Paint "Te Bir Soru
-
Bildimiz paint te.Büyüteçle büyüttük resmi 6x mesela resim ekrana sigmior.Sonra Seçmek dikdörtgen seklindeki aracı alıp sadece resmin belli bir bölümünü seçmek istiyorum.Fakat tek ekrana sığmayan kısımı alamıyorum.Mouse tekerleğiyle alt üst scroll ediliyor , fakat sağ sol edilmio.Bunun oklarla fln başka bi yolu warmı ne denediysem olmadı deli oldum :)
-
:S anlayan ???
-
adam
bi resme zoom yapmış
adam dikdörtgen kesici yarıdmıyla resmi kesecek
fakat
keseceği alan x6 ile zoomlandığı için kesme işlemini yapamıor çünkü
scroolbar aşşağı gitmiyor keserken
sorunun cevabı:ekran çözünürlüğünü en üst seviyeye çıkart ve işini hallet
-
paint ve not defteri uzmanlık alanımdır ama; yeğen ne diyorsun sen anlamadım hiç :|
-
ben anladım dediğini ama bende bilmiom cevabı bnm başımada geldi bi kaç kere :))
glaxoksun dediğini bi dene bakalım :)
-
Ekran çözünürlüğünü artırdım ama resim baya büyük yine tek bir ekrana sığmıyor.
http://img218.imageshack.us/img218/8199/problem1cz7.jpg
sağ tarafı seçemiyorum.
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------Ekran çözünürlüğünü artırdım ama resim baya büyük yine tek bir ekrana sığmıyor.
http://img218.imageshack.us/img218/8199/problem1cz7.jpg
sağ tarafı seçemiyorum.
-----------------------------hehe doğru anlamışım (H)
yapabildiğin en yüksek çözünürlük bu mu?
nette ara belki dahada çözünürlük arttırabilirsin
bunun dışında yapabilceğin pek fazla biş iyok
internetten 10-15 mblık bi program da işe yarayabilir (paint gibi bişi)
-
cevap basit: photoshop cs3 :D
-
Çözünürlükle çözülebilecek bi olay değil :) baya büyük resimler war.Dediğim sorunun çıkmayacağı paint benzeri basit bir program varmidir ? ( photoshop fln demeyin ufak bisi lazim sadece kare cizip yazi yazilip scroll edilebilecek )
-
dikdörtgen seçme sen de, onun harici kısımları resmi sola, üste kaydırıp ve de sağ alttan da resmin bulunduğu alanı küçülterek istediğin dikdörtgen kısmı bırak sadece resimde, sonra ctrl+a ctrl+c ... anlatabilmişimdir umarım
-
paint.net i kullan ...