folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Özelleştirmeler..

Özelleştirmeler..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

SucH bunu yazdı:
    -----------------------------
    Avira bunu yazdı:

SucH bunu yazdı:
    Türk telekom un %49 hissesi devlettetir ve satılmamıstır kiralanmıstır.

Tabi canım onlarda meraklıydı Türk Telekomu geliştirip bize bırakmaya bırakın bu yalan dolanları KİRALAMA da yeni çıktı özelleştirme yapılmamış satılmamış gibi gösterme yalanları birazcık objektif olun kendi yanlışlarınızı görün şuanda ülkenin kaos'a sürüklendiğini gören eski başbakanlar eski partilerine dönmeye başladı Erbakan bile neler dedi hala daha kendi yanlışlarınızı görmüyorsunuz..

arkadaşım araştır ondan sonra gel haberlerden duyduğun şeylerle burda ahkam kesme.  araştır bakayım satılmısmı kiralanmısmı telekom un %49 u devlette hala %51 i satıldı. ayrıca devletin elinde bulunan %49 kısımla devlet %100 lük kısımdan daha fazla kar etmiştir.

ben nete 256 kb hızla bağlandığım günleride biliyorum. fakat özelleştirildikten sonra ttnet cok büyük gelişmeler yapmısıtr adsl,vdsl, görüntülü konusma vs. devlet zarar deil kar etmiştir.

bugünkü rekabet ortamını anlatmama gerek yok. bir sürü net firması cıkmadı mı ? biri adsl vs. bu da fiyatların düşmesine neden oldu ve daha kaliteli bir hizmet anlayısına.

ben kendi yanlışlarımızı da görüyorum. fakat bu konuda deil. ülkeyi kaosa sürükleyenler belli, çünkü kargaşa olursa onlar faydalanır. eski başbakanlar partisine dönse nolcak. demirel mi kurtarcak, cindoruk mu kurtarcak.

http://img30.imageshack.us/my.php?image=a10a1858ecaf418f8fd6597.jpg

Tabi canım o kadar ileri gittiki Türk Telekom 8mbit internet verip 15 gb kota koyuyor gerçekten çok ilerlemiş acaba bu ilerleme insanlarla dalga geçmemi yoksa azıcık ucundan versem muhabbetimi ayrıca birçok şirketin çıkmasındaki neden Türk Telekomun ilerlemesinden değil eski 56k zamanında paket sunan firmaların ADSL in çıkmasıyla beraber çöküşe geçmesi daha sonra Türk Telekomdan hat alıp ordan yayın vermesidir yani özelleştirmelerin hiçbir ek bişey getirmeyeceği gibi tam aksine zarara yol açmaktadırki bir devletin kendi malını satması kadar çirkin bişey yoktur ayrıca ben herşeyi araştırıyorum neyin ne olduğu ortada gelipte bana savunma yapma..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

onu bırakında yukarda Koytek bilmemne nevşehir tesisi sümer bilmemne tesisi dio

benm babam tekelde çalışıyordu akp nin özelleştirdiği altında tekel tuz sigara vs işletmeleri dior kaç milyon dolarlık yerleri %10 u kadar fiyatlara satıyorlarbazı şeyleri görmemeye çalışmanıza acıyorum...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Özelleştirmeler,dünya üzerinde büyük sermaya gücüne sahip para babası tiranların,ülke yönetimlerine karışarak etkileme yolunu meşru kılan bir kapitalist glabol düzende,göz ardı edilemiyecek kadar büyük bir sorundur.Bugün paranın gücünü tutan ülkere,oynatmaları için uzatılan kukla iplerinden biridir.Ancak,halkın özelleştirmeleri,"İsak degil Mehmet çalışıcak" diyerek savunan insanları ısrar ile seçmeside ne büyük bir bilinçsizligin ortada olduğun gösterir.Yönetim,herkesimden insanın anlayabilcegi bir dili degil,"Ben parama bakarım gerisine karışmam" bencillgini ifade etmektedir.Kısaca halkın bilinçsizligi,seçtigi insanların onlara karsı kulladıgı ifadelerde yatmaktadır.Önce halk bilinci,ardından direyatli yönetim,ardından milli sermayenin önü açılmalı.Bu ne bugünün hükümeti için,ne dünün hükümeti için geçerlidir.Kısaca bunu yapan tüm hükümetleri kapsar ki Özalın,"Benim halkım işini bilir" demesi de aynı yozlaşmanın  başka bir yansımasıdır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
     Bakın avrupa ta 1930 larda ozellesmeye basladı,  bizde sanayi burjuvasını olusturacak insan olmadıgı icin devlet tekelinde sanayilesmeye basladık hersey basta güzeldi cunku hızla kalkınan bi sanayimiz vardı %30 buyumeyle herkese hava atıyorduk hala atıyoruz, birileri cıkıp ne diyor tum dunya krizdeyken türkiye o yıllarda %30 buyudu (rakamdan emin değilim ) dusunmuyor ki 3 fabrika kurunca %3000 gibi bi buyume zaten oluyor cunku kurulmus devlet daha yeni, sonrasinda cok partili donemde iktidarların yakınlarını ise sokmak icin kullandıgı kurumlar kuruluslar halini alıyor ve artık bi gelir kaynagı olmaktan cıkıp yuk haline geliyor bu durumda, ya ozellestirip vergi alacaksın ya da zarar edeceksin avrupa 1930 larda ozellesme kararı aldı bizse devlete bıraktık herseyi komünist bir rejim gibiydi hersey devletindi her komünizm gibi insanların yan gelip yatması nedeniyle yıkıldı biz ucuz kurtulduk cunku hersey devletin değildi ne oldu yan gelip yatan memurlar yıllarca ulkeye yuk oldu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

