Panik Atak
-
Moda not: doktora gitmem gerektiğini biliyorum ve gideceğim sadece bu hafta yaz okulu finallerim var hemen gitme ihtimalim yok doktora bu yüzden müritlerden durumu yaşayan yada bilgisi olanlardan yardım istiyorum yanlış yerdeysede silinmesin taşınsın en azından gerçekten çok önemli bir durum
kolay gelsin müritler son zamanlarda geceleri ölüm korkusuyla yatağımdan fırlamalar sürekli deprem olacakmış gibi hissetmeler sonunda en yüksek noktaya ulaşarak bu gün kalp krizi geçirdiğimi düşünerek hastaneye gitmeme sebep oldu panik atak , acilden girdim hastaneye doktor kalbimin normal attığını söylesede ben yinede sanki saniyede 300 kere çarpıyormuş hissine kapılarak kriz geçirdiğimi düşündüm doktora gitmeden önce sol kolum bile uyuşmaya başlamıştı doktor gayet sağlam olduğumu bir an önce psikiyatri diye yazılıyordu galiba oraya gitmemi salık verdi , üstte mod a belirtttiğim gibi önümüzdeki hafta gideceğim doktora ama sınavlarım yüzünden önümüzdeki 3-4 gün gitme ihtimalim yok bilgisi ve yaşamış olanlar varsa kriz anlarında ne yapmam gerektiğini yazabilecek birileri varsa çok sevineceğim
-
panik atak, hastalık hastalığı, anksiyete :|
-
Hocam bi panik atak hastası olarak şunu söyleyebilirim.
İlk atak geldiğinde acilde soluğu almayan çok azdır bu hastalıkta.
Malesef tek başına atak geldiğinde, bunun fiziki bi rahatsızlık oldmadığını, psikolojik bi sıkıntı durumu olduğunu bilsen bile malesef rahatlayamıyorsun, ilk 40 dakikayı şiddetli biçimde atlattığını varsaysak bile belki 10 dk arayla belki 1 saat arayla tekrar atakların gelme ihtimali yüksektir.
Profesyonel yardım almadan malesef önüne geçmen çok zor, Neden hastaneye gidemiceksin buna da anlam veremedim açıkcası, sınavlar nasıl engel oluyor buna?
Sana Paxera, cipralex gibi uzun vadede kullanacağın bi ilaç verecek, bu ilacın etkisinin oluşması 2-3 ayı bulacak, bunun yanında yardımcı olarak xanax (satın alamazsın, yeşil reçeteyle verilir) verecek ki bu ilaç hayatını kurtacak bi sakinleştirici, nasıl kullanacağını sana doktorun anlatır.
Açıkcası tek çözüm doktora gitmen ki, bu atağın sınavlarda gelme ihtimalini bi düşün.
Bu öyle bi rahatsızlık ki hiç beklenmedik anlarda vuruyor meret, aklında tek kötü bu olay yokken, belki bi komedi filmi izlerken veya en mutlu anında vs.
Sana tavsiyem ihmal etme yarın doktora git.
saftiriksincap tarafından 18/Ağu/13 20:19 tarihinde düzenlenmiştir -
paxil 10 mg.. cılkını cıkartmadan içersen birşeyin kalmaz, aşırısı fazla cesaret verir, oda başına iş alır...
-
Çok ilginç bir şey bu ya. Kız arkadaşımda var. Bazen başlıyor kalbim çok kötü çarpıyor diye, tansiyonunu ölçüyoruz bir şey yok. Hele bir iki kere geçirirse kısa zamanda tamam. Geceleri uyuyamıyor yalnızsa. Ben olursam yanında gece arada nefes alıp almadığımı kontrol et diyor. Doktor yazmış bir şeyler biz tanışmadan önce kullanmış baya ama şu an bir şey kullanmıyor. Açıkcası gerçekten panik atak hastası mı, yoksa panik atak olduğunu sanmasına sebep olan başka bir psikolojik durum mu işin içinden çıkamadım.
krypt tarafından 18/Ağu/13 21:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Allah acil şifalar versin kardeşim ilk olarak.
