Özel Hastanede İğne Olmak
-
Haymatlos bunu yazdıerebos bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar, üzerimde birşeyler denerken alerjim olan bir hap yuttum günde 3 defa yüksek doz, dun ciltte kabarmalar başladı bir şey olmaz kurdeşen dedim
Şu bold kısma benden başka kimse takılmadı mı ya? Cidden merak ettim hem üstünde bir şeyler deniyorsun, hem alerjinin olduğu hapı içiyorsun hem de 1 kere 2 kere değil 3 kere içiyorsun :D Geçmiş olsun hocam dikkat et kendine, ilaçların şakası olmaz. Madem deneyeceksin prospektüsü bir oku da öyle dene bari :D
ekleme: gözümden kaçmış :D :D http://prntscr.com/5qq21o
Alerjimin olduğunu bilmiyordum, bu sayede öğrenmiş oldum :Dİlaçlar doğal extratlar yani öldürmez diye umuyodum, alerji mevzusu aklıma gelmedi, hayır uşaklı bir adamın afrika kökenli bir bitkiye nasıl alerjisi olur zaten saçma.
-
Ama dediğim gibi sonuçta bunu vurdurmam gerek yoksa azım yüzüm şişiyo önümü göremiyorum, citteki kızarıklıkların hayati tehlikesi yokta(kurdeşen gibi birşey) ama şişlikler sıkıntı, e elimde doktorun imzası ve kaşeside var, 5 10 lira veririmde bugünde bir arkadaş seni hem muane olarak gösterirler sonra vurular 60 liranıda alırlar yoksa vurmazlar bedava olduğu için dedi.
Birşey yaptıramazmıyım ki yav, en yakın central hospital, ibnisina, birde yeditepe var, Kanuni sultan süleyman var ama uzak sayılır
-
Sana tavsiyem bulunduğun semtte eve gelen bir iğneci bulman. Onu da çevre eczanelere sorarak öğrenebilirsin sanıyorum. Bana gelen teyze iğne başına 5 TL alıyor.
-
Hangi ildesin hocam bz bi cok özel hastaneyle anlasmalıyız?
birde normalde hiçbir özel hastane tıp merkezi reçetesiz iğne vurmaz, yapanda aynı hastanede teshis koyulan hastadır ondan dolayı yapabilirler
-
tüm mesajları okumadım ama normalde reçete yok ise iğne vurmazlar hocam. devlet veya özel fark etmez kural olrak böyle.
doktorun kaşeli reçetesi elindeyse sıkıntı olmaz. ama 20-30 lira filan bi iğne vurma olayı ucuk geldi :/ memlekete göre değişiyor da olabilir. buralarda kabinler 1.5TL'ye yapıyor. sağlık ocakları reçeten var ise para almazlar. özeller taş patlasa 3-4 lira alsınlar.
gidip yaptırdın mı hiç öyle 20-30 isteyen oldu mu ?
-
eskişehir'de medline'da 8 liraya mı ne vurdurmuştum ben.
-
gel hocam aydınlıkevler de çağdaş polikliniğe 3tl alıyorlar, reçete falanda bakmıyorlar. gerçi ben dedemi götürmüştüm. belki bu adam yaslı, bakmaya gerek yok diye düşünmüş olabilirler. en azından elinde kağıdın varmış. niye 20 30 tel veresin. :)
-
Geçmiş olsun. Anafilaksi ani solunum durmalarına yol açabilr ve hayatınızı kaybedebilirsiniz. Bu şekilde bir yakınını kaybetmiş bir kişi olarak ucuz kurtulmuşsunuz diyorum. Madem alerjik bir bünyeniz olduğunu anladınız bundan sonra yanınızda mutlaka antihistamik bir ilaç taşıyın.
-
Devletin acillerini neden kimse önermemiş ? Vurmuyorlar mı Devlet acilinde ?
-
geçen sene poliklinikte 1.5 liraya iğne vurdurdum 1 hafta boyunca hocam