/playlist?list=PL513808FE7D9A5D68
Bu abinin diğer tutoriallerine de bakabilirsin. Oyun geliştirme ile ilgili güzel şeyler var. https://www.youtube.com/user/thebennybox/playlists?spfreload=1
-
oyun motorlarını falan bir kenara bırak şimdi, uzmanlaşma ve dallanma olayını da yapma.
Çok eğlenceli bir kısımdan başla, nedir o ? Çizim. Kendini çizim konusunda geliştir. Ardından boyama.
Benim oyun yaparken çektiğim en büyük sıkıntı aklımdakini sketch olarak kağıda veya bilgisayara aktaramamaktı ilk başta. Bence oyun yapımcısının çizimi iyi olmalı. Programcı dahi olsa da. Aslında oyun yapımcısı çok büyük projelerde çalışmayacaksa all in one takılmalı.Çizime başladın, eş zamanlı olarak Unity öğren. Şimdi şöyle bir ayrım var burada. Pek çok teknoloji ile oyun yapabilirsin tabi fakat 1. olarak Unity direk bu işe yönlenmiş ve bence başını çeken bir teknoloji. Fakat, fakatını siktir edelim sen Unity öğren, iş dış dünya ile paylaşıma geldiğinde biraz daha ekonomik olman adına Starling + Actionscript te takılabilirsin diyecektim ama bence bu madde biraz lüks kalıyor Unity'nin yanında.
En önemlisi çok az bilgiyle " ne yapacağımı biliyorum, hemen yapayım" kafasına girmek, onu gördüm yazında, yapma onu. Az sabır et teknolojileri öğren, dediğim gibi çizimi öğren bu seni kenarından sanat dallarıyla da muhatap edecek. Çeşitlenen görüşlerinle sende ne yapmak isteyeceğini daha iyi bileceksin,
Bir yanda bahsettiklerimi öğrendikten sonra r10'da takılıp millete "elbise giydirme" oyunu yapmak var,
öte yanda machinarium gibi bir oyunu yapmak var. Kendini para uğruna yaratıcılıktan feragat etmeye zorlama. Ki "uğruna" lafını seni kandırmasın, r10 gibi yerlerde satılan oyunların fiyatlarını görseniz artık gülmekten altınıza sıçmazsınız çünkü komik olacak dereceyi geçti artık kızdırıcı noktaya geldi.
Sen önce çizime ağırlık ver, çok ucundan unity eğitimleri de al. Eğlenerek motive olursan hemen dolu dolu bir 2-3 sene geçirirsin zaten, ondan sonra hayat boyu sana yardımcı olacak bir donanımın olur. -
kvasir bunu yazdı
oyun motorlarını falan bir kenara bırak şimdi, uzmanlaşma ve dallanma olayını da yapma.
Çok eğlenceli bir kısımdan başla, nedir o ? Çizim. Kendini çizim konusunda geliştir. Ardından boyama.
Benim oyun yaparken çektiğim en büyük sıkıntı aklımdakini sketch olarak kağıda veya bilgisayara aktaramamaktı ilk başta. Bence oyun yapımcısının çizimi iyi olmalı. Programcı dahi olsa da. Aslında oyun yapımcısı çok büyük projelerde çalışmayacaksa all in one takılmalı.Çizime başladın, eş zamanlı olarak Unity öğren. Şimdi şöyle bir ayrım var burada. Pek çok teknoloji ile oyun yapabilirsin tabi fakat 1. olarak Unity direk bu işe yönlenmiş ve bence başını çeken bir teknoloji. Fakat, fakatını siktir edelim sen Unity öğren, iş dış dünya ile paylaşıma geldiğinde biraz daha ekonomik olman adına Starling + Actionscript te takılabilirsin diyecektim ama bence bu madde biraz lüks kalıyor Unity'nin yanında.