Zaten hastalığın tetikleyicileri pek çoktur. Senin finaller filan hep stres sıkıntı yapar, geçmişte yaşanmış olaylar filan işte Deprem örneğini vermişssin bu aralar zaten çok dönüyo haberlerde bunlarda tetikler durumu. Ek olarak kalp krizi sıkıntısı yaşadığınıda yazmışsın kardeşim buda fazla strestendir(bence) aşırı
Adrenalin:
Adrenalinin salgılanması sırasında:
- İskelet kaslarına ait atardamarlarda genişleme, düz kas ve sindirim sistemine ait atardamarlarda daralma meydana getirir.
- Koroner arterler genişler,
- Kan basıncı yükselir,
- Kalp atış hızı artar,
- Göz bebekleri (pupilla) büyür,
- Kan şekeri (glisemi) yükselir.
Ha buralara yazılanlarıda takarsın kafana şimdi sen. Fazla kafaya takmaya gelmiyor hiç bir şey kardeşim. (Kendim derim kendim yapamam)
Neyse özü: Varsa imkanın Tasavvufa yönel, profesyonel eşliğinde!!! Bu tasavvuf ilminde fazlaca ölümle iç içe olup sürekli kendini ölüme hazırlarsın sonuçta çivi çiviyi söker.
-
saftiriksincap bunu yazdı
Hocam bi panik atak hastası olarak şunu söyleyebilirim.
İlk atak geldiğinde acilde soluğu almayan çok azdır bu hastalıkta.
Malesef tek başına atak geldiğinde, bunun fiziki bi rahatsızlık oldmadığını, psikolojik bi sıkıntı durumu olduğunu bilsen bile malesef rahatlayamıyorsun, ilk 40 dakikayı şiddetli biçimde atlattığını varsaysak bile belki 10 dk arayla belki 1 saat arayla tekrar atakların gelme ihtimali yüksektir.
Profesyonel yardım almadan malesef önüne geçmen çok zor, Neden hastaneye gidemiceksin buna da anlam veremedim açıkcası, sınavlar nasıl engel oluyor buna?
Sana Paxera, cipralex gibi uzun vadede kullanacağın bi ilaç verecek, bu ilacın etkisinin oluşması 2-3 ayı bulacak, bunun yanında yardımcı olarak xanax (satın alamazsın, yeşil reçeteyle verilir) verecek ki bu ilaç hayatını kurtacak bi sakinleştirici, nasıl kullanacağını sana doktorun anlatır.
Açıkcası tek çözüm doktora gitmen ki, bu atağın sınavlarda gelme ihtimalini bi düşün.
Bu öyle bi rahatsızlık ki hiç beklenmedik anlarda vuruyor meret, aklında tek kötü bu olay yokken, belki bi komedi filmi izlerken veya en mutlu anında vs.
Sana tavsiyem ihmal etme yarın doktora git.
