folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Oyun Yapmak İstiyorum 0 Dan Nasıl Kendimi Geliştiririm

Oyun Yapmak İstiyorum 0 Dan Nasıl Kendimi Geliştiririm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    kvasir bunu yazdı
    TheAvenqer bunu yazdı

hocam kendi paramı kazanayım derdi yok bende sadece onu merak ettigim için sordum öyle sacma seyleri alan var mı diye merak ettim zaman gecırmek için yapacam bide çizim falan onları yapcam fazla uzatmamak için yazmadım herkes unity dedigi için ufaktan ne işe yaradıgını falan bakcam sadece 1-2 ufak bilgiden zarar gelmez 

sana tavsiye, programcı birine asla r10 deme, iyi bir muhabbetiniz olsun istiyorsanız.

hocam ne var su r10 da ne konu acılsa r10 instagram takipci twitter takipci oyun yapma r10 herşeyde bu site çıkıyor 

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

pc de 10 gun oyun oynayan da  programci olmaya karar veriyor kardesim sevkini kirmak istemiyorumda bokunu cikardin :) 

hocam önceki konuda demiştim benimki zaman gecırmek için 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

gerekli bilgileri aldım konu silinebilir mi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

konularını takip ediyorum, bak güzel kardeşim benden sana tavsiye

oyun yapmak oyun oynamaya benzemez. oyun oynamaktan zevk alıyor olabilirsin ama o oynadığın oyunları yapmak için temel programlama bilgisini de geçtim çok sağlam matematik ve fizik bilgin olması gerekiyor. sen emeklemeden koşmaya çalışıyorsun.

herkes işin zevkli kısmına yöneliyor kimse kafa yormak istemiyor. oyun yapmak istiyorsan çok iyi c/c++ bilmen lazım ve dediğim gibi matematik ve fiziğinin iyi olması lazım. aksi takdirde 15 yaşındaki bebeler gibi unityde terrain yapar durursun.

sana tavsiyem boş işlerle uğraşma, kendini geliştir. bu mesajı seni iğnelemek için yazmadım umarım birşeyleri anlarsın ve kafanda bir şimşek çakar.

ayrıca bir konunun silinip silinmesi modların insiyatifindedir, bu tarz mesajlar atmak yasak.

Fdumanli tarafından 28/Oca/15 16:40 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Fdumanli bunu yazdı

oyun yapmak oyun oynamaya benzemez. oyun oynamaktan zevk alıyor olabilirsin ama o oynadığın oyunları yapmak için temel programlama bilgisini de geçtim çok sağlam matematik ve fizik bilgin olması gerekiyor. sen emeklemeden koşmaya çalışıyorsun.

herkes işin zevkli kısmına yöneliyor kimse kafa yormak istemiyor. oyun yapmak istiyorsan çok iyi c veya c++ bilmen lazım ve dediğim gibi matematik ve fiziğinin iyi olması lazım. aksi takdirde 15 yaşındaki bebeler gibi unityde terrain yapar durursun.

sana tavsiyem boş işlerle uğraşma, kendini geliştir. bu mesajı seni iğnelemek için yazmadım umarım birşeyleri anlarsın ve kafanda bir şimşek çakar.

ayrıca bir konunun silinip silinmesi modların insiyatifindedir, bu tarz mesajlar atmak yasak.

Adam hobi olarak yapacam demiş, meslek edinmeyecek? 

Hocam unity3d indir, kullanmaya başla. Bişeyler kaparsın, yaparsın. 

İnsanların şevkini kırmak için herşeyi yapıyorsunuz...

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    Fdumanli bunu yazdı

herkes işin zevkli kısmına yöneliyor kimse kafa yormak istemiyor. oyun yapmak istiyorsan çok iyi c veya c++ bilmen lazım ve dediğim gibi matematik ve fiziğinin iyi olması lazım. aksi takdirde 15 yaşındaki bebeler gibi unityde terrain yapar durursun.

Adam hobi olarak yapacam demiş, meslek edinmeyecek? 

Hocam unity3d indir, kullanmaya başla. Bişeyler kaparsın, yaparsın. 