En önemlisi çok az bilgiyle " ne yapacağımı biliyorum, hemen yapayım" kafasına girmek, onu gördüm yazında, yapma onu. Az sabır et teknolojileri öğren, dediğim gibi çizimi öğren bu seni kenarından sanat dallarıyla da muhatap edecek. Çeşitlenen görüşlerinle sende ne yapmak isteyeceğini daha iyi bileceksin,
Bir yanda bahsettiklerimi öğrendikten sonra r10'da takılıp millete "elbise giydirme" oyunu yapmak var,
öte yanda machinarium gibi bir oyunu yapmak var. Kendini para uğruna yaratıcılıktan feragat etmeye zorlama. Ki "uğruna" lafını seni kandırmasın, r10 gibi yerlerde satılan oyunların fiyatlarını görseniz artık gülmekten altınıza sıçmazsınız çünkü komik olacak dereceyi geçti artık kızdırıcı noktaya geldi.
Sen önce çizime ağırlık ver, çok ucundan unity eğitimleri de al. Eğlenerek motive olursan hemen dolu dolu bir 2-3 sene geçirirsin zaten, ondan sonra hayat boyu sana yardımcı olacak bir donanımın olur.yavaştan unity e adım atayım o zaman bide şu dedigin r10 daki oyunlar ne tarz ve ne kadara satılıyor alıcısı var mı
-
kvasir bunu yazdı
Sen önce çizime ağırlık ver, çok ucundan unity eğitimleri de al. Eğlenerek motive olursan hemen dolu dolu bir 2-3 sene geçirirsin zaten, ondan sonra hayat boyu sana yardımcı olacak bir donanımın olur.machinarium un allah belasını versin bi bölümde kaldım geçemiyorum kitapdan da bakmak istemiyorum :D
Avenqer:
Şuan yeni nesil sen gibi oyun yapma peşinde olanlar hep unity peşinden koşturuyor Unity öğrenmen faydalı olabilir ama bilmiyorum alanım değil :D -
TheAvenqer bunu yazdıkvasir bunu yazdı
Sen önce çizime ağırlık ver, çok ucundan unity eğitimleri de al. Eğlenerek motive olursan hemen dolu dolu bir 2-3 sene geçirirsin zaten, ondan sonra hayat boyu sana yardımcı olacak bir donanımın olur.yavaştan unity e adım atayım o zaman bide şu dedigin r10 daki oyunlar ne tarz ve ne kadara satılıyor alıcısı var mı
Arkadaş bilmem kaç satır yazı yazdım, o yazı içinde özellikle "yanlış" olduğunu belirttiğim bir veya iki satır kaplayan düşünceyi cımbızla seçer mi bir insan ?
Diyorum ki " Siktir et onları", alıcısı var, torbacıdan hallice adamlar, bir bildiğim var girme diyorum o yola.Yaşının psikolojisi gereği özgürlüğümü kazanayım, para kazanayım, ekonomik bağımsızlığım olsun babama rahat atar yapayım kafasını bir bırak. Öyle küçük düşüncelerle bir sik yapamazsın.
Çizim demişim unity'ye adım atayım demişsin, at bakalım adım unity'ye direk. Vakti gelince asset store'dan bağımsız oyun geliştiremezsin.
Oyun işi yaratıcılık işi, yaratıcılığını kamçılaman lazım. Onu kamçılayan en iyi şeyde dışa vurumdur, çizim bu nedenle önemli tabi aşırı temek bir teknik beceri olmasının yanı sıra.
Neyse anahtar kelimeler ve birkaç fikir verdik sana artık istediğinle yola çık sen. -
hocam kendi paramı kazanayım derdi yok bende sadece onu merak ettigim için sordum öyle sacma seyleri alan var mı diye merak ettim zaman gecırmek için yapacam bide çizim falan onları yapcam fazla uzatmamak için yazmadım herkes unity dedigi için ufaktan ne işe yaradıgını falan bakcam sadece 1-2 ufak bilgiden zarar gelmez
-
TheAvenqer bunu yazdı
hocam kendi paramı kazanayım derdi yok bende sadece onu merak ettigim için sordum öyle sacma seyleri alan var mı diye merak ettim zaman gecırmek için yapacam bide çizim falan onları yapcam fazla uzatmamak için yazmadım herkes unity dedigi için ufaktan ne işe yaradıgını falan bakcam sadece 1-2 ufak bilgiden zarar gelmez
sana tavsiye, programcı birine asla r10 deme, iyi bir muhabbetiniz olsun istiyorsanız.
-
pc de 10 gun oyun oynayan da programci olmaya karar veriyor kardesim sevkini kirmak istemiyorumda bokunu cikardin :)