folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Oyuncak Helikopter Nasıl Yaparız ? Yapabilirmiyiz Vs

Oyuncak Helikopter Nasıl Yaparız ? Yapabilirmiyiz Vs

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Helikopter ucurmak, hayatınızda yapacağınız en zor işlerden birisidir büyük ihtimal...

Cok yüksek derecede kabiliyet(Her kez bende var der ama daha adam akıllısını göremedik...), Üstüne uzun bir deneyim ve tecrübe ister...

Aynı anda 2 stick ile kullanılıyor bi kere, yani kumandanın 2 farklı kolunun aynı anda gideceği 16*16 tane yön var....

Üstüne üstlük kaliteli bi alette minimum karbon-fiber paller minimum 6.000 devirle dönmektedirki, kurbanlık koyun gibi elinizi kolunuzu deler geçer acil bir durumda...

Hepinizin hayali, mutfaktan kaldıriim helikopteri, kapıdan geçirip salonun ortasına indiriyim ama, cok yüksek ihtimalle, acık havada bile yerden 1 metre yukaru kaldırıp geri indiremeyeceksiniz :)

Helikopter basit bir uğraş değil, kumanda ve simulatör alıp cok uzun bir süre deneyim yapmadan, alınacak her alet hem paranıza yazık olacaktır, hemde hevesinizi kıracaktır...

Bu arada, Model motorları öyle bildiğiniz elektrik motorlarından oluşmaz, brushless denilen fırcasız motor tipleriyle yüksek akımlı özel pillerle calışır, minimum 4 kanallı profesyonel bi kumandaya elektronik hız kontrol ünitesine(esc ye) kumanda alıcısına, motor mountına vs vsvs vsv s vs vs ihtiyacınız olacaktır, ki bu liste ortalama 30 parcaya kadar cıkar...

Genellikle bütün helikopteri eliyle yapan birisi yok piyasada, öle 2 ampül yakmaktan cok daha komplike bir alettir helikopter...

İçerisinde ortalama 600 den fazla hareketli-hareketsiz parcanın birleşimiyle oluşur motor-gövde birleşimi...

Bu arada şu andaki arf ve rf kitlerin bir coğundaki yapıda 2 motor değil 1 motorun dönüşünden güc alan 2 pervane sistemi daha uygun bulunmakta onuda shockmana iletiyim :)

2000 yılından bir modelciliğin içindeyim,profesyonel olarak uğraşıyorum, yaptığımız adam akıllı ucak sayısı sadece su eylül ayından beri 20 yi geçti(Kücükleri vs saymıyorum bile), Normal ucağa istediğin hareketi verir cirit attırırım havada ama, daha helikoptere cesaret edemiyorum...

Ha bu arada bahsedilen helikopterlerin minimum maliyeti 300 ytldir, 3-4 milyara kadar cıkabilir, o cirozdur ottur boktur onları helikopterden fln saymıorm, helikopter değil çünkü onlar :)

Sizinki ya cahil cesaretinden, ya para bolluğundan sanırım :))

-----------------------------

cahil cesareti idda sonucuydu para bolluğuydu ama an itibari ile vazgeçtim :)  4 milyar harcıyamam helikopter için :)

sırıtma la.
Toplam Hit: 16796 Toplam Mesaj: 12