SucH bunu yazdı:
    Türk telekom un %49 hissesi devlettetir ve satılmamıstır kiralanmıstır.

bu lafın kurukuruya savunmak için saçmaladıgının kanıtı olmus resmen :) birde çıkmıs devlet kar etmistir %49la diyorsun... e halkın anasını ... adamlar tabiki kar yapıcak devlet ödedigimiz ücretlere bak su an bile internet yavas senelerdir çekmedigimiz çile kalmadı başka birine verdik ooh herşey tozpembe oldu gibi olaylara bakısınız beni benden alıyor...

bu arada sana bi bilgi

şirkette kimin hissesi daha fazlaysa patron odur öteki kaale alınmaz biz devlet olarak %49 hisseyle hiçbirşeye karışamayız... zaten genelde bütün satışlar bu şekilde yapılır patron olmak isteyen adam gelir alır %51lik hisseyi oturur başa... 

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KingOfTheAngel
    KingOfTheAngel's avatar
    Erkek

tekele aldıkları para içerisindeki sigaraların alkollerin parasını karşılamıyo bile..

BENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA BENDEN OLSA OLSA MEMLEKET OLUR MEMLEKET...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Avira bunu yazdı:

SucH bunu yazdı:
    Ben bakıyorum zaten adamların 3 yılda özelleştirdiğini akp 7 yılda özelleştirmiş.  siz hala sade akp özelleştiyo ülkeyi demeye devam edin.

Türk Telekom,Tüpraş,Tekel,Kıbrıs Türk Hava Yolları bunlar çok küçük dimi ? sen sayıya bakmicaksın sen özelleştirilen yerlerin değerlerine bakıcaksın bir insan bu kadar bazı şeyleri görmezden gelirmi birde utanmadan konu açıyor..

o dediğin değersiz özelleştirmeler , bence 10 saat beklenen benzin kuyruklarının olduğu döneme bakınca, oldukça değerli.. hatta telekomdan petkimden tüpraştan daha önemli !!! ayrıca burda dibimizde , tüpraş çalışanlarının maaşları en az 2 kat arttı !!!

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

trkuaz bunu yazdı:
    SucH bunu yazdı:
    Ben bakıyorum zaten adamların 3 yılda özelleştirdiğini akp 7 yılda özelleştirmiş.  siz hala sade akp özelleştiyo ülkeyi demeye devam edin.
    ya akpliler değil miydi paranın dini milliyeti olmaz diyerek petkimi ermeniye telekomu araplara satan ve yine bu adamlar değil mi mayın temizleme bahanesine israilliye toprak kiralamaya(!) çalışan. evet paranın milliyeti dini haysiyeti olmaz ama vatan toprağının o toprağa bedel ödemiş insanların dinide olur milliyetide onuruda. toprak ve bu toprağın üzerinde bizim olan herşeyin bir onuru vardır. diğerleride özelleştirdi ama o zamanlar bizim bir duruşumuz vardı hatırlarsınız kırmızı çizgilerimiz vardı onurumuza bizlere sahip çıkan birileri vardı. şimdi neyimiz var bence hiçbişeyimiz olanıda 3 kuruşa satıyoruz zaten . . .  

petkim ermeniye falan gitmedi tamam mı :)  

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    Yatirimcilarin milletlerini de arastirin.  Ozellestirme vatan hainligi degil, Kimlere satildigi cok onemli.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

necroshine bunu yazdı:
    Yatirimcilarin milletlerini de arastirin.  Ozellestirme vatan hainligi degil, Kimlere satildigi cok onemli.
    ya bi s... töbe töbe..kime satıldığı önemliymiş:) Sermayenin dini kitabı imanı yok be kardeşim yok...

biriside 1930da avrupa özelleşmeye başlamış bak bak bak..sanane avrupadan bre..Ataların yeni bir devlet kurmuş. özel sektör yok. tabiki devletçi olacaksın. avrupa özelleştirmeye başlamışta..yani şunu demek istiyorsun heralde. avrupa özelleşti bizde özelleşelim:) Atalarının mirasını özelleşmeyle avrupaya peşkeş çekelim. lan ne kadar akıllı müslümanız biz ya. niye avrupanın senin ülkeni işgal etmek için yaptıklarını görmüyorsunda avrupanın sömürgesini istiyorsun demezmi insan kendine...abd şakşakcısı uşakçı başı olmayı ne kadar seviyoruz ya..Allah akıl fikir versin.

bugün meriç nehrinde çiftçiler tarım için finansbanktan kredi alıyorlar..sonra ödeyemeyincede devletten yardım bekliyor..devlet yardım etmeyincede finansbankta o bölgenin tapusunu çiftçilerden alıyorlar..Borsaya bak %70 yabancıların kontrolünde.

hala anlayamayanlar ne yazıkki var. Artık savaşlar silahla askerle olmaktan çıkmıştır. artık savaşlar sermayeyle parayla yapılmaktadır...senin dedelerin çanakkalede savaştı bu topraklar için...gel görki bugün parayı kim bastırırsa o toprakları alıyor..hepsini değil tabiki ama bu işler böyle..çanakkale kazdağlarındaki altın aramalar felan fişman boşuna değil...Atalarımızın kemikleri sızlıyordur ben öyle düşünüyorum.

TÜRKİYE TASFİYE EDİLİYOR UYANIN ARTIK.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 7587 Toplam Mesaj: 54