İnsanların şevkini kırmak için herşeyi yapıyorsunuz...

ben gözlemlerimden yola çıkarak arkadaş için tavsiye verdim, bu yazdıklarım herkes için geçerli değil. eminim ki arkadaşın kafasındaki 'oyun' tanımında crysis, gta falan vardır. bu arkadaşın eski konularına bakaca olursan hep hacker olacam diye tutturup gidiyordu.

zaten bu forumda fazla vakti yok, yakında banlanacak bana göre. ben sadece boş kovalamamasını tavsiye ettim hocam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

oyun yapmak için hiç bir şey bilmenize gerek yok.

hazır oyun yapımına uygun senaryo ekleyebileceğiniz özelleştirilmiş kolay kullanımlı oyun motorları var.

steam da 400 tl felandı en son , alıyorsun yapmaya başlıyorsun. 

internetten ücretsiz veya ücretli karakter kaplamaları bulabileceğin gibi yenisini de üretebilirsin.

http://store.steampowered.com/tag/en/Game%20Development/#p=0&tab=NewReleases

burada fps den mmo ya kadar yaratıcıları görebilirsin. hiç kasmaya gerek yok. sonuçta hobi.

para yoksa profesyonelliğe de gerek yok

texture pack yapımına başlamıştım mesela sonra üniversiteyi kazanınca bırakmıştım , kendi kaplamalarını yapmak çok eğlenceli.

Game Kit 2 is an easy, instant game development engine, ideal for Beginners, Hobbyists & Indie developers. Now anyone can easily and quickly code and build apps for multiple platforms using AGKs BASIC scripting system.

PanxeR tarafından 28/Oca/15 17:03 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

unity bak hocam sen.her platforma uyuyor android windows ios.inputları değiştirmen gerekiyor ama onlarda o kadar zor değil ve yığınla tutorial var.unity oyun yapımını en kolaya indirmiş bana göre.diğer motorlarıda kullandım ama unity kadar kolayını görmedim

programlama bilmiyorsan ilk unityden başlama.c# öğren

c# öğrenirkende direk dalma

il başta if kalıpları while lar fln ne bunların mantıgını öğren.variable yapısını öğren

bunları neden ingilizce yazdım, çünkü türkce olarak öğrenmeye kalkacaksan zaten öğrenme, öğrenemezsin.okulda da ingilizce öğreniyorsan üstüne git gidebildiğin kadar.

oyun yapmak ciddi anlamda hırs özveri ve en önemlisi sabır gerektirir birde zaman son olarakta yaratıcılık.bunlara ihtiyacın olacak.

seni gazlayacak rol model seç.mesela beni gazlayan adam flapy bird ün yapımcısıdır :D adam götüm gibi oyunla günde 50k para kazandı.ben neden yapamayım diorum.

yaşın daha genç ögrenmek içinde bolca zamanın var

edit: bu demek değildir ki sen kesinlikle oyun yapacaksın.denersin olmayabilir.çok normal bişi belki ilginide çekmez.ama en azından denemiş olursun.

bazı müridler her oyun oynayanda programcı vs die yazmıslar.her oyun yada pc kullanan programcı olmuyor ama denemektende bişi kaybedilmez

Ekerci tarafından 28/Oca/15 17:15 tarihinde düzenlenmiştir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Biraz düşündüm, çizim ve programlama olayından önce kişinin birşeyler yapabildiğini görmesi gerek.

http://www.stencyl.com/

B
    u adresten bu aracı indir, programlama bilgin olmadan basit bir ingilizce ile oyun motorunu ve olay örgüsünü,kurguyu oluşturmanı sağlar.

http://opengameart.org/

b
    u adrestende grafik ve sesleri indirirsin.

Hemen unity'ye sokmayalım seni.

Onun dışında tamamen hobi olarak, eğlence olarak " Warcraft III World Editor" ile kendi haritalarını yapmayı deneyebilirsin, starcraft 2 oynamadım ama onun da world editor iyiymiş diye duydum, world editor'u güzel bir oyunda eğlenerek çok basit ve temel konuları öğrenebilirsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/user/handmadeheroarchive

bu adam mükemmel anlatıyor kesinlikle burdan başla

Si vis pacem para bellum.
Toplam Hit: 2942 Toplam Mesaj: 23