Özel Hastanede Korona Testi Yaptıran Var Mı?
-
İstanbulda özel hastanede çalışıyorum, bizlere de yapıyorlar. Herhangi bir şekilde teşhis silme yok arkadaşlar direk saglık bakanlıgı sistemine giriyoruz. hastane içinde lab yoksa dışarıya sonuç için gönderiyorlar örnekleri. Gidip yaptırabilirsin tabii hiçbir problem yok,
-
TurkForces bunu yazdı
İstanbulda özel hastanede çalışıyorum, bizlere de yapıyorlar. Herhangi bir şekilde teşhis silme yok arkadaşlar direk saglık bakanlıgı sistemine giriyoruz. hastane içinde lab yoksa dışarıya sonuç için gönderiyorlar örnekleri. Gidip yaptırabilirsin tabii hiçbir problem yok,
ücret ?
hangi ilçedesin ?
samaccc tarafından 10/Ağu/20 12:11 tarihinde düzenlenmiştir -
aynısını ablamın bir yakını yaşadı ateşi felan vardı halsizlik devlete gitti test yapmadılar sanırım tam bulgu istiyorlar bilmiyorum
bakın bu son başka yapmayacam :)
-
havaalanında yurtdışı giriş çıkışında test yaptıran oldu mu? İstanbul havalimanı ve sabiha gökçende test merkezi varmış sanırım.
-
2 gün önce özel hastaneyi arayıp sorduğum ve cevap aldığım şey şu:
PCR testi (ismini yanlış yazmış olabilirim, korona testi işte) ücret alınmıyor ancak belirtileri olmadan elini kolunu sallayıp gidene vs yapmıyorlar. Doktora muayene olup muayene ücreti ödüyorsun, doktor da korona testi yapılsın bi bakalım diyor. Fiyat: 200 TL
Antikor testi için ücret alınmıyor. Muayene şartı aranmıyor.
Hastane: Emsey
----
Geçenlerde bir haber gördüm, hastaneye yatmadan gidilse korona olsa bile eve gönderiyorlarmış vs vs. Risk grubundayım yakınımda korona çıktı desen bile yapmıyorlar. Başka birinin ailesini yatırmışlar, çocuğu eve yollamışlar korona olduğu halde. Hatta ambulansla bile götürmemişler, kendin git demişler.
Etrafımda gördüğüm çoğu kişi maske takmıyor, düğüne gidiyor. Düğünden, nişandan etrafımda 3-4 kişi korona kaptı.
2. dalga geliyor bence. Evde kalın.
NoktaliVirgul tarafından 10/Ağu/20 12:09 tarihinde düzenlenmiştir -
TurkForces bunu yazdı
Tam bunu merak ettim. Özele gidip doğrudan parasıyla yaptırabiliyor muyuz diye.
-
Hannibal_King bunu yazdı
@Nikoteen hocam şunu net söyleyebilirim ki yakın çevrenden birisi coronadan dolayı ölümün eşiğinden dönmemiş. Bu nedenle test yapsalar ne olacakki diye sormuşsun. Açıklayayım.
Mart sonu nisan başı gibi dayım, kuzenim ve yengem hastalandılar. Grip olduklarını düşündüler. 1 hafta evde hasta modda yattılar. Öksürük, ateş, ishal vs. O ara salgın tehlikesi olduğu için hastaneye gitmeyi de tercih etmediler. Dayımın bir kaç doktor arkadaşı var. Onları aradı konuştu. Onlarda tahminen normal grip olabileceğini düşündüler. Dayım da grip olabileceğini düşündü ve hastaneye gitmedi. Sonra dayım iyice kötüleşti. 8. veya 9. gün hastaneye gitmek zorunda kaldı. Gider gitmez yatırdılar. Corona testi yaptılar. Sonuç pozitif geldi tabikide. Tomografide akciğerler efsane kötü haldeydi. 21 gün yoğun bakımda kaldı. Bu 21 günün 16 sı entübe olarak. Yani ağzında boru var. Uyuşmuş vaziyette yatıyosun. Bizde ailece o 21 gün boyunca sürekli; "keşke daha erken hastaneye gitseydi" diyip durduk. Yani test yaptırıp korona olup olmadığını öğrenmek önemli. Destekleyici tedaviye erken başlamak hayati olabiliyor.
Kuzenim de pozitif çıktı. 1 gece ilaç almak için hastanede durdu. Sonra evde ilaçlarını aldı 5-6 güne düzeldi. Yengem ilginç bir şekilde negatif çıktı. Arada hala öksürüyor ama öksürük kaldı. Özetle test yaptırmak son derece önemli olabiliyor.
Hocam öncelikle geçmiş olsun fakat beni yanlış anlamışsın şu anki sistemde korona testi pozitif çıksa bile semptom yoksa almıyorlar diyorum. Semptom varsa zaten özelde teste gerek yok doğrudan devlete gidin. Anladığım kadarıyla sen diyorsun ki test yaptıralım pozitif çıkarsa da erken tedavi uygulansın hocam sorun burada zaten semptom yoksa tedavi de yok. Virüsü direkt yok eden bir şey olmadığı için semptomları yok etmeye uğraşıyorlar zaten ee semptom da yoksa testin pozitif çıksa ne olacak neyi yok edecek adamlar onu anlamıyorum.
-
Nikoteen bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
@Nikoteen hocam şunu net söyleyebilirim ki yakın çevrenden birisi coronadan dolayı ölümün eşiğinden dönmemiş. Bu nedenle test yapsalar ne olacakki diye sormuşsun. Açıklayayım.
Mart sonu nisan başı gibi dayım, kuzenim ve yengem hastalandılar. Grip olduklarını düşündüler. 1 hafta evde hasta modda yattılar. Öksürük, ateş, ishal vs. O ara salgın tehlikesi olduğu için hastaneye gitmeyi de tercih etmediler. Dayımın bir kaç doktor arkadaşı var. Onları aradı konuştu. Onlarda tahminen normal grip olabileceğini düşündüler. Dayım da grip olabileceğini düşündü ve hastaneye gitmedi. Sonra dayım iyice kötüleşti. 8. veya 9. gün hastaneye gitmek zorunda kaldı. Gider gitmez yatırdılar. Corona testi yaptılar. Sonuç pozitif geldi tabikide. Tomografide akciğerler efsane kötü haldeydi. 21 gün yoğun bakımda kaldı. Bu 21 günün 16 sı entübe olarak. Yani ağzında boru var. Uyuşmuş vaziyette yatıyosun. Bizde ailece o 21 gün boyunca sürekli; "keşke daha erken hastaneye gitseydi" diyip durduk. Yani test yaptırıp korona olup olmadığını öğrenmek önemli. Destekleyici tedaviye erken başlamak hayati olabiliyor.
Kuzenim de pozitif çıktı. 1 gece ilaç almak için hastanede durdu. Sonra evde ilaçlarını aldı 5-6 güne düzeldi. Yengem ilginç bir şekilde negatif çıktı. Arada hala öksürüyor ama öksürük kaldı. Özetle test yaptırmak son derece önemli olabiliyor.
Hocam öncelikle geçmiş olsun fakat beni yanlış anlamışsın şu anki sistemde korona testi pozitif çıksa bile semptom yoksa almıyorlar diyorum. Semptom varsa zaten özelde teste gerek yok doğrudan devlete gidin. Anladığım kadarıyla sen diyorsun ki test yaptıralım pozitif çıkarsa da erken tedavi uygulansın hocam sorun burada zaten semptom yoksa tedavi de yok. Virüsü direkt yok eden bir şey olmadığı için semptomları yok etmeye uğraşıyorlar zaten ee semptom da yoksa testin pozitif çıksa ne olacak neyi yok edecek adamlar onu anlamıyorum.
Bu durumda taşıyıcısın demektir. En azından korona olduğunu bilip evde karantinada kalırsın ve başkalarına bulaştırmazsın.
-
Hannibal_King bunu yazdı
Ablam ve eniştemde ateş, öksürük ve boğaz ağrısı vardı. Telefonla korona hattını aradılar. Sanırım 184 lü bir numara. Telefondaki kadın hastaneye yönlendirdi. Devlet hastanesinin aciline gittiler ancak iğne yapıldı ve antibiyotik yazılıp yollandı. Corona testi yapılmadı. Sanırım bilerek test yapılmıyor sonucu pozitif çıkarsa diye. Parasıyla özel hastanede test yaptıran var mı? İnstagramda sürekli reklamlarını görüyorum özel hastanelerin corona testi yaptığına ilişkin. Son durum nedir acaba deneyimleyen var mı?
Yer uşak. Burada sadece medical park var bir tanede ufak bir özel hastane var sanırım.
ailem de uşakta. medical parka yaptıracaklardı son anda devlet hastanesinde yapılmıştı hocam. 1 ay falan önce. şu an mümkün mertebe test yapmıyorlar.
edit: hatırlamıyorum tam ama 350 tl gibi bişeydi sanırım.
joe_black tarafından 10/Ağu/20 23:27 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdıNikoteen bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
Bu durumda taşıyıcısın demektir. En azından korona olduğunu bilip evde karantinada kalırsın ve başkalarına bulaştırmazsın.
Haklısın walla her şeyi de devletten beklememek lazım sonuçta hiç bir ülkenin yataklı hastaeneleri yetmez böyle bir şeye bakıyorum devlet sallamıyor ben de takmıyorum o kadar alışmışım ki güdülmeye vicdanımı bile sistemin çarklarına yüklemişim. Eywallah ya bu beni kendime getirdi cidden.