folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Özel Üniversitelerde Yazılım Mühendisliği Okuyan Varmı ?

Özel Üniversitelerde Yazılım Mühendisliği Okuyan Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Sana İng. için hazırlık vermiyorlar mıymış?

Sen hangi ünide okuyacaksan o bölümde okuyan 3-4 tane adama git sor İngilizcem böle böle sınıfda başka ing bilmeyenler var mı yada hocalar çok sallıyor mu İng sürekli ing mi anlatıyorlar yoksa sadece ödevler calısmalar mı ing diye sor.Böyle şeylerin utanması olmaz knk git araştır.

Eğer çok önemliyse hazırlık okursun yada Türkçe okursun.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

Ulan okuyan herkes bölümü eziklemiş :) Şimdi hocam önce şu konuda herkes hem fikir. "Programcı" olmak için okulun bir önemi yok. Ülkemizde ve Dünya'dada bunu açıkça görebiliyoruz (Ruby'nin Garbage Collectorunu geliştiren herif 20'sinden sonra programalaya başlamış işçi diye hatırlıyorum). Eğer işini yapıyorsan hertürü iş bulursun. Sadece kendini kanıtlayana kadar 3 kuruş maaşla köpek gibi sürünürsün.

Yazılım 21. yüzyılla beraber hayatımızdaki en kritik şey haline geldi. Finans tamamen yazılım ile, birçok mühendislik temel araçları yine yazılım ile yürür hale geldi (ve daha bir sürü şey...). Hal böyle olunca mevzu sadece 3 programcının oturup köpekler gibi kod yazmasıyla yetişmeyecek hale geldi. Bu yazılımın; Analizi, tasarımı, planlanması, yürütülmesi, sınanması, bakımı gibi bir sürü iş meydana çıkmaya başladı. Yazılım mühendisliğinde işin asıl bu konularına daha fazla değiniliyor ve seni bu konularda yetiştiriyorlar. 

Yazılım Mühendislerinin aldığı dersler neler? (Bizim okul için;)

1) Yazılım Mühendisliğine Giriş

2) İnsan Bilgisayar Etkileşimi

3) Yazılım Kalite Güvencesi

4) Sistem Yazılımının Sınanması ve Onaylanması

5) Yazılım Gereksinimleri Mühendisliği

6) Yazılım Tasarımı ve Mimarisi

7) Nesneye Dayalı Analiz ve Tasarım

Bilgisayar mühendislerinin müfredatında Yazılım mühendisliği ile ilgil 1 tek ders var;

1) Yazılım Mühendisliği

Yukarda bahsettiğim gibi bu bölüm ilerleyen teknolojinin sonucunda gereksinimler sonucunda çıkmış yeni bir bölümdür. Bu bölümün gerekliliği halen tartışılmaktadır, ancak benim okuduğum yazılarda (IEEE'nin sitesinde bir adamın tüm mühendislikleri karşılaştırarak örnekler vererek yazdığı bir yazı vardı bulabilirsin) bu bölümün gerekliliğine şahsım adına kanaat getirdim. Yine bu bölümün gerekliliği ve geçerliliği önümüzdeki yıllarda (2-3 yılı geçmez) katlanarak artacak ve dominant bir bölüm haline gelecektir.

Umarım açıklayıcı olmuştur hocam.

Hocam teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş, Sanırım yazılım mühendisliğine gitmeye karar verdim, Verdiğin bilgiler ve açıklamalar için tekrar teşekkür ederim hocam, sen hangi okulda okuyorsun ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Sana İng. için hazırlık vermiyorlar mıymış?

Sen hangi ünide okuyacaksan o bölümde okuyan 3-4 tane adama git sor İngilizcem böle böle sınıfda başka ing bilmeyenler var mı yada hocalar çok sallıyor mu İng sürekli ing mi anlatıyorlar yoksa sadece ödevler calısmalar mı ing diye sor.Böyle şeylerin utanması olmaz knk git araştır.

Eğer çok önemliyse hazırlık okursun yada Türkçe okursun.

kank Türkçe bölüm yok, bi kaç arkadaşa sordum okuyan aydında okuyan çok zor değil kulak aşinalığın varsa belirli bi süre alışırsın dedi ama dersler sürekli ingilizce devam ediyormu diye aklıma gelmedi onuda sorarım, Hazırlık verirlerse iyi ama bu seferde 4 yıl okumuş olucam hazırlık olursa :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

ingilizce konusunda sıkıntı cekecegini sanmıyorum, ben bölüm derslerini en düsük BB getiriyorum ingilizce de olsa, teknik makale okumak gerekebiliyor bazen.

lakin, calculus I-II, fizik I-II, termodinamik, lineer cebir, nümerik analiz gibi dersleri de alacaksın zorunlu olarak, bunu göz önünde bulundur.

bu meslekte diplomanın cok bir önemi oldugunu düsünmüyorum, kütahya'da 2 yıllık programcılık mezunu bir tanıdıgım, su an besiktas'ta 4 bin lira civarında maas alıyor, bu tip örnekler oldukca var.

isini bilen, kendini kanıtlayan adamın nereden mezun oldugunun önemi yok bence.

o arkadaşın 4000 alıyor sağlam bi şirkete girmez.. sen  çoook yanlış düşünüyorsun,

Önce diploma sonra iş. diplomasız alaylı diye tabir edilen işi tasdikleyerek çok yanlış yapıyorsun. okulda öğretilen ile sahada öğretilen birbirinden farklıdır. kendini neye kanıtlıyorsun, sen belli ki yaş ilerleyince iş değiştireceğini hiç hesaba katmıyorsun. adam akıllı düzenli para veren seni evde rahat ettirecek adam gibi işler hep diplomaya bakar.

değilse gece gün düz çalışırsın. 1500 2000 e razı olur. bi bankada mühendis  5000- 6000 alıp bug düzeltirken sen ansiklopedi yazar 1500 lira alırsın.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

iş garantisi istiyorsan istanbulda sabancı veya koç a gidecen

mezun olur olmaz onların şirketlerinde işe başlarsın

tabii computer engineering için geçerli software engineering var mı bilmem

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Erkek

Hocam iş garantisi felan istediğim yok yahu :d Ben sadece eğitim olarak neler fark edicek zor okunurmu felan bilgi almak için açtım konuyu :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Benim de 2 yıllık bitti ve 21 Temmuzda DGS girecem ve yüksek bi puan alamam kendimce onun için bende özel üniversite düşünüyorum.Kıbrısta babam var bende Doğu Akdeniz Üniversitesini düşünüyorum bi sınava girelim ondan sonra bakacaz yine kesin bi karar yok ama türkiyedeki fiyatlar ucuz olsa biraz daha iyi olurdu ama şans.

Edit : Bilgisayar mühendisligi ile Yazılım mühendisligi arasındaki fark nedir ?

JuMaN tarafından 29/Haz/13 11:28 tarihinde düzenlenmiştir

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

iş garantisi istiyorsan istanbulda sabancı veya koç a gidecen

mezun olur olmaz onların şirketlerinde işe başlarsın

tabii computer engineering için geçerli software engineering var mı bilmem

Hocam beraber mezun olduğumuz ekipte işsiz kimse yok :) coğumuz 1 hafa sonra işe başladık, kalanıda 1-2 aya işe başladılar :) 

.
Toplam Hit: 4408 Toplam Mesaj: 29