nediv>
Hocam uzun uzun yazmışsin teşekkür ederim tekrar edeceği korkusuyla nefesimi bile yavaş yavaş alıp veriyorum birilerine stres yapıyorum o yüzden daha kötü oluyor doktorda dedi işte bir sorun olmadığını kafamda yaratıyorum falan diye anlatmak iyi geliyor biraz daha yarın sınavdan sonra gitmeyece çalışacagim doktora tekrar teşekkür ederimedit: iki kere göndermiş telefon, ve sürekli deprem olacağı korkusunun sebebini anlayamıyorum 99 depreminde yalovada idim oraları vurdu epey biliyorsunuz bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım milletin hemen kapıya fırladıgı depremlerde bile evde yatardim ben son 2 3 haftada ne olduysa oldu , normalde sağlık konusunda çok umursamaz bir insanım yok çarpıntı varmış kolum uyuşmuş takmazdim hiç nasıl oluyorda şimdi birden bire böyle ufacık heyecanda kriz geçirdiğimi düşünüyorum anlayamıyorum en yakın zamanda gideceğim doktora tavsiye verenlere teşekkürler Lotus tarafından 18/Ağu/13 21:24 tarihinde düzenlenmiştirRica ederim hocam. Bu hastalığa yakalanmayan kimse anlayamaz bu duyguyu. Malesef kriz geldiğinde herşeyin farkında olsan bile kendin kontrol altına alamıyorsun. Bana doktorum Paxera yazdı ilk 10 gün 10 mg sonraki 3 ay 20 mg ve 5 aydırda 40 mg kullanıyorum ve 7 aydan beri çok şükür atak denen meret yanıma yaklaşamıyor bile :)
İlaç tedavisi şart bence bu hastalıkta, benim kullandığım ilacın etkisi çok güzel, ani ve korkutma amacı ile yapılan şakalarda bile kılın kıpardamıyor, tüm korkularını yeniyor bu ilaç. ilk 2 ay sürekli kullanacağın ilacın yanında xanax verecek büyük ihtimalle ki atağın geleceğini hissettiğin an ya da geldiği an atıyorsun 1 tane 15 dk içinde hiç bişeyin kalmıyor,malesef bu ilacı uzun vadede kullanımı sakıncalı alışkanlık yapıyor. Sormak istediğin başka bişeyler varsa memnuniyetle cevaplarım. Geçmiş olsun şimdiden hocam.
saftiriksincap bunu yazdıRica ederim hocam. Bu hastalığa yakalanmayan kimse anlayamaz bu duyguyu. Malesef kriz geldiğinde herşeyin farkında olsan bile kendin kontrol altına alamıyorsun. Bana doktorum Paxera yazdı ilk 10 gün 10 mg sonraki 3 ay 20 mg ve 5 aydırda 40 mg kullanıyorum ve 7 aydan beri çok şükür atak denen meret yanıma yaklaşamıyor bile :)
İlaç tedavisi şart bence bu hastalıkta, benim kullandığım ilacın etkisi çok güzel, ani ve korkutma amacı ile yapılan şakalarda bile kılın kıpardamıyor, tüm korkularını yeniyor bu ilaç. ilk 2 ay sürekli kullanacağın ilacın yanında xanax verecek büyük ihtimalle ki atağın geleceğini hissettiğin an ya da geldiği an atıyorsun 1 tane 15 dk içinde hiç bişeyin kalmıyor,malesef bu ilacı uzun vadede kullanımı sakıncalı alışkanlık yapıyor. Sormak istediğin başka bişeyler varsa memnuniyetle cevaplarım. Geçmiş olsun şimdiden hocam.
Hocam şimdi adam gibi kriz ilk defa bu gün yaşadım ben doktor kalbimde birşey olmadığını söylediği halde ve saatler geçmesine rağmen hala acaba tekrar olur mu yada şimdi burada olursa çok kötü olur falan diye düşündüğüm anda kalbim hızlı atmaya başlıyor göğsüm sıkışıyor yavaş yavaş nefes alarak sakinlestirmeye çalışıyorum kendimi ama şu anda gün içinde bu şekilde ara ara korku hissedip çarpıntı hissetmem normal mi sizceLotus bunu yazdısaftiriksincap bunu yazdıRica ederim hocam. Bu hastalığa yakalanmayan kimse anlayamaz bu duyguyu. Malesef kriz geldiğinde herşeyin farkında olsan bile kendin kontrol altına alamıyorsun. Bana doktorum Paxera yazdı ilk 10 gün 10 mg sonraki 3 ay 20 mg ve 5 aydırda 40 mg kullanıyorum ve 7 aydan beri çok şükür atak denen meret yanıma yaklaşamıyor bile :)
Hocam şimdi adam gibi kriz ilk defa bu gün yaşadım ben doktor kalbimde birşey olmadığını söylediği halde ve saatler geçmesine rağmen hala acaba tekrar olur mu yada şimdi burada olursa çok kötü olur falan diye düşündüğüm anda kalbim hızlı atmaya başlıyor göğsüm sıkışıyor yavaş yavaş nefes alarak sakinlestirmeye çalışıyorum kendimi ama şu anda gün içinde bu şekilde ara ara korku hissedip çarpıntı hissetmem normal mi sizceBuna tetikleyici deniyor işte.
Hocam bu hastalığın özelliği zaten, ilk atağı geçirdikten sonra tekrar gelecek endişesi doğuyor içine. Bilinç altına attığın korkular dışa vuruyor istemsiz olarak. Bazen gereksiz tedirginlik, sebebi olmayan bi kaygı, ölüm korkusu en çok görünen şeydir bu hastalıkta.
Bu yaşadığın şeyler normal, böyle hissetmen normal.
İlk atağımı nasıl yaşadığımı anlatayım sana.
Öğle saatleriydi banyoya girdim, duşumu aldım kurulandım tam çıkarken birden kendimi halsiz hissettim, nefes almakta zorluk çekmeye başladım ve derin derin nefes almaya başladım, oturdum tansiyonumun düştüğünü sandım ve tuzlu ayran yaptım bir yudum aldım almamla midem bulanmaya başladı, o an içimi anlam veremediğim bi korku kapladı, çok endişelenmeye başladım, kalbim sanki yerinden çıakcakmış gibi çarpıyordu (ya da ben öyle sanıyordum) oturamıyordum devamlı evin içinde o odadan bu odaya yürüyordum, evdekilerin telkinleri beni daha da sıkıyordu ve dış dünyaya odaklanma kaybı yaşıyordum 10 dakika kadar böyle boğuştum ama bi türlü geçmiyordu, şimdi burada öleceğim, annem babam ne halde olacak daha zamanım olmalıydı gibi saçma düşüncelere kapılmaya başladım, o ara bizimkiler ambulans çağırdı 5 dk içinde geldiler sağolsunlar hemen bi kalp grafisi çektiler tansiyon şekere baktılar hiç bişeyim yoktu, onlar geldiğinde zaten düzelmeye başlamıştım ki; sanırım kendimi güvende hissettiğim için, ambulans doktoru psikolojik olabileceğini söyledi, istersen hastaneye götürelim ama bişeyin yok dedi, o ara kendimi iyi hissettiğim için gerek kalmadığını söyledim teşekkür ettim, gittiler.
bi 10 dakika iyiyidim çat yine başladı aynı olaylar, ambulansı tekrarçağırmak yerine bindik taksiye doğruca hastaney, hastane araçla 5dk mesafede en fazla ama yol bitmek bilmiyor, inmek istiyorum daralıyorum, büyük bi kaygı ve korku ile sonunda vardık hastaneye hemen kan kalp grafisi tansiyon cartcurt baktılar, bişeyim yok durumu anlattımi, orada ki doktorda psikolojik bi atak olabileceğini söyledi. bi sakinleştirici vurdu yolladı. ertesi gün gittim doktoruma kurtuldum çok şükür :)
Kendini telkinle önüne geçmek çok zor hocam, Kendini telkin ederken bile bu korkuları tetikleyip dışa vurabilirsin. Seni korkutmak istemem ama gece tekrar uğrayabilir bu sıkıntı. Eğer böyle olursa acili aramaktan çekinme 5 dk da gelirler ve psikiyatri kliniği olan bi hastaneye götürürler.Sadece telkin için şunları kullan: Bu hastalığın psikolojik bi durum olduğunu, Seni kesinlikle öldürmeyeceğini, En üst safalarda yaşayanların bile çok nadir olarak bayıldığını ki; bu %2 lik bi kısımdır en fazla genelde kadınlarda vukubulur ve zaman gerektirir ama tedavisi oldukça basittir.
Kesinlikle Ölmiceksin.
Önemli Edit: Kesinlikle Panik atak forumlarından uzak dur.
saftiriksincap tarafından 18/Ağu/13 21:59 tarihinde düzenlenmiştirToplam Hit: 5735 Toplam Mesaj